MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Telegraph: Οι 20 κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι 20 ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Monopoli Team

Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, πέτρινα χωριά, επιβλητικά βουνά και σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι φιγουράρουν στο πρόσφατο άρθρο της Telegraph που παρουσιάζει 20 μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα έστω για μία φορά. Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα της βρετανικής εφημερίδας.

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Πηγή: Shutterstock

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη. Όσο τουριστικό κι αν σου ακούγεται, το ηλιοβασίλεμα στην Οία με φόντο την Καλντέρα είναι ένα μοναδικό θέαμα που πρέπει να δεις έστω και μία φορά στη ζωή σου.

Χαλάρωση στις ιαματικές πηγές της Εύβοιας

Πηγή: Shutterstock

Η παραθαλάσσια πόλη της Αιδηψού στην Εύβοια αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας για ιαματικό τουρισμό. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών της Αιδηψού ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Αναφορά σε αυτές γίνεται από το 350 π.Χ. από τον Αριστοτέλη, αλλά και το 300 π.Χ. από τον Αθηναίο στο βιβλίο του «Δειπνοσοφισταί».

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Πηγή: Shutterstock

Είναι το διασημότερο από τα φαράγγια της Κρήτης, αλλά και το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης, με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 18 χλμ. Η διάσχιση του Φαραγγιού της Σαμαριάς αποτελεί εμπειρία ζωής για τους φυσιολάτρες και τους πεζοπόρους που συρρέουν κατά χιλιάδες από τις αρχές Μαΐου έως και τα τέλη Οκτωβρίου. Η κάθοδος ξεκινά από το Ξυλόσκαλο, στο οροπέδιο του Ομαλού, και τα πρώτα χιλιόμετρα γίνονται μέσα σε ένα κατάφυτο, δροσερό τοπίο. Το μονοπάτι καταλήγει στην παραλία της Αγίας Ρούμελης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίγο καλοκαίρι ακόμα: 6 παραθαλάσσιες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα12.09.2018

Εξερευνήστε τη Μάνη

Πηγή: Shutterstock

Η Μάνη με τα άγρια τοπία, τα πέτρινα χωριά και τους επιβλητικούς πύργους ασκεί μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Όποιος πάει μία φορά είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει για να εξερευνήσει περισσότερα. Όπως αναφέρει η Telegraph, σε αυτή τη χερσόνησο στη νότια Πελοπόννησο ο επισκέπτης θα δει μοναδικά πυργοσπίτα, διάσπαρτα σε χωριά που εκτείνονται από την Αρεόπολη στα βόρεια μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, τη θρυλική είσοδο του Άδη, στο νότο.

Επισκεφθείτε την Ακρόπολη

Πηγή: Shutterstock

Το εμβληματικό μνημείο της Ελλάδας αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Για να αποφύγετε τα πλήθη τουριστών, προτιμήστε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί την πεζοπορία μέχρι την κορυφή του λόφου της Ακρόπολης, συμβουλεύει η Telegraph.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί