MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 5-6 Οκτωβρίου, περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, στην πόλη, με παιδικές παραστάσεις, κινηματογράφο και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Monopoli Team

Θέατρο

Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ, του Μαρκ Τουέιν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Κοντά στις Ράγιες», που παρακολούθησαν πάνω από 30.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, μια ολοκαίνουρια θεατρική εμπειρία παρουσιάζεται από Οκτώβριο στην παιδική σκηνή του φιλόξενου θεάτρου Άλφα-Ληναίος-Φωτίου. Μια πολυτάλαντη ομάδα δημιουργών ενώνει τις δυνάμεις της και, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Τζαβάρα, ζωντανεύει το κλασικό αριστούργημα του Μαρκ Τουέιν «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ». Μια ιστορία που τα έχει όλα: μυστήριο, δράση, χιούμορ και ευαισθησία, φάρσες, περιπέτειες στη φύση, ανεμελιά, φιλία, ελευθερία και αγάπη. Μια ιστορία για το ταξίδι της ζωής μας από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο Τομ Σόγιερ, το διάσημο ζωηρό και πανέξυπνο αγόρι, ζει μαζί με τη θεία του Πόλι στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Αποφεύγει το σχολείο και τους κανόνες. Λαχταρά μαγευτικές περιπέτειες στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό και, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Χακ Φιν σκαρώνουν φάρσες, παίζουν τους πειρατές, γίνονται εξερευνητές και ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς. Τι θα συμβεί, όμως, όταν μια μέρα ο Τομ και η Μπέκι, το κορίτσι που αγαπάει, έρθουν αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις που θα τους αναγκάσουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για ολόκληρη την πόλη; *Παίζουν: Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Καλλιτσάντση, Γιώργος Κυδωνάκης, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Ιοκάστη – Αγαύη Παπανικολάου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Βασιλική Χρυσικού.
Παραστάσεις: Από 6/10. Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€. Μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, παρέες από 10 άτομα: 10€. Γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8€. Ειδικές τιμές για σχολεία. Early Bird: 10€ (η προσφορά ισχύει μέχρι 6 Οκτώβρη). Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα.

«Ποιος Βάτραχος;» από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει  για παιδιά από 4 ετών τη νέα μουσική παράσταση «Ποιος βάτραχος;»   σε κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική σύνθεση του Κωνσταντίνου Ευστρατίου. Εμπνευσμένη από το πασίγνωστο αγαπημένο παραμύθι των αδελφών Grimm «Ο πρίγκηπας βάτραχος», η νέα, ελεύθερη αυτή διασκευή, με σύγχρονη γλώσσα και υπέροχα ζωντανά τραγούδια και χορό, επικεντρώνεται στις αληθινές αξίες που έχουν σημασία στη ζωή: την αγάπη, τη φιλία, τη δύναμη της γνώσης και της συνεργασίας. Ο ήρωας της ιστορίας μας, είναι ένας νεαρός πρίγκιπας ονειροπόλος, εσωστρεφής, ανασφαλής, που προτιμά να μελετά τον κόσμο του διαστήματος παρά να ασχολείται με τους ανθρώπους. Όταν το παλάτι ανακοινώνει μια μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του, όλοι οι υπήκοοι της πόλης είναι καλεσμένοι και πολλές κοπέλες κάνουν σχέδια για να τον εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους, ώστε να κερδίσουν την προσοχή– και την καρδιά του προκειμένου να γίνουν πριγκήπισσες. Όμως, λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή, ο πρίγκιπας- αναπάντεχα- μεταμορφώνεται σε… βάτραχο. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ιωάννα Μπιτούνη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης  και Ελένη Κωνσταντινίδου, Μαρία Μουστακά, Σοφία Τρικάρδου.
Παραστάσεις: Από 6/10. Κάθε Κυριακή στις 12.00.
Τιμές εισιτηρίων : ενιαία τιμή 12 ευρώ, ομαδικές κρατήσεις 9 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τέχνης. Φρυνίχου 14, Πλάκα.

«Η φάρμα των ζώων – Η παράσταση αρχίζει» στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Μετά την περσινή sold out επιτυχία, ανεβαίνει ξανά στο Μέγαρο η Φάρμα των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ σε διασκευή για παιδιά των Μιχάλη Κοιλάκου και Πάνου Χριστοδούλου με ζωντανή μουσική. Ο κύριος Τζόουνς, ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, αλλά περισσότερο απΆ όλα αγαπάει τα λεφτά. Καταφέρνει να μετατρέψει τη φάρμα του σε τσίρκο, μόνο και μόνο για να κερδίζει ακόμη περισσότερα χρήματα ο ίδιος. Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Οι μεγαλύτερες ατραξιόν του είναι οι ροκ γαλοπούλες, η κότα κανόνι και τα γουρούνια στη λάσπη. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Πρέπει όμως να οργανώσουν μια καινούργια παράσταση, για να παραμείνει η φάρμα, που είναι το σπίτι τους, ανοιχτή. Ποιο από όλα τα ζώα της φάρμας είναι το πιο κατάλληλο να γίνει ο νέος διευθυντής; Και τι θα κάνουν όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη σημασία του διαλόγου και των κανόνων, καθώς συναποφασίζουν με τους ηθοποιούς για την εξέλιξη της ιστορίας. *Με την Αγγελική Τόμπρου, τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη.
Παραστάσεις: Από 6/10, Κυριακή στις 11:30. (εκτός από 27.10 και 17.11) και Δευτέρα 23, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27 και Δευτέρα 30.12 στις 11:30. 
Εισιτήρια: 12€, 10€ για παιδιά και ενήλικες, 8€ ομαδικό (15 άτομα και άνω). Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα.

Μπες στα παπούτσια μου, από την ομάδα Ονειρόδραμα στο Θέατρο Σταθμός

Έπειτα την επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιστρέφει στην Αθήνα για έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων από 6 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 11:30 στο Θέατρο Σταθμός.  Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, μια πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο για την ενσυναίσθηση  Η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα, γνωρίζοντας καλά την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στην εκπαίδευση του παιδιού, αποφάσισε να δημιουργήσει πολυσύνθετα θεατρικά εργαστήρια με βιωματικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να επεξεργάζονται τα συναισθήματα τους. Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία έχει φανταστικούς χαρακτήρες (από γνωστά παραμύθια) με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήρι που ενσωματώνεται στη θεατρική διαδικασία. * Κείμενο παράστασης: Γιώργος Μενδρινός. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης. Παίζουν: Χριστίνα Μουδάτσου, Κωνσταντινός Παράσης
Παραστάσεις: Από 6/10. Κάθε Κυριακή στις 11:30
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ: Η νέα παράσταση του Γιώργου Τζαβάρα ξυπνάει το παιδί μέσα μας12.09.2018

Κινηματογράφος

Μικροί ήρωες σε δράση

Από τους σκηνοθέτες της παιδικής ταινίας «Μούμιες» και τους σεναριογράφους της παιδικής ταινίας «Tad, Ο Χαμένος Εξερευνητής», ένα ακόμη παιδικό γουέστερν animation έρχεται στις αίθουσες από την The Film Group. Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο, που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα. Με συμμάχους την περιέργειά, την ομαδική δουλειά και την φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Γάτος δεκάψυχος

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου.
*Αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη: Οι παιδικές παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο12.09.2018

Δράσεις

 Παίζω με την όπερα, μαθαίνω με την Κάλλας: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Οικογενειακό, πολύτεχνο, διαδραστικό πρόγραμμα, όπου παιδιά και ενήλικες ανακαλύπτουν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία τον κόσμο της όπερας και το έργο της Μαρίας Κάλλας. Παιδιά και συνοδοί χωρισμένοι σε ομάδες παίζουν ρόλους και γίνονται μουσικοκριτικοί, σκηνοθέτες και λιμπρετίστες, ενώ στο τέλος ενώνουν τις φωνές τους με τη σοπράνο-εμψυχώτρια η οποία τους καθοδηγεί για να ανακαλύψουν τη χαρά του λυρικού τραγουδιού και τον πολύτεχνο κόσμο της όπερας. Σχεδιασμός: Παναγιώτης Τσιρίδη. Επιμέλεια, υλοποίηση: Ειρήνη Παπαδημητρίου, Δήμητρα Κοκκινοπούλου, Μαριάνθη Φωτάκη. *Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά από τη Μουσική Βιβλιοθήκη εδώ
6 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου. Κάθε Κυριακή στις 12:30
Εισιτήρια: €18 ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί). €26 ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά). €10 (επιπλέον συνοδός). Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ματίας ο Πρώτος», της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες