Είναι υγιεινά τα κονσερβοποιημένα φρούτα; Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει
Είναι τα κονσερβοποιημένα φρούτα τόσο θρεπτικά και ωφέλιμα όσο τα φρέσκα αντίστοιχά τους;
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το να προτιμήσετε αυτό το κουτάκι με ροδάκινα ή ανανά είναι μια καλή επιλογή για την υγεία σας; Στο σημερινό άρθρο θα μάθετε για τα οφέλη των κονσερβοποιημένων φρούτων, θα καταρρίψουμε κοινές παρανοήσεις και θα παρέχουμε πρακτικές συμβουλές για την ενσωμάτωση των κονσερβοποιημένων φρούτων σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Διατροφή και κονσερβοποιημένα φρούταΤο ακούμε συνέχεια, «το φρέσκο είναι το καλύτερο», αλλά τα κονσερβοποιημένα φρούτα μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά.
Τα κονσερβοποιημένα φρούτα παρέχουν υδατάνθρακες για ενέργεια, φυτικές ίνες για την πέψη και βιταμίνες και μέταλλα για να μας κρατούν υγιείς. Επίσης όταν είναι σε κονσέρβα χωρίς σιρόπι, δεν περιέχουν και καμία πρόσθετη ζάχαρη.
Ακριβώς όπως τα φρέσκα και κατεψυγμένα φρούτα, έτσι και τα κονσερβοποιημένα φρούτα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Μάλιστα μια πρόσφατη ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, έδειξε ότι η αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων, μπορεί να προάγει την καλύτερη ψυχική υγεία. Η μελέτη έδειξε ότι η υψηλή πρόσληψη αυτών των προϊόντων μπορεί να προάγει μεγαλύτερη αισιοδοξία, λιγότερο άγχος και λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι μελέτες σε αυτήν την ανασκόπηση χρησιμοποίησαν διαφορετικές μεθόδους, η σύγκριση των αποτελεσμάτων τους δεν είναι πάντα απλή και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί η σχέση.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.