MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 5-6 Οκτωβρίου 2024

Όσα θα κάνουμε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2024.

Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

Θέατρο

The Second Woman: Η σεζόν στη Στέγη ξεκινάει με τη Στεφανία Γουλιώτη σ’ ένα συναρπαστικό happening 24 ωρών

Η σεζόν αρχίζει στη Στέγη το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με ένα συναρπαστικό happening 24 ωρών στην Κεντρική Σκηνή. Το The Second Woman των Nat Randall και Anna Breckon είναι ένας μαραθώνιος αντοχής, τόσο για την κύρια ερμηνεύτρια, τη Στεφανία Γουλιώτη, όσο και για το κοινό. Και παράλληλα, ένας μαραθώνιος εκπλήξεων, καθώς η κάθε σκηνή, αν και φαινομενικά ίδια, αποκαλύπτει άλλες ποιότητες στη ρομαντική σχέση του εκάστοτε ζευγαριού, αφού κανείς, ούτε η πρωταγωνίστρια, δεν ξέρει ποιοι θα ανέβουν μαζί της στη σκηνή, κι αν ο επόμενος παρτενέρ της θα είναι ερασιτέχνης ή κάποιος διάσημος καλλιτέχνης. Ένα πρωτόγνωρο μανιφέστο για τον ρόλο των φύλων και την ευαίσθητη δυναμική των σχέσεων και μια εμπειρία ζωντανού κινηματογράφου. Κεντρική φιγούρα της παράστασης είναι η Βιρτζίνια. Τη γνωρίζουμε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον εραστή της, Μόρτι, που πραγματοποιείται μέσα σε ένα κουτί, με την κάμερα να καταγράφει, σε live χρόνο, κάθε λεπτομέρεια της αλληλεπίδρασής τους. Η σκηνή επαναλαμβάνεται 100 φορές, κάθε φορά με έναν καινούριο παρτενέρ για τη Βιρτζίνια, αναγκάζοντας την ηθοποιό να ανταποκριθεί με ταχύτατα αντανακλαστικά.
Παράσταση:  Από Σάββατο 5/10 στις 16:00 και για 24 ώρες
Εισιτήρια: 10 — 35 €. Προπώληση: tickets.onassis.org 
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Γραμμή εισιτηρίων: 2111981784.

Outro, του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου στο ΠΛΥΦΑ

Η Γιώτα Φέστα συναντά, αυτό το φθινόπωρο, τον Γιώργο Καραμίχο στο «Outro», την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, βασισμένη στο θεατρικό έργο «Juste la fin du Monde» του Jean – Luc Lagarce, που κάνει πρεμιέρα στο ΠΛΥΦΑ. Ο Λουκάς, ένας συγγραφέας, επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στο πατρικό του, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Θέλει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, τις χαμένες ευκαιρίες, να βρει το θάρρος ν’ αντιμετωπίσει τον εαυτό του απέναντι στην οικογένειά του. Να υπερασπιστεί τις επιλογές, τα «θέλω», την ταυτότητά του. Θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος ώστε να βρει τη λύτρωση που αποζητά; *Παίζουν: Γιώτα Φέστα, Γιώργος Καραμίχος, Σταύρος Λιλικάκης, Ιφιγένεια Βαρελά, Αμαλία Μπαμπλέκη
Διάρκεια Παραστάσεων: 5-30 Οκτωβρίου 2024. Δείτε τις αναλυτικές ημερομηνίες παραστάσεων εδώ.
Τιμές Εισιτηρίων: 19 € γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός.

Οι οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καλογιάννη στο Θέατρο 104

Η Σοφία Καλογιάννη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το αριστούργημα του Μπόρις Βιάν, ενός από τους σημαντικότερους διανοούμενους της μεταπολεμικής Γαλλίας: «Οι Οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας» (Les Batisseurs d’Empire). Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1959 στο Παρίσι, σε σκηνοθεσία του Ζαν Βιλάρ, και απαγορεύτηκε έως το 1962. Η ιστορία λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα απροσδιόριστο συγκρότημα διαμερισμάτων, όπου μια τριμελής μεσοαστική οικογένεια, μαζί με την οικιακή της βοηθό, καταδιώκεται από έναν ανεξήγητο και τρομακτικό θόρυβο, γεγονός που την αναγκάζει να δραπετεύει συνεχώς από το ένα διαμέρισμα στο άλλο. Σε έναν κόσμο υπό κατάρρευση που διαρκώς συρρικνώνεται, η εκτόνωση της πίεσης είναι αναπόφευκτη και οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές. *Παίζουν: Γιώργος Χουλιάρας (Λέων), Μαρία Μπρανίδου (Άννα), Ειρήνη Δάμπαση (Ζηνοβία), Χριστίνα Δενδρινούν(Βιργινία), Παναγιώτης Τζαφέρης (Γείτονας), Κατερίνα Κασσάνδρα (Σμουρτς).
Παραστάσεις: Από 5 Οκτωβρίου 2024.  Κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, Mειωμένο εισιτήριο: 13€. Προπώληση: more.com
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (σταθμός Μετρό: Κεραμεικός)

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο Θέατρο Σταθμός

Φωτογραφία: Dimitris Vattis

Ο καινούργιος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» επιστρέφει, μετά από μια θριαμβευτική περιοδεία, στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων. Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς. Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Οκτωβρίου. Κάθε Σάββατο στις 18:15 και κάθε Κυριακή στις 21:15
Εισιτήρια: Γενική είσοδος:15 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο: 13 ευρώ, προπώληση: 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267 

Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Olvio

Ο ανατρεπτικός Κατάθλας της Λένας Κιτσοπούλου, που τόσο αγαπήθηκε την προηγούμενη σεζόν, επανέρχεται από τις 6 Οκτωβρίου στη σκηνή του θεάτρου OLVIO. Ο Αλέξανδρος Τσώτσης, μας περιμένει κάθε Κυριακή βράδυ στις 20:30 για να μας αφηγηθεί τις παράξενες ιστορίες ενός πολύ “ιδιαίτερου” ήρωα, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Νατάσας Παπαμιχαήλ. Ο Λάκης, σέρνεται με το στενό, μίζερο στόμα του μέσα στο πατρικό του σπίτι στο χωριό. Όλα τον στοιχειώνουν. Έξω, η φύση αναπνέει, κοιμάται και ξυπνάει χωρίς προσδοκίες. Μέσα στο σπίτι, ο Λάκης, παρέα με μια μύγα. Το σπίτι που μεγάλωσε, έχει πάρει τη μορφή της ψυχής του. Παλεύει να ξεφύγει από τα όρια του σπιτιού, των αναμνήσεων, των γονιδίων, των προσδοκιών μιας ολόκληρης κοινωνικής δομής. Όλα τον ενοχλούν.
Παραστάσεις: Από 6/10. Κάθε Κυριακή στις 20:30
Εισιτήρια: Από 11€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα. 

Μαριλίτα Λαμπροπούλου και Δημήτρης Λάλος γίνονται «Ζωρζ και Φρεντερίκ» για μια βραδιά στο Ηρώδειο

Ο μεγάλος ερωτάς του κορυφαίου μουσουργού Σοπέν με τη Γεωργία Σάνδη, πρόκειται να ζωντανέψει στη σκηνή του Ηρωδείου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές στους δύο ρόλους τους αγαπημένους ηθοποιούς, Δημήτρη Λάλο και Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Η μουσική παράσταση με τίτλο «Ζωρζ και Φρέντρικ: Ποιητές του ονείρου», φέρει τη σκηνοθεσία του διακεκριμένου Πολωνού συνθέτη Γιαροσλάβ Κίλιαν, ο οποίος με ευρηματικό τρόπο θα συνδέσει τον θεατρικό λόγο με τη μουσική στον εμβληματικό χώρο του ρωμαϊκού μνημείου. Θα ακουστούν κορυφαία έργα του συνθέτη, τα οποία θα ερμηνεύσει στο πιάνο η διακριμένη πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Ορχήστρα Εγχόρδων του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου διευθύνει ο μαέστρος Πάτρικ Μπέιλι, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Ματίνα Τσαρουχά.
Κυριακή 6/10, 20:30
Εισιτήρια: Διακεκριμένη 80€, Α Ζώνη 60€, Β Ζώνη 50€,, Γ Ζώνη 40€, Άνω Διάζωμα-Δ Ζώνη 35€, Άνω Διάζωμα-Ε Ζώνη 30€, Άνω Διάζωμα-Ζ Ζώνη 18€ – 20€, Άνω Διάζωμα-Π.Ο. 16€ – 18€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντώνης Καφετζόπουλος: Έχω κάψει τα καράβια προς όλα τα πολιτικά λιμάνια12.09.2018

Χορός

Gran Gala με χορευτές του μπαλέτου Μπολσόι στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Είναι κορυφαίοι χορευτές. Είναι συνέχεια φιλοξενούμενοι στα μεγαλύτερα μπαλέτα και χορευτικές παραστάσεις της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Έγιναν διάσημοι ως χορευτές στο σπουδαιότερο μπαλέτο της γης, το Bolshoi. Το Grand Gala αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης. Είναι η παράσταση που δίνει την δυνατότητα στα μεγαλύτερα αστέρια του Bolshoi να κάνουν την περιοδεία τους σε όλο τον κόσμο. Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται σε μια παράσταση που τόσο έλειψε από το κοινό της Αθήνας. Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux αλλά και άλλα αποσπάσματα από τις παραστάσεις: Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κουρσάρος κ.α.
Κυριακή 6/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. Προπώληση: more.com
Δημ. Θέατρο Λυκαβηττού – Αθήνα, Αττική

Συναυλίες

Goran Bregovic Wedding και Funeral Band στο Ηρώδειο

Μια μοναδική γιορτή συναισθημάτων μας περιμένει φέτος στο Ηρώδειο. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα και γιορτάζει μαζί μας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη. Η συναυλία – γιορτή στο Ηρώδειο περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα». Παράλληλα ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο «Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο» και περιέχει έναν ύμνο για την γενέθλια πόλη του συνθέτη.
Σάββατο 5/10, 21:00
Εισιτήρια: 35€-78€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Aττίκ: 80 Χρόνια μετά στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου

O Δαυίδ Ναχμίας, απόλυτα εστιασμένος στο «ελαφρό τραγούδι» του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, και η Χριστίνα Σαμαρά, η οποία απεικονίζει ιδανικά τη νιότη της εποχής στις ερμηνείες της, μεταφέρουν την ατμόσφαιρα ενός άλλου καιρού, προσεγγίζοντας με αυθεντικό τρόπο γνωστά και άγνωστα τραγούδια του Αττίκ. Μια παράσταση μοναδική στο είδος της, με προσοχή στις λεπτομέρειες που φωτίζουν τη διαχρονικότητα των τραγουδιών του Αττίκ. Ογδόντα χρόνια πέρασαν από την αναχώρηση του μεγάλου τραγουδοποιού, το 1944. Ειρηνοποιός, ο Αττίκ είχε σκοπό ζωής να αφοπλίσει το τραγούδι. Το ημέρεψε, το εξευγένισε και το εκσυγχρόνισε. Η παρουσία του σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας περιόδου για την ελληνική μουσική που γνώρισε μόνο αρχή.
Σάββατο 5/10, 19:00
Εισιτήρια: 16€ Α Ζώνη, 12€ Β Ζώνη. Προπώληση: ticketservices.gr
Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα.

Οι Colour Haze στο Gagarin

Οι Colour Haze και οι Smokemaster ζωντανά στο Gagarin στις 6 Οκτωβρίου.  Οι Colour Haze κουβαλούν επάξια τη σημαία της Γερμανικής stoner/ψυχεδελικής σκηνής επί τρεις δεκαετίες. Από τα βάθη των 90ς ως σήμερα, η πορεία τους, μέσα από τα 14 στούντιο άλμπουμς τους, έχει χρονογραφήσει την εξέλιξη του stoner ήχου: από την αρχική αναφορά στους Kuyss σε έναν πολύ ευρύτερο ήχο και μια εξαιρετική τραγουδοποιία. Κομμάτια όπως τα “Love” και “Aquamaria” δίκαια έχουν εκατομμύρια streams, καθώς θα έκαναν κάθε κιθαριστική μπάντα να ζηλέψει. Είναι δε ο λόγος που οι Colour Haze περιοδεύουν διαρκώς και είναι σταθερά headliners στα σημαντικότερα festivals του ήχου, όπως το Desertfest. Τη συναυλία των Colour Haze θα ανοίξουν οι, επίσης Γερμανοί, Smokemaster, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.
Κυριακή 6/10, 20:30
Εισιτήρια: Από 22€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ: Η νέα παράσταση του Γιώργου Τζαβάρα ξυπνάει το παιδί μέσα μας12.09.2018

Έκθεση

The First Harvest: Έκθεση του Λιβανέζου ζωγράφου Gilbert Halaby στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας η ατομική έκθεση του εγκατεστημένου στη Ρώμη Λιβανέζου ζωγράφου Gilbert Halaby με τίτλο «The First Harvest», σε διοργάνωση του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας και επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού τέχνης Ίριδος Κρητικού. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 15 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται 32 έργα του καλλιτέχνη, 13 από τα οποία για πρώτη φορά, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα μνημειακό εμβληματικό έργο οκτώ μέτρων, από το οποίο και η έκθεση αντλεί τον τίτλο της.
Χώρος: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Επαρ.Οδ. Μανδρακίου-Μωλόυ, Ύδρα.
Διάρκεια Έκθεσης: 5 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2024 | Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, 7-9 μ.μ.
Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 9π:μ:–4μ:μ:, 7:30–9:30μ:μ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ίρις Κρητικού μάς δίνει 5 λόγους για να μην χάσουμε την έκθεση του Gilbert Halaby στην Ύδρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις