MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα.

Monopoli Team

1. Το μεγάλο πάρτι της Στέγης επιστρέφει στη γειτονιά του Νέου Κόσμου

Η Στέγη εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με ένα απελευθερωτικό πάρτι που απλώνεται στους δρόμους γύρω από τη Στέγη. Στον Νέο Κόσμο, εκεί όπου που κάθε χρόνο χορεύουν περισσότεροι από 10.000 ανθρώπους, στο καθιερωμένο street πάρτι που μας παρασύρει και μας ενώνει. Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Plisskën Festival, ξεκινά με ένα ξεσηκωτικό παιδικό πρόγραμμα από το Bobos Arts Festival με μουσική, χορό, bubbles και πολλές άλλες εκπλήξεις – γιατί σε ποιον δεν αρέσουν; Περιλαμβάνει DJ set με επιλεγμένες μουσικές για όλη την οικογένεια από το “Bobos Family Radio”, διαδραστικό χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού “Art can Act”, Bubble Show από τους “Kokoika”, περιφερόμενο δρώμενο από τους “Μαριονέτες Τζίκας”.

Την ένταση θα ανεβάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup με αναπάντεχα ονόματα της εγχώριας και διεθνούς μουσικής σκηνής: o Αθηναίος μύστης της northern soul και κυνηγός σπάνιων βινυλίων DJ Breakin Moves, η νέα φωνή της ελληνικής ραπ Ladele, η Billie Kark με το δικό της Πάρτι, το φαινόμενο της ελληνικής house και τέκνο σκηνής K.atou, το δυναμικό hip-hop δίδυμο των Joker/Two-Face και, τέλος, η εκρηκτική Αυστραλιανή DJ και παραγωγός HAAi με τη μελωδική τέκνο της.
Πέμπτη 3/10 από τις 18:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος

2. Ξεκινά το 2ο Ecoculture Festival με ανοιχτές δράσεις για όλους

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Ecoculture Festival (Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού), μία από τις σημαντικότερες δράσεις παρακαταθήκης του καλλιτεχνικού της προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί έως τις 6 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου, καθώς και σε γεωγραφικά όμορες πόλεις τους, όπως οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Το φεστιβάλ δημιουργεί τη συνθήκη για να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται αντιληπτή η συνύπαρξή με το περιβάλλον μέσα από μικρές συνήθειες, δοκιμάζοντας τρόπους ζωής (#life) κοντά στη φύση, όπως πικ νικ με μουσική, πεζοπορία, ιαματικά λουτρά, live δράσεις γαστρονομίας και άλλες βιωματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, μέσα από συζητήσεις (#dialogues) αναπτύσσονται θεματικές με τη συμμετοχή επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και ενεργών πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε διαφορετικά οικοσυστήματα (από τα άστρα έως το νερό και στον τρόπο ζωής, συνύπαρξης και καλλιέργειας), αλλά και σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης καταστροφών. Το Φεστιβάλ υλοποιείται κυρίως σε υπαίθριους χώρους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται από την εκάστοτε τοποθεσία, ώστε το πρόγραμμα να «συνομιλεί» με αυτήν δημιουργώντας χαρακτήρα βιωματικής εμπειρίας.
Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.
Από τις 3 έως τις 6/10 
Σε διάφορες τοποθεσίες σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιους Θεόδωρους, Λουτράκι
Για τα εργαστήρια που χρειάζεται προκράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.
Για τη μετακίνηση στις διάφορες τοποθεσίες συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

3. Προβολές ντοκιμαντέρ για τον Henri Cartier-Bresson στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στην Αθήνα συμπληρώνει 5 χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει με πολλές διαφορετικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, από δωρεάν είσοδο και ξεναγήσεις μέχρι δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ για τον Henri Cartier-Bresson.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον εμβληματικό φωτογράφο Henri Cartier-Bresson που παρουσιάζεται έως τις 27 Οκτωβρίου, θα προβληθούν στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος τα ντοκιμαντέρ «Henri Cartier-Bresson: Point d’interrogation« και «Henri Cartier-Bresson, L’amour tout court» στις 3 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Στο ντοκιμαντέρ «Henri Cartier-Bresson: Point d’interrogation» που υπογράφει η Sarah Moon σε συνεργασία με τον Robert Delpire, ο μεγάλος φωτογράφος Henri Cartier-Bresson μιλά για το πάθος του για τη ζωγραφική, αναλύει διαφορετικές πτυχές της φωτογραφίας και μοιράζεται δικές του φωτογραφίες με φόντο τα σπίτια του στο Παρίσι και την Provence.

Στο ντοκιμαντέρ του Raphaël Byrne «Henri Cartier-Bresson, L’amour tout court» ο Henri Cartier-Bresson, σε ηλικία 93 ετών, μοιράζεται τις απόψεις του για την τέχνη της φωτογραφίας οι οποίες πλαισιώνονται από συνεντεύξεις καλλιτεχνών που προέρχονται από άλλους χώρους όπως η μουσική και η ζωγραφική.

Τα ντοκιμαντέρ προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Πέμπτη 3/10 στις 19:30
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr.
Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα

4. Ρεσιτάλ πιάνου στο Ωδείο Αθηνών

Το 2024 η Ελλάδα και το Μεξικό τιμούν την 85η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ωδείο Αθηνών και η Πρεσβεία του Μεξικό έχουν την τιμή να παρουσιάσουν τη συναυλία του Μεξικανού πιανίστα Jorge Garabito, ο οποιος θα ερμηνεύσει μια σειρά από έργα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική λογοτεχνία και τη μυθολογία.

Η σειρά συνθέσεων για πιάνο είναι εμπνευσμένη από τις ιστορίες της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, από τη θλίψη που ένιωσε ο Αχιλλέας όταν έμαθε ότι ο αγαπημένος του Πάτροκλος δεν θα επέστρεφε, μέχρι το όραμα της Κασσάνδρας που της αποκάλυψε πως η πόλη της Τροίας θα καταστρεφόταν.

Ο Jorge Garabito είναι ένας πιανίστας που έχει αφιερωθεί στη μελέτη της κλασικής μουσικής και της τζαζ, δύο είδη που αγαπά και του επέτρεψαν να αναπτύξει μια μοναδική τεχνική και ευαισθησία. Το έργο του χαρακτηρίζεται από τη συγχώνευση στοιχείων και από τα δύο στυλ, δημιουργώντας μια δική του μουσική γλώσσα που επιδιώκει να εκφράσει την ουσία διαφορετικών ιστοριών από την αρχαία ελληνική παράδοση.
Πέμπτη 3/10 στις 20:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης &, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις