MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
05
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Δοκιμάζουμε ethnic γεύσεις σε 5 αγαπημένα spots που θα κάνουμε στέκια

Ως λάτρεις των ethnic επιλογών και γεύσεων, πάμε να ξετρυπώσουμε τα νέα αγαπημένα μας ethnic spots στην Αθήνα!

Μαριαλενα Μάλλιου | 05.10.2024

Τον Οκτώβρη, έχοντας, πλέον, τακτοποιηθεί στην Αθήνα και έχοντας βρει τους ρυθμούς μας, ξεκινάει η γαστρονομική μας αναζήτηση. Ανακαλύπτουμε νέα ή θυμόμαστε παλιά στέκια, αυτή τη φορά, στέκια με ethnic κουζίνες. Είτε είσαι fan του σούσι, είτε των burritos, είτε του phad thai, εδώ θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Πάμε, λοιπόν, να ξετρυπώσουμε τα νέα αγαπημένα μας ethnic spots στην Αθήνα!

Chang

Ξεκινάμε δυναμικά με μία από τις αγαπημένες μας κουζίνες και με ταϊλανδέζικο, σε ένα νέο μαγαζί, που θα βρείτε στη Νέα Σμύρνη. Ο λόγος για το Chang, που, τόσο μέσα από την αισθητική του, όσο και μέσα από τα πιάτα του, μας ταξιδεύει στην ανατολή και την Ταϊλάνδη. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια πιάτα, τα οποία θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της ταϊλανδέζικης κουζίνας και θα δελεάσουν όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι μαζί της. Στο Chang, λοιπόν, θα βρείτε (κλασσικά, αγαπημένα) spirng rolls, kai sate -καλαμάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γάλα καρύδας, salapao -ψωμάκια ατμού με γέμιση κοτόπουλου και λαχανικών, μία ποικιλία από ζεστές και κρύες σαλάτες και φυσικά phad thai, και πολλές ακόμα επιλογές με noodles. Προσωπικά θα εκπλαγώ αν ήδη δεν σας έχει ανοίξει η όρεξη.
Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 67, Νέα Σμύρνη 17123
Τηλέφωνο: 2109370331

Che
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHE Cocina Sudamericana (@che_athens)

Και από την Ταϊλάνδη πάμε στην Λατινική Αμερική και το Che. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Che είναι ένα must visit μαγαζί για τους λάτρεις της νοτιαμερικάνικης κουζίνας. Σε έναν πολύχρωμο χώρο, με έντονη την νοτιοαμερικάνικη αύρα, μπορείς να απολαύσεις τόσο το φαγητό, όσο και το ποτό σου, σε ρυθμούς Λατινικής Αμερικής. Tacos, burritos, paellas και πολλές πολλές ακόμα νοτιοαμερικάνικες επιλογές, σε συνδυασμό με φανταστικά cocktails, δίνουν τον λάτιν παλμό, σε ένα μαγαζί, που πρέπει, οπωσδήποτε, να βάλεις στη λίστα σου!
Διεύθυνση: Καραΐσκου 151, Πειραιάς 18535
Τηλέφωνο: 2104296660

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 value for money στέκια για τις πρώτες εξόδους της σεζόν12.09.2018

Nikkei Floresta
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NiKKei (@nikkeiathens)

Δεν πάμε πολύ μακριά -από άποψη κουζίνας- και πεταγόμαστε μέχρι το Περού και το Nikkei, για να δοκιμάσουμε φανταστικό περουβιανό φαγητό και μία fusion κουζίνα, που θα σας ξετρελάνει. Ο χώρος είναι μαγευτικός, με μία πολύχρωμη αυλή να φιλοξενεί τους πελάτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν εσωτερικό χώρο, που θυμίζει αρκετά κάποιο σπήλαιο, με φανταστική αισθητική. Όσον αφορά το φαγητό, στο μενού του μαγαζιού θα βρούμε από σούσι, μέχρι διάφορες κοπές, έχοντας σαν βάση του την περουβιανή κουζίνα, αλλά, ταυτόχρονα, ταξιδεύοντάς μας ανά τον κόσμο, με τις fusion γεύσεις του.
Διεύθυνση: Ξανθίππου 10, Αθήνα 10675
Τηλέφωνο: 2107239366

Kitschen

Και μετά τη σύντομη βόλτα μας στον Λυκαβηττό, επιστρέφουμε στον Πειραιά και, αυτή τη φορά, πάμε στο Kitschen. Το Kitschen είναι ένα (σχετικά) new entry της πόλης, το οποίο έχει έρθει για να μας κλέψει την καρδιά. Ασιατική κουζίνα, με fusion στοιχεία και μία αισθητική που συνδυάζει ασιατικές και street πινελιές, κάνουν το μαγαζί το απόλυτο must visit. Πέρα από το σούσι και το dim sum, που βρίσκουμε στον κατάλογο, στο Kitschen μπορούμε να απολαύσουμε και φανταστικά cocktails. Από εμάς, πάντως, είναι ναι!
Διεύθυνση: Κανάρη 5, Πειραιάς 18537
Τηλέφωνο: 2117351205

Feyrouz
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @feyrouz_athens

Παραμένουμε στην Ανατολή, αλλά, αυτή τη φορά πάμε σε κάτι πιο κοντινό στις ελληνικές γεύσεις και στη λιβανέζικη κουζίνα του Feyrouz. Στο μαγαζί θα βρείτε απίστευτα λαχματζούν και, ίσως, τα πιο ιδιαίτερα πεϊνιρλί που θα έχετε δοκιμάσει, πίτες, σούπες -τώρα, που κρυώνει ο καιρός, ειδικά, θα επενδύσουμε γαστρονομικά στις σούπες- και πολλά λιβανέζικα και ανατολίτικα γλυκά.
Διεύθυνση: Καρόρη 23 και Αγάθωνος 1, Αθήνα 10551
Τηλέφωνο: 2130318060

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση