MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού – Τα μέτρα μείωσης φόρων και αύξησης εισοδημάτων

Ένας προϋπολογισμός ο οποίος θα είναι απολύτως συντονισμένος με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Διαρθρωτικό Σχέδιο που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Monopoli Team

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπως δηλαδή σήμερα, είναι η μέρα κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος θα είναι απολύτως συντονισμένος με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Διαρθρωτικό Σχέδιο που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Βάση αυτών οι βασικές παραδοχές του κειμένου θα είναι οι εξής:

Δημόσιο Χρέος : 149,1% από 153,7% που θα διαμορφωθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς

ΑΕΠ : +2,3% (μικρή επιτάχυνση από το φετινό 2,2%). Και το 2025 η Ελληνική οικονομία θα μεγεθύνεται πολύ πιο γρήγορα από τον κοινοτικό μέσο όρο,
Πρωτογενές πλεόνασμα : 2,5%
Πληθωρισμός : 2,1% από 2,8% που θα κλείσει φέτος
Ανεργία : 9,7% επιστρέφει στα προ κρίσης επίπεδα (9,6% το 2009)
Επενδύσεις : +8,4%
Εξαγωγές : +4%
Εισαγωγές : +3,6%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλειστά και αναξιοποίητα περισσότερα από 900.000 ακίνητα, που έχουν περάσει σε Δημόσιο και τράπεζες12.09.2018

Οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών με την Κομισιόν είχαν θετικό αποτέλεσμα κι έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει του χρόνου να αυξήσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 3,7% από 3% που όριζαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες εξαιτίας του καλύτερου των αρχικών εκτιμήσεων πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος (2,4% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 2,1%). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να «χωρέσουν» στον προϋπολογισμό του 2025 οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Συνολικά (συμπεριλαμβανομένων μέτρων από προηγούμενα χρόνια) τα μέτρα αύξησης των εισοδημάτων και μείωσης των φόρων για το 2028 αγγίζουν τα 3,8δισ€.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα