MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
04
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν το ΠΣΚ (4-6) στην Αθήνα;

Ένα ακόμη ΠΣΚ γεμάτο δωρεάν δράσεις στην Αθήνα, μόλις έφτασε.

Monopoli Team

1. In Orbit v.5: Η σύγχρονη εναλλακτική μουσική σκηνή δίνει και φέτος ραντεβού στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 20.00, o Θόλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί εδραιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες σε ένα φεστιβάλ που, για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα -από hip hop έως rock με ενδιάμεση στάση το electro- ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της πόλης που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Την Παρασκευή, το φεστιβάλ ανοίγει με hip hop και τους Buzz CapitanoLadele, MiRA και Dolly Vara, το Σάββατο η ηλεκτρονική μουσική παίρνει τον πρώτο ρόλο με τους TURBOFLOW3000, ΟΛΙΝΑ, Καλλιόπη Μητροπούλου και Νίκο Βελιώτη και Bhukhurah, ενώ την Κυριακή το line up κινείται στα μονοπάτια της πάντα εξελισσόμενης εγχώριας rock σκηνής με τους Moa Bones, Lemonostifel, Commuter και Come.
Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6/10 στις 20:00
Θόλος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

2. Το 2ο Ecoculture Festival με ανοιχτές δράσεις για όλους

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει το Ecoculture Festival (Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού), μία από τις σημαντικότερες δράσεις παρακαταθήκης του καλλιτεχνικού της προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί έως τις 6 Οκτωβρίου στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου, καθώς και σε γεωγραφικά όμορες πόλεις τους, όπως οι Δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Το φεστιβάλ δημιουργεί τη συνθήκη για να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται αντιληπτή η συνύπαρξή με το περιβάλλον μέσα από μικρές συνήθειες, δοκιμάζοντας τρόπους ζωής (#life) κοντά στη φύση, όπως πικ νικ με μουσική, πεζοπορία, ιαματικά λουτρά, live δράσεις γαστρονομίας και άλλες βιωματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, μέσα από συζητήσεις (#dialogues) αναπτύσσονται θεματικές με τη συμμετοχή επιστημόνων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και ενεργών πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε διαφορετικά οικοσυστήματα (από τα άστρα έως το νερό και στον τρόπο ζωής, συνύπαρξης και καλλιέργειας), αλλά και σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης καταστροφών. Το Φεστιβάλ υλοποιείται κυρίως σε υπαίθριους χώρους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρονται από την εκάστοτε τοποθεσία, ώστε το πρόγραμμα να «συνομιλεί» με αυτήν δημιουργώντας χαρακτήρα βιωματικής εμπειρίας.
Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.
Έως τις 6/10 
Σε διάφορες τοποθεσίες σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Στεφάνι Κορινθίας, Άγιους Θεόδωρους, Λουτράκι
Για τα εργαστήρια που χρειάζεται προκράτηση θέσης συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.
Για τη μετακίνηση στις διάφορες τοποθεσίες συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

3. Vegan Life Festival Athens 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το μεγαλύτερο vegan event της χώρας έρχεται για όγδοη φορά στην πόλη. Στις 5 και 6 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ, θα μπορείς να απολαύσεις το πιο γεμάτο φεστιβάλ, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη είσοδο. Τι θα βρεις εκεί; Τη μεγαλύτερη Vegan έκθεση φαγητών, καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης, ρούχων, αξεσουάρ και κάθε είδους προϊόντων και υπηρεσιών, ομιλίες για τα δικαιώματα των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την φυτική διατροφή, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, εργαστήρια από φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών
Strongman event by Circus Strongman Experience, εθελοντική αιμοδοσία από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, speed dating, μαθήματα πρώτων βοηθειών από το Kids Save Lives, τατουάζ για καλό σκοπό, οργανώσεις, φορείς και σωματεία, έκθεση φωτογραφίας, και φυσικά, μουσική και fun vibes.
Σάββατο 5 και Κυριακή 6/10, 11:00 – 23:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα 

4. 1o October Padel Fest στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το 1ο October Padel Fest, μια αθλητική γιορτή αφιερωμένη στο padel, που αποτελεί ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα παγκοσμίως θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Με στόχο την καθιέρωση του padel στην Ελλάδα, το φεστιβάλ αυτό θα φέρει στο προσκήνιο τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, που θα αγωνιστούν στο επίσημο γήπεδο του Premier Padel Tour.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί η τελική φάση του 1st Rubin PMRT, του πρώτου βαθμολογούμενου τουρνουά που διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα μέσω του padelmaniac.gr. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες στις εξής κατηγορίες:

  • Master Men
  • Master Women
  • Advanced, Intermediate & Beginners Men/Women

Παράλληλα με το τουρνουά, θα διεξάγεται η πρώτη Athens Padel Exhibition η πρώτη έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά στο padel, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, να ανακαλύψουν τις τελευταίες καινοτομίες και να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το padel.
Σάββατο 5 και Κυριακή 6/10 *για δήλωση συμμετοχής στους αγώνες εδώ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα 

5. Ανακαλύπτοντας Τηνιακούς μαρμαρογλύπτες: Περιήγηση στο Α’ Κοιμητήριο Δήμου Αθηναίων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά», και σε συνεργασία με το ιστορικό σωματείο της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, οργανώνει, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, δύο διαδοχικές περιηγήσεις (ώρες 11:00 & 12:30), στο Α΄Κοιμητήριο Δήμου Αθηναίων. Με επίκεντρο τα έργα περίφημων μαρμαρογλυπτών από την Τήνο, ο κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο κ. Μιχάλης Γιοχάλας, ιστορικός τέχνης-ξεναγός, παρουσιάζουν μια ξεχωριστή διαδρομή, με στόχο την ανάδειξη της τηνιακής μαρμαροτεχνίας. Μέσα από μια πυκνή διαδρομή, ανάμεσα στην τέχνη και στη μνήμη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά ταφικά μνημεία και να δουν από κοντά τεχνικές και μοτίβα που χρησιμοποιούσαν οι Τηνιακοί γλύπτες, ενώ θα ανακαλύψουν ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία.
Κυριακή 6/10, 11:00 & 12:30
*Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051.
Σημείο συνάντησης: Είσοδος Α΄ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων (15’ πριν την έναρξη κάθε περιήγησης)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακαλύπτοντας Τηνιακούς μαρμαρογλύπτες: Περιήγηση στο Α’ Κοιμητήριο Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν συμμετοχή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις