MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Και Εφύτευσεν ο Θεός Παράδεισον, της Βαλέριας Δημητριάδου στο Θέατρο Άνεσις

Μετά από δύο σεζόν με διθυραμβικές κριτικές και συνεχή sold out, η βραβευμένη (με τα βραβεία σύγχρονου νεοελληνικού έργου της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, νέου καλλιτέχνη του θεάτρου της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής για την Βαλέρια Δημητριάδου και πρωτοεμφανιζόμενου νεοελληνικού έργου από το All4fun) παράσταση των C for Circus επιστρέφει στο θέατρο Άνεσις.

Το έργο, εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες θυμάτων και βασισμένο σε στατιστικές έρευνες, πραγματεύεται ένα τραγικά επίκαιρο θέμα, μία από τiς ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Παρά τα στοιχεία θεάτρου ντοκιμαντέρ, πρόκειται για ένα ρεαλιστικό έργο μυθοπλασίας. Ένα κείμενο «γροθιά στο στομάχι», που ισορροπεί απόλυτα μεταξύ της σκληρότητας του θέματος και της ευαισθησίας στην σκηνική του αποτύπωση, χωρίς να λείπουν και πινελιές χιούμορ. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά – με το να ζουν υπό την σκιά και τον φόβο του θύτη. Έντεκα ηθοποιοί σε έντεκα ρόλους λειτουργούν σαν ένα σώμα και καταθέτουν ο καθένας από τη σκοπιά του το δικό του κομμάτι, συνθέτοντας σταδιακά το παζλ της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα η επί σκηνής ζωντανή μουσική ενισχύει τη δράση και δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα. Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Παναγιώτης Γαβρέλας, Ηλέκτρα Γεννατά, Νικόλας Δροσόπουλος, Κωνσταντίνος Κάππας, Χρύσα Κοτταράκου, Γρηγόρης Μπαλλάς, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Μαρία Προϊστάκη, Αθηνά Σακαλή, Θανάσης Χαλκιάς. 
Κάθε Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:00, Κυριακή: 21:00, Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00
Από 15 έως 25€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

2. 170 τετραγωνικά, του Γιωργή Τσουρή για 6η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια

Τα «170 Τετραγωνικά», ένα από τα πλέον επιτυχημένα νεοελληνικά κείμενα της τελευταίας δεκαετίας, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 6η χρονιά. Η παράσταση, με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές.

Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής. Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος; Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Παίζουν: Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Λυδία Γιαννουσάκη, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Γιωργής Τσουρής.
Παρασκευή (λαϊκή) στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Από 13 έως 18€
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια

3. Ικέτιδες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στον Λυκαβηττό

Οι «Ικέτιδες»του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, μάς αποχαιρετούν με μία τελευταία παράσταση στον Λυκαβηττό. Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου,  Λένα Παπαληγούρα, Άρης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης | Σολίστ Μαρίνα Σάττι.
Παρασκευή 4/10 στις 21:00

Από 15 έως 35€
Θέατρο Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού

Συναυλίες

4. Γέφυρες: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει στο Ηρώδειο

Για μια ακόμα φορά η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα μάς ταξιδέψει στην Μεσόγειο, χτίζοντας μουσικές γέφυρες που ενώνουν τη χώρα μας με δύο ιστορικούς λαούς, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Μαζί της 14 δεξιοτέχνες μουσικοί. Με ένα νεύμα της θα ζωντανέψουν μέσα από κοινές μελωδίες και ιστορίες, ηχοχρώματα από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Μετά από την περσινή επιτυχημένη συναυλία της στο Ηρώδειο, η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την πολύτιμη συμμετοχή της Γιασμίν Λεβί (Yasmin Levy) από το Ισραήλ, της Μίρα Αγουάντ (Mira Awad) από την Παλαιστίνη και της Ελληνίδας σοπράνο Χριστίνας Πουλίτση, ξαναχτίζει τις μελωδικές της “Γέφυρες”, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, της αγάπης και της συνύπαρξης.

Σε αυτή τη σημαντική βραδιά, θα θυμηθούμε όλοι τις κοινές μας ρίζες και θα βρούμε νέους τρόπους για να συναντηθούμε στην αγκαλιά μιας μελωδίας που ξεπηδά από ένα μοναδικό βιολί.
Παρασκευή 4/10 στις 21:00
Από 15 έως 100€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

5. Verdi – Puccini: Σκηνές και άριες από όπερες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο κορυφαίοι Έλληνες σολίστ που διαπρέπουν για πάνω από είκοσι χρόνια στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, η υψίφωνος Αλεξία Βουλγαρίδου και ο βαρύτονος Άρης Αργύρης, φίλοι και συνεργάτες ως μαθητές ακόμη της σπουδαίας Δάφνης Ευαγγελάτου, συναντώνται στο Μέγαρο για μια μοναδική συναυλία. Με τον αρχιμουσικό Μίλτο Λογιάδη στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι δύο λυρικοί καλλιτέχνες ερμηνεύουν δημοφιλείς σκηνές και άριες από όπερες των Βέρντι και Πουτσίνι, όπως την εμβληματική δεύτερη πράξη της Τόσκα.

Οι καλλιτέχνες, ο μαέστρος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προσφέρουν ευγενώς τη συμμετοχή τους στις “Υποτροφίες Μαρία Κάλλας”, έναν φορέα με τον οποίο είναι στενά συνδεδεμένοι και τον οποίο ίδρυσε πριν από 60 χρόνια η ίδια η Μαρία Κάλλας με σκοπό την ενίσχυση νέων ταλαντούχων Ελλήνων τραγουδιστών.
Παρασκευή 4/10 στις 20:30
Από 12 έως 48€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις