MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πώς θα διαμορφωθούν μισθοί και συντάξεις το 2025, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αυξήσεις έως 2,5% για 2 εκατ. συνταξιούχους – Από την ερχόμενη άνοιξη θα δοθούν οριζόντιες αυξήσεις έως και 100 ευρώ τον μήνα σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους

Photo by Ibrahim Boran on Unsplash
Photo by Ibrahim Boran on Unsplash
Monopoli Team

Σε τέσσερα επίπεδα θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις το 2025 με τους συνταξιούχους, ωστόσο, να είναι οι χαμένοι των κυβερνητικών μέτρων, αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα.

Πέραν της μικρής αύξησης που θα λάβουν το νέο έτος (περίπου 2,5%) περίπου 2 εκατ. συνταξιούχοι, δεν θα έχουν καμία αύξηση όσοι έχουν προσωπική διαφορά (πριν από το 2016). Η αύξηση θα δοθεί με τη σύνταξη μηνός Ιανουαρίου που θα αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Το τελικό ποσοστό βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία, καθώς εξαρτάται από την τελική πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό του τρέχοντος έτους.

Επίσης, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά και άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.600 ευρώ, θα λάβουν τον Δεκέμβριο έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100-200 ευρώ ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντώνης Καφετζόπουλος: Έχω κάψει τα καράβια προς όλα τα πολιτικά λιμάνια12.09.2018

Παράλληλα, παγώνουν οι μειώσεις συντάξεων που συνοδεύονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί μέχρι τις γιορτές θα παγώνει την ΕΑΣ όμως θα παγώσουν και οι αυξήσεις στις συντάξεις των συνταξιούχων μέχρι το ποσό του ανώτατου κλιμακίου όπου ανήκει ο συνταξιούχος για να μην αλλάξει κλίμακα. Με το νέο σύστημα η σύνταξη του ασφαλισμένου θα παγώνει στα 1.700 ευρώ και δεν θα αυξάνεται για να μη μεταβεί στο επόμενο κλιμάκιο και να καταβάλει υψηλότερη κλίμακα ΕΑΣ.

Σχετικά με τους μισθούς του Δημοσίου, από την ερχόμενη άνοιξη θα δοθούν οριζόντιες αυξήσεις έως και 100 ευρώ τον μήνα σε περίπου 700.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα