MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

3 ανεπάρκειες βιταμινών που μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες

Μπορεί να είναι απίστευτα επώδυνες, αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι μυϊκές κράμπες είναι συνήθως προσωρινές.

Monopoli Team

Οι μυϊκές κράμπες είναι μια αρκετά κοινή πάθηση και μπορούν να συμβούν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά είναι πιο συνηθισμένες στα πόδια. Παρόλα αυτά, πολλές φορές είναι αρκετά ενοχλητικές. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικές αν σας ξυπνούν τη νύχτα. Και εάν συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα, μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης. Επιπλέον, αν και δεν είναι η πιο κοινή αιτία, οι μυϊκές κράμπες μπορεί να είναι αποτέλεσμα νευρολογικού προβλήματος.

3 ανεπάρκειες βιταμινών που μπορούν να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες

Ενώ οι περισσότερες μυϊκές κράμπες εμφανίζονται λόγω άγνωστων αιτιών, κάποιες φορές συνδέονται με παράγοντες όπως η άσκηση, η υπερβολική χρήση μυών, η καταπόνηση και η διατροφή. Οι μυϊκές κράμπες μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε άτομα με χαμηλά επίπεδα ορισμένων βιταμινών.

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που ουσιαστικά κάθε όργανο στο σώμα σας χρειάζεται για να ρυθμίσει την καλή υγεία. Υποστηρίζει φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος όπως η αρτηριακή πίεση, ο έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα , η υγεία των οστών και η λειτουργία των μυών και των νεύρων. Η ανεπάρκεια μαγνησίου, που ονομάζεται επίσης υπομαγνησιαιμία, εμφανίζεται όταν τα επίπεδα μαγνησίου σας είναι χαμηλότερα από την ποσότητα που απαιτείται για την υποστήριξη αυτών των λειτουργιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα σημάδια της έλλειψης βιταμινών ή μετάλλων στα νύχια σου12.09.2018

Εκτός από τις μυϊκές κράμπες, τα συμπτώματα ανεπάρκειας μαγνησίου μπορεί να περιλαμβάνουν:

– Μη φυσιολογικός καρδιακός παλμός,
-Ανορεξία (απώλεια όρεξης),
-Αλλαγές διάθεσης ή προσωπικότητας,
-Μυϊκοί σπασμοί,
-Μυϊκή αδυναμία και κόπωση,
-Μούδιασμα,
-Ακαμψία,

Ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει ανεπάρκεια μαγνησίου με μια εξέταση αίματος. Και ανάλογα με τα αποτελέσματά σας, οι ακόλουθες στρατηγικές μπορεί να είναι αποτελεσματικές για την αποκατάσταση των φυσιολογικών επιπέδων μαγνησίου:

-Μείωση ή εξάλειψη τροφών που περιέχουν συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν την απορρόφηση του μαγνησίου, όπως αλκοόλ, πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο,

-Κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όπως αποξηραμένα φασόλια και όσπρια, ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα και κάσιους) και δημητριακά ολικής αλέσεως,

-Λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, φαρμάκων ή ενδοφλέβιων (IV) υγρών όπως σας συμβουλεύει ο γιατρός σας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά