MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Blue Train, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα

Το Blue Train, το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, ανεβαίνει αυτό το φθινόπωρο στο Θέατρο Άλμα. Το Blue Train είναι ένα σύγχρονο έργο πέντε προσώπων, το οποίο με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του. Τον συγκινητικό κόσμο του Blue Trainζωντανεύει επί σκηνής ένας θίασος αξιόλογων ηθοποιών της νέας γενιάς με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη, τον Γιώργο Μπένο, την Αναστασία Στυλιανίδη και τον Γιάννη Τσουμαράκη. Τον ρόλο της μητέρας Σοφίας, αναλαμβάνει η Λουκία Πιστιόλα.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Ζώνη Α’: 20€, Ζώνη Β’: 15€
Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ιφιγένειες» του Γκλουκ: Ένας μουσικός μαραθώνιος από τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

2. Ο Μάκης, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Αποθήκη

Ο περίφημος «Μάκης» του Βασίλη Κατσικονούρη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και μαζί του ασφαλώς, ο εμβληματικός ερμηνευτής του, ο Ερρίκος Λίτσης που θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη και θα μας μιλήσει γι’ αυτά που έγιναν και που πια δεν γίνονται, αλλά και πάλι… ποτέ δεν ξέρεις…

Βαθιά αυτοσαρκαζόμενος και παρορμητικός, ένας ηλικιωμένος άνδρας που ρίχνει μια ματιά στη βαλίτσα της ζωής του μην θέλοντας —αλλά και μην μπορώντας πια— να αλλάξει τίποτα. Στο άδειο σπίτι, μόνος του, χλευάζει τους πάντες και τα πάντα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό. Ένα πρόσωπο με έντονο το στοιχείο του τραγικού και του κωμικού μαζί, που εναλλάσσονται διαρκώς μέχρι την τελική, τρυφερή τους ένωση…
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00
Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό, Ανέργων και Παιδικό (έως 12 ετών), ΑμεΑ: 13€
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Αθήνα

3. O Angelo Tsarouchas στο Gagarin για δυο ξεκαρδιστικές εμφανίσεις

Μετά τα επανειλημμένα sold out, ο γνωστός και ως The Funny Greek θα βρεθεί ξανά στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα stand up παράστασή του “Skits & Wits”, όπου οι παρατηρήσεις του για μια ζωή γεμάτη από ταξίδια μας θυμίζουν την αστεία πλευρά της καθημερινότητας σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

Αστείος αλλά και προσιτός, ο Ελληνοκαναδός κωμικός αστέρας ζει στο Los Angeles . Έχει εμφανιστεί σε επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές όπως “Mad Men”, “Sullivan and Son” και “Blue Mountain State”. Έχει περιοδεύσει ανά τον κόσμο με τις σόλο του παραστάσεις αλλά και ως μέλος του stand up comedy θιάσου “Wild West Comedy Show” του Vince Vaughn. Επίσης, μετράει πολλαπλές εμφανίσεις στα μεγαλύτερα comedy festival της υφηλίου.
Δευτέρα 7 και Τρίτη 8/10 στις 20:30
Γενική είσοδος: 23€
Gagarin, Λιοσίων 205, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAngelo Tsarouchas: Ο “The Funny Greek” μάς θυμίζει πόση πλάκα έχει να είσαι Έλληνας12.09.2018

Συναυλίες

4. «Ξενιτιά και προσφυγιά, Ήπειρος-Ιωνία»: Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας στο Ηρώδειο

Την επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Ξενιτιά και προσφυγιά, Ήπειρος-Ιωνία» συν-διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Η παράσταση, σε σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη, θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών (1974-2024) από την ίδρυσή της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

H 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble», της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βασίλη Κώστα, μουσικού με διεθνή καλλιτεχνική δράση, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, που σκιαγραφεί το μουσικό και πολιτιστικό σύνδεσμο μεταξύ της Ηπείρου και της γης της Ιωνίας. Ένα πολυάριθμο σύνολο χορευτών και ηθοποιών θα μας ταξιδέψουν στο παρελθόν και θα ζωντανέψουν παραδόσεις, οι οποίες γεννήθηκαν στο διάβα των αιώνων και τις έφεραν μαζί τους στα ταξίδια τους οι έμποροι και οι αγωγιάτες της υπαίθρου. Οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας και Ελένη Καρακάση, ως αφηγητές, και οι εμβληματικοί μουσικοί Πετρολούκας Χαλκιάς, Σωκράτης Σινόπουλος και Ανδρέας Παπάς, που θα συμπράξουν με την ορχήστρα, εγγυώνται την πιστή απόδοση των μουσικών δρόμων και σκοπών, που θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου.
Δευτέρα 7/10 στις 21:00
5€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ίρις Κρητικού μάς δίνει 5 λόγους για να μην χάσουμε την έκθεση του Gilbert Halaby στην Ύδρα12.09.2018

Έκθεση

5. «Πρόσφυγες της Ανατολής, μετανάστες στη Δύση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρόκειται για μία έκθεση με τεκμήρια, αντικείμενα, φωτογραφίες, αρχειακό και ενδυματολογικό υλικό του Ε.Μ.Θ. απο τον προσφυγικό κόσμο της Θράκης, ο οποίος μετά τον εκτοπισμό από την Ανατολική Θράκη και την εγκατάσταση στη “νέα πατρίδα” το 1922, οδηγήθηκε στη μετανάστευση. Το προσφυγικό τραύμα αιμορραγούσε ξανά, όταν μετά τον πόλεμο τα παιδιά των προσφύγων άφηναν πίσω την ψυχή τους, για να ξαναστήσουν μια νέα ζωή στα ορυχεία του Βελγίου και στα εργοστάσια της Γερμανίας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη εκείνων που από πρόσφυγες έγιναν Ακρίτες, άγρυπνοι φρουροί των συνόρων και ξανάγιναν μετανάστες. Στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάζεται και το Οδοιπορικό μνήμης στην Ανατολική Θράκη. Ένα οδοιπορικό καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον φακό του Μιχάλη Παππά και την ενδυματολογική και ερευνητική επιμέλεια της Αγγέλας Γιαννακίδου μέσα από την συλλογή του ΕΜΘ.
Καθημερινά 18:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις