MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Μουσικό Θέατρο

Ο Αποτυχημένος, του Τόμας Μπέρνχαρντ στην Εναλλακτική Σκηνή

Μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο πρώτο κύκλο sold-out παραστάσεων η παράσταση μουσικού θεάτρου Ο αποτυχημένος, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 9 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2024. Το έργο ζωντανεύει μια επινοημένη ιστορία γύρω από έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα, τον Γκλεν Γκουλντ, και παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία τού πάντα καλλιτεχνικά ανήσυχου σκηνοθέτη, ηθοποιού και κινηματογραφιστή Έκτορα Λυγίζου. Ένας μεσήλικας μπαίνει σε ένα παρηκμασμένο ξενοδοχείο κάπου στην αυστριακή επαρχία. Λίγες μέρες πριν, έχει λάβει ένα τηλεγράφημα που τον ειδοποιεί ότι ο φίλος του Βέρτχαϊμερ εγκατέλειψε την κοντινή εξοχική κατοικία του και αυτοκτόνησε. Περιμένοντας την ξενοδόχο να εμφανιστεί, ο ανώνυμος αφηγητής πλημμυρίζεται από σκέψεις καθώς αναθυμάται γεγονότα και συνομιλίες της σημαδιακής φιλίας ανάμεσα στον ίδιο, τον Βέρτχαϊμερ και τον Γκλεν Γκουλντ, έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα. *Παίζουν: ‘Aρης Μπαλής, Γιάννης Νιάρρος, Αμαλία Μουτούση, Έκτορας Λυγίζος.
Παραστάσεις: 09, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26, 27 Οκτ 2024 | Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.30). Με αγγλικούς υπέρτιτλους (εκτός από 13, 17, 19/10 – καθολική προσβασιμότητα).
Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, Φοιτητικό, παιδικό: €10. Προπώληση: ticketservices.gr
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο αποτυχημένος» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ12.09.2018

Χορός

Zorba The Greek Ballet: Ο διαχρονικός θρύλος ζωντανεύει στο Ηρώδειο σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και χορογραφία Lorca Massine

Το πολυβραβευμένο έργο – ορόσημο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ο παγκοσμίου φήμης «Ζορμπάς», επιστρέφει μέσα από τη μεγαλοπρεπή χορογραφία του Lorca Massine στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία και μοναδική παράσταση, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Η ορχηστρική σύνθεση για τον «Ζορμπά τον Έλληνα» από τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα, παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα κομμάτια παγκοσμίως. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση συμμετέχουν 40 χορευτές από την Όπερα του Μάριμπορ της Σλοβενίας, με πρώτους χορευτές τον Joshua Legge και την κορυφαία Ελληνίδα Ελεάνα Ανδρεούδη. Τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. Σολίστ της παράστασης η mezzo soprano Ειρήνη Καράγιαννη. Βροντερό “παρών” στην παράσταση θα δώσει και το Λύκειον των Ελληνίδων.
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024 στις 21:00
Εισιτήρια: 15€-150€. Προπώληση: more.com 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807.

Θέατρο

True West, του Σαμ Σέπαρντ στο Θέατρο Χώρα

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Σαμ Σέπαρντ«True West» με τη ματιά της Έλενας Καρακούλη και τους Νίκο Ψαρρά και Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από 9 Οκτωβρίου 2024 στο Θέατρο Χώρα. Στο σκηνικό της ασφυκτικής ζέστης της ερήμου της Καλιφόρνιας, δυο αδέρφια ζουν στο σπίτι της αυστηρής μητέρας τους, εκεί όπου τα έπιπλα αναδίδουν αλκοόλ και την ανάμνηση ενός πατέρα που κάποτε χάθηκε στην έρημο. Ο Λη, ο μεγάλος αδερφός, είναι ένας μοναχικός διαρρήκτης. Ο μικρός αδερφός Όστιν, οικογενειάρχης και επαγγελματίας συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων, ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Στο μικροαστικό σπίτι, το γεμάτο φυτά και μνήμες, τα δυο αδέρφια μονομαχούν, ακροβατώντας πάνω στα απομεινάρια του κοινού τους παρελθόντος.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00 Σάββατο 18:30 & 21.15 και Κυριακή στις 19.00.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα. Τηλ: 21 0867 3945

[relart 5]

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωσταντίνου Ντέλλα για 2ο χρόνο στο Θέατρο Σταθμός

«Οι Γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», η  sold – out παράσταση του Κωνσταντίνου Ντέλλα επιστρέφει, από τις 9 Οκτωβρίου 2024, στο Θέατρο Σταθμός. Το έργο αποτελεί μια σκηνική προσέγγιση της σύνδεσης της μαγείας με τη μαγειρική ως γυναικείο μυστικό κώδικα της περιοχής της Θεσσαλίας. Στη σκιά της ανδροκρατικής εξουσίας, οι γυναίκες παρέμειναν στο περιθώριο χωρίς να μπορούν να έχουν λόγο στις αποφάσεις που ήταν αποκλειστικά δικαίωμα των ανδρών. Έτσι, ανέπτυξαν έναν μυστικό κώδικα, μια λανθάνουσα εξουσία, που στηριζόταν στη χρήση της μαγείας, των «πρακτικών», του ξεματιάσματος και άλλων δεξιοτήτων, μέσα από τη χρήση των υλικών που χρησιμοποιούσαν και στη μαγειρική, τα βότανα και τα χόρτα της περιοχής, το λάδι, το νερό και το αλεύρι. Τρεις νεαροί ηθοποιοί προσεγγίζουν σκηνικά το γυναικείο σώμα, όπως έχει καταγραφεί στο δικό τους σώμα, μέσα από τις αναφορές στις δικές τους γιαγιάδες. *Παίζουν: Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου έως και 28 Noεμβρίου. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 60), 10 ευρώ (ομαδικό), 5 ευρώ(ατέλεια). Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267.

Τι θα πει ο κόσμος, σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταμάτη Πακάκη στο Faust

“Τι θα πει ο κόσμος;”, ένα διαχρονικό ερώτημα που μας απασχολεί όλους, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, γίνεται το θέμα της κοινωνικής κωμωδίας καταστάσεων του Σταμάτη Πακάκη. Τέσσερις ήρωες αλλάζουν πορεία ζωής, αυτοπεριορίζονται και πνίγουν τα όνειρά τους γιατί ‘’ο κόσμος’’ πάντα ξέρει καλύτερα τι είναι σωστό για εμάς. Οι ήρωες επανενώνονται, μετά από δεκαπέντε χρόνια, και μέσα από κωμικά γεγονότα και συνεχείς ανατροπές καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν. Σημαντική είναι η παρουσία ενός ήρωα-κλειδί που ενώνει και τους τέσσερις ήρωες, μ’ έναν ιδιαίτερο και μυστικό τρόπο. Κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που βασιλεύει ο Πράσινος Ήλιος. Άραγε “Τι θα πει ο κόσμος;” για τη Μελίνα, τη Φώφη, τη Μάργκαρετ, τον Μίμη και τον… Αντρέα; *Κείμενο-σκηνοθεσία: Σταμάτης Πακάκης. Παίζουν: Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Σταμάτης Πακάκης, Αλεξία Παπαθανασίου, Αγγελική Παρδαλίδου, Κατερίνα Πεφτίτση, Μαρία Σωτηριάδου.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου έως 25 Δεκεμβρίου 2024.  Κάθε Τετάρτη στις 20:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€, Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-ατέλειες-αμέα-ομαδικό άνω των 8 ατόμων): 12€. Προπώληση: more.com
Faust, Αθηναΐδος 12 και Καλαμιώτου 11, 2103234095.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Νέου Κόσμου 2024-2025: 19 παραστάσεις, πέντε σκηνές, νέα έργα12.09.2018

Ρίτα, της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς; Αναρωτιέται η πολυβραβευμένη Καταλανή συγγραφέας Μάρτα Μπουτσάκα. Θα άφηνες ή θα βοηθούσες κάποιον που υπο- φέρει να φύγει; Μέσα από τη σχέση δύο αδερφών, του Τόνι και της Στέλλας, ξεδιπλώνονται δια- φορετικές στάσεις ζωής απέναντι στα μεγάλα ερωτήματα. Ο Τόνι επιλέγει πάντα τον πιο σύντομο δρόμο, η Στέλλα ποτέ δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Όταν ο κτηνίατρος συμβουλεύει τον Τόνι να κάνει ευθανασία στην αγα- πημένη του σκυλίτσα, τη Ρίτα, η σιγουριά του εξανεμίζεται. Αντίθετα, η Στέλλα έχει ξεκάθαρη άποψη. Όταν όμως ο Τόνι θέτει το ίδιο θέμα για τη μητέρα τους, η οποία επίσης ονομάζεται Ρίτα και υποφέρει από ανίατη ασθένεια, όλες οι βεβαιότητες καταρρέουν και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική. *Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Κυριαζή. Παίζουν Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιώργος Καφετζόπουλος.
Παραστάσεις: Από 9 Οκτωβρίου. Τετάρτη και Κυριακή στις 20:00. Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15. Σάββατο στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 14€. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Δώμα, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «O τρόμος του κροκόδειλου» στο Θέατρο Νέου Κόσμου12.09.2018

Συναυλίες

H Ταράτσα του Φοίβου φτάνει στο τέλος της με καλεσμένους έκπληξη

Μετά από σχεδόν 4 γεμάτους μήνες παραστάσεων και πολλές sold out Τετάρτες, η Ταράτσα του Φοίβου φτάνει στο τέλος της με μια παράσταση – πάρτι, γεμάτη εκπλήξεις και μοναδικούς καλεσμένους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαζί με τον Θανάση Αλευρά, τη Ρένα Μόρφη και τη Γαλήνη Χατζηπασχάλη, υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μουσική, χορό και θεατρικότητα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο καλεσμένους κάθε εβδομάδα από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και της κωμωδίας. Οι καλεσμένοι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου θα είναι έκπληξη.
Τετάρτη 9/10, 20:00
Εισιτήρια: Από 15€, Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλσος: Ευελπίδων 4, Κυψέλη – Πεδίον του Άρεως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι “εΣερευνητές” του Πάνου Καμπύλη είναι μια βουτιά στο μέσα μας12.09.2018

Έκθεση

Μια εικαστική συνύπαρξη τριών κόσμων στην γκαλερί Artworx

Μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνύπαρξη τριών διαφορετικών κόσμων παρουσιάζει η γκαλερί artworx στην Κηφισιά από τις 9 Οκτωβρίου (5.00-9.00 μ.μ.). Στην ουσία η γκαλερί μεταφέρει εμπλουτισμένη με περισσότερα έργα τη φετινή πρώτη συμμετοχή της στον ιστορικό θεσμό της Art Athina 2024, μια εμπνευσμένη παρουσίαση, με την υπογραφή της Μαρίας Ξανθάκου και της Ιζαμπέλα Φρανσές, η οποία κέρδισε τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια των φιλότεχνων. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εικαστική εμπειρία, όπου τρεις ξεχωριστοί καλλιτεχνικοί κόσμοι, με έργα των Παύλου Σάμιου, Λυδίας Βενιέρη, καθώς και του Αφρικανού καλλιτέχνη Aboudia, συνυπάρχουν αρμονικά και όπου το μυστικιστικό, το μυθικό και το σύγχρονο συνυφαίνονται σε έναν διάλογο που τιμά τη διαφορετικότητα, τη δημιουργική έκφραση και την κοινή ανθρώπινη εμπειρία.
Εγκαίνια: 9 Οκτωβρίου 2024 (5:00-9:00 μ.μ.)
Διάρκεια έκθεσης: ως 31 Οκτωβρίου 2024.
artworx: Κολοκοτρώνη 1, Κηφισιά (1ος όροφος), τηλ. 2106236721. 
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:00-20:00, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-16:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ίρις Κρητικού μάς δίνει 5 λόγους για να μην χάσουμε την έκθεση του Gilbert Halaby στην Ύδρα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις