MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
08
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Μαύρη Μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν, του Γιάννη Αποσκίτη στο Θέατρο Μπέλλος

Η παράσταση «Μαύρη Μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν», σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιάννη Αποσκίτη, επιστρέφει, στο Θέατρο Μπέλλοςαπό τις 7 Οκτωβρίου 2024. Ο Κωνσταντίνος Χελιδόνης, ένας ξεχασμένος τηλεοπτικός σταρ μιας οικογενειακής σειράς του ‘90, δέχεται επίσκεψη από τρεις δημοσιογράφους με αφορμή ένα σκάνδαλο σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του. Επιτέλους, μια ευκαιρία για να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο- αυτοί όμως έχουν ένα άλλο, πολύ πιο «σατανικό» σχέδιο στο μυαλό τους. *Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Γιώργος Κατσής, Ελένη Κουλογιάννη, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 7 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2024. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: more.com
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0322 9889.

Blue Train, του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα

Το Blue Train, το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, ανεβαίνει αυτό το φθινόπωρο στο Θέατρο Άλμα. Το Blue Train είναι ένα σύγχρονο έργο πέντε προσώπων, το οποίο με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος. Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του. Τον συγκινητικό κόσμο του Blue Trainζωντανεύει επί σκηνής ένας θίασος αξιόλογων ηθοποιών της νέας γενιάς με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη, τον Γιώργο Μπένο, την Αναστασία Στυλιανίδη και τον Γιάννη Τσουμαράκη. Τον ρόλο της μητέρας Σοφίας, αναλαμβάνει η Λουκία Πιστιόλα.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Εισιτήρια: Ζώνη Α’: 20€, Ζώνη Β’: 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Super Woman Στεφανία Γουλιώτη για 24 ώρες στη Στέγη12.09.2018

Συναυλίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

Μια συναυλία με έργα του Μάνου Χατζιδάκι θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 8 Οκτωβρίου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Α’ Μέρος: «Μυθολογία» : Ο Απρόοπτος Σχηματισμός Μιας «Μυθολογίας» Δυο Χρόνια Πριν Την Δικτατορία: «Σαν γνήσιος στρατηγός το ’65 θέλησα να κάνω στην Ελλάδα μια επανάσταση. Αντί για τανκ, πήρα ένα παιδί – έφηβο μελαχρινό και όμορφο από την παιδική χορωδία των ανακτόρων και του είπα να τραγουδήσει. Μου λέει: «για να τραγουδήσω χρειάζομαι καινούργιους μύθους».   – Πολύ σωστά, σκέφθηκα. Και με τον Γκάτσο αρχίσαμε να κατασκευάζουμε μύθους τον έναν μετά τον άλλο, με κοπέλες που ‘χαναν τα κλειδιά από τη Θήβα, με Ιρλανδούς και Ιουδαίους που ‘ψαχναν στην έρημο για γάμους και χαρά, μ’ ευαίσθητους ληστές στην τελευταία τους στιγμή, με ένα παιδί που σφάζει φίλους κι αδελφούς γιατί ποτέ κανείς δεν του’ δώσε την σημασία την πρέπουσα, με τον Ορέστη που έγινε πουλί στο δάσος για να ξεφύγει από τη μοίρα του, μ’ ένα παιδί που έμοιαζε του Χριστού κι άλλα πολλά». Β’ Μερος: 19 Τραγούδια  Μιας  «Άλλης Μυθολογίας»: Μια ενότητα ανεξαρτήτων τραγουδιών μιας «άλλης μυθολογίας» του συνθέτη, με χάρτινα φεγγαράκια που φωτίζουν παιδιά κάτω στον κάμπο, μεθυσμένα κορίτσια, οδοιπόρους, νεαρούς πρίγκιπες που νόμιζαν πως θ’ αλλάξουν τον κόσμο, και μια παρεξήγηση που δεν ξέρουμε αν δόθηκε εξήγηση ακόμη.
Τρίτη 8/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 45€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. 

Μία παρουσίαση δίσκου και ένα φεστιβάλ με rap stars: Saske ‘Deluxe’ / Saskepticism Festival στο Λυκαβηττό

Ο πολυπλατινένιος και διαμαντένιος Έλληνας καλλιτέχνης και δημιουργός Saske παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στο Θέατρο Λυκαβηττού δύο μοναδικές ζωντανές συναυλιακές εμπειρίες στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2024. Την πρώτη ημέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε ζωντανή εκτέλεση το πρόσφατο άλμπουμ του Saske, με τίτλο Deluxe, το οποίο και κατέκτησε την 5η θέση στο Top-10 Albums Debut Global του Spotify. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν κομμάτια από το καλοκαιρινό μουσικό project Get Loved or Die Tryin’, το οποίο επίσης κατέκτησε τα εγχώρια ψηφιακά charts. Στη σκηνή θα βρεθούν special guests έκπληξη από τα δύο αυτά μουσικά projects.
Τρίτη 8/10 και Τετάρτη 9/10, 19:30
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ιφιγένειες» του Γκλουκ: Ένας μουσικός μαραθώνιος από τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

Έκθεση

Ζωγραφική Έκθεση του Κώστα Ζιαμπάρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ζιαμπάρα. Θα παρουσιαστούν ελαιογραφίες και σχέδια (μολύβι, μελάνι και κάρβουνο) , με σπουδές σχετικά με την ανθρώπινη φιγούρα. Ο Κώστας Ζιαμπάρας γεννήθηκε στην Μελβούρνη το 1967. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, τομέας Ζωγραφικής , με καθηγητές τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και τον Μάριο Σπηλιόπουλο. . Έχει σπουδάσει Γραφιστική στην σχολή Βακαλό . Επίσης έχει ασχοληθεί με την χαρακτική και το βοτσαλωτό. Έχει διδάξει ελεύθερο σχέδιο σε υποφηφίους Καλών Τεχνών , Αρχιτεκτονικής , Γραφιστικής κ.λ.π. Είναι μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Εγκαίνια Τρίτη 8 Οκτώβρη 2024 , στις 20.00. Διάρκεια έκθεσης 8 – 21 Οκτώβρη.
Ώρες λειτουργίας Καθημερινά (και ΣΚ) 10-2 πρωί και 6-9 απόγευμα.
Διεύθυνση: Φίλωνος 29 Περαιάς . Μετρό : Δημοτικό θέατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ίρις Κρητικού μάς δίνει 5 λόγους για να μην χάσουμε την έκθεση του Gilbert Halaby στην Ύδρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις