MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

ΑμΚΕ Συμβάλλειν: Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κάθε χρόνο, στις 10 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας υπενθυμίζει την ανάγκη για ενίσχυση της ενημέρωσης και υποστήριξης γύρω από τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

Photo credits: Kelly Sikkema / Unsplash
Monopoli Team

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στοχεύει στην προώθηση της ψυχικής ευεξίας, στην καταπολέμηση του στίγματος και στην ενδυνάμωση των συστημάτων φροντίδας ψυχικής υγείας.

Ιδιαίτερα μετά την πανδημία, παρατηρήθηκε αύξηση στις ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος και η κατάθλιψη, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤεχνητή Νοημοσύνη: Μπορεί να προβλέψει συμπτώματα κατάθλιψης μέσω ανάλυσης λέξεων12.09.2018

Η ημέρα αυτή προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει σε δράσεις που προάγουν την ψυχική υγεία, από ενημερωτικές εκδηλώσεις μέχρι καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η ψυχική υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας μας.

Η φροντίδα της ψυχικής υγείας είναι τόσο σημαντική όσο και η φροντίδα της σωματικής και η 10η Οκτωβρίου είναι η υπενθύμιση πως οφείλουμε να μιλάμε ανοιχτά, να στηρίζουμε όσους το χρειάζονται και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες για όλους.

Φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο ΠΟΥ τονίσει τη ζωτική σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και εργασίας.

«Ήρθε η ώρα να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο» – ΠΟΥ

Το ασφαλές, υγιές εργασιακό περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικός παράγοντας για την ψυχική υγεία. Οι ανθυγιεινές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του στίγματος, των διακρίσεων και της έκθεσης σε κινδύνους όπως η παρενόχληση και άλλες κακές συνθήκες εργασίας, μπορούν να θέσουν σημαντικούς κινδύνους, επηρεάζοντας την ψυχική υγεία, τη συνολική ποιότητα ζωής και κατά συνέπεια τη συμμετοχή ή την παραγωγικότητα στην εργασία.

Με το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού να εργάζεται, απαιτείται επείγουσα δράση για να διασφαλιστεί ότι η εργασία προλαμβάνει και αποτρέπει τους κινδύνους για την ψυχική υγεία και προστατεύει και υποστηρίζει την ψυχική υγεία στην εργασία

Στην Ελλάδα, η ψυχική υγειά διασφαλίζεται σε 3 επίπεδα- πρωτοβάθμια/ δευτεροβάθμια/ τριτοβάθμια, με επίκεντρο την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την εξειδικευμένη φροντίδα αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈχεις ανήσυχες σκέψεις τη νύχτα; Να πώς θα τις διώξεις και θα κοιμηθείς πιο εύκολα12.09.2018

Η ΑμΚΕ Συμβάλλειν είναι ένας εξειδικευμένος φορέας στο χώρο της ψυχικής υγείας που σας προσκαλεί να γνωρίσετε τις δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης  που προσφέρει με ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας, στο περίπτερο της, στην πλατεία στο Μοναστηράκι στις 10 Οκτωβρίου 2024 , από τις 10:00 έως 15:00.

Ας μην ξεχνάμε ότι η “Η ψυχική σου υγεία είναι η πιο σημαντική εργασία σου. Όταν την προτεραιοποιείς, όλα τα υπόλοιπα βρίσκουν τη θέση τους”.

Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλεύτριες και εργοθεραπευτές σας περιμένουν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Κεραμεικού 18 στο Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων, στο ισόγειο- για τηλεφωνικό ραντεβού καλέστε στο 210-5228600.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 , από τις 10:00 έως 15:00
Πλατεία Μοναστηράκι

Περισσότερα από The Art of Life