MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Q+Α: Τι είναι τα νήματα προσώπου και σώματος και πώς δρουν

Προσφέρουν σύσφιξη και ανόρθωση και βελτιώνουν την όψη του δέρματος. Όσα θέλεις να γνωρίζεις για τα νήματα προσώπου και σώματος θα τα μάθεις εδώ.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Ο χρόνος περνάει και είναι αναπόφευκτο να αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα μας, στο πρόσωπο και το σώμα. Πολλοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα σημάδια αυτά, τα καλοδέχονται ή απλά… αδιαφορούν. Άλλοι, επιλέγουν θεραπείες της αισθητικής ιατρικής για να ανακάμψουν την εξέλιξή τους και μία από τις πιο δημοφιλείς είναι τα νήματα προσώπου.

Τι είναι τα νήματα

Τα νήματα προσώπου και σώματος είναι μία θεραπεία που βασίζεται στην ανώδυνη εισαγωγή νημάτων από ιατρικό υλικό σε επιλεγμένα σημεία στο πρόσωπο και το σώμα με στόχο σύσφιξη, ανόρθωση και αναγέννηση του δέρματος εκ των έσω. Τα νήματα που εφαρμόζονται στη θεραπεία προσώπου είναι κατασκευασμένα από πολυδιοξανόνη, υλικό που χρησιμοποιείται στις αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις. Επιπλέον είναι 100% βιοαπορροφήσιμα από τον οργανισμό σε διάστημα λίγων μηνών.

Η θεραπεία εφαρμόζεται μέσα σε λίγα λεπτά στο ιατρείο και είναι ανώδυνη καθώς έχει προηγηθεί αναισθητική κρέμα ή τοπική αναισθησία. Μετά την ολοκλήρωσή της μπορεί να υπάρχουν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία εισαγωγής, ωστόσο είναι το μοναδικό «σημάδι» της θεραπείας και υποχωρεί σε λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα κρατήσει περισσότερο το botox – και άλλες απαντήσεις από τη Δερματολόγο12.09.2018

Νήματα PDO και νήματα COG

Τα πιο δημοφιλή νήματα είναι τα PDO (νήματα πολυδιοξανόνης) που είναι ιδανικά για τη λείανση των ρυτίδων και την αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε διάστημα τριών μηνών και καθώς πρόκειται για ιατρικό υλικό, τα νήματα αυτά απορροφώνται μέσα σε περίπου έξι μήνες. Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και δύο χρόνια, καθώς η εισαγωγή τους κινητοποιεί τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης και ενίσχυσης της ελαστικότητας στο δέρμα.

Τα νήματα σύσφιξης και ανόρθωσης COG είναι ένας δεύτερος τύπος που επίσης χρησιμοποιείται στο ιατρείο μας στις περιπτώσεις που κρίνεται πιο κατάλληλη η εφαρμογή τους. Ο αριθμός των νημάτων που απαιτείται για το ιδανικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικός σε κάθε πρόσωπο ή σώμα, ανάλογα με την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος και τις ανάγκες του.

Όμορφη γυναίκα εμμηνόπαυση

Σε ποια σημεία μπορούν να τοποθετηθούν τα νήματα

Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο για βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, σύσφιξη και ανόρθωση αλλά και το σώμα, σε «δύσκολα» σημεία που δέχονται πρώτα το «πλήγμα» του χρόνου, όπως είναι το εσωτερικό των μπράτσων, τα γόνατα, η κοιλιά, οι γλουτοί και οι μηροί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίναι το υαλουρονικό οξύ η νέα θεραπεία για τη φωτογήρανση; Έρευνα απαντά!12.09.2018

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία με νήματα

Μετά την κλινική εξέταση, ο δερματολόγος επιλέγει τον κατάλληλο τύπο νήματος για τις περιοχές που έχουν επιλεγεί για θεραπεία. Πριν από την εισαγωγή τους εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα που κάνει ανώδυνη τη διαδικασία.

Στη συνέχεια, εισάγει στο δέρμα πολύ λεπτές βελόνες-οδηγούν οι οποίες περιέχουν στο εσωτερικό τους τα βιοαπορροφήσιμα νήματα. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει είτε οριζόντια είτε κάθετα, ανάλογα με τις ανάγκες στο σημείο εφαρμογής.

Κατόπιν, οι βελόνες αφαιρούνται ενώ τα νήματα παραμένουν στην περιοχή που έχει προκαθοριστεί. Τα νήματα είναι απολύτως ασφαλή και απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών, χωρίς να παρουσιάζονται παρενέργειες.

Η διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη (30-40 λεπτά) και απόλυτα ασφαλής. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας και με την ολοκλήρωσή της μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας με νήματα

Το οριστικό αποτέλεσμα της θεραπείας δεν είναι άμεσα ορατό. Το πρόσωπο τις πρώτες μέρες φαίνεται αναζωογονημένο αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο οίδημα που δημιουργείται από την εισαγωγή των νημάτων. Τα πραγματικά αποτελέσματα φαίνονται σε έναν μήνα οπότε έχει ήδη ξεκινήσει η κολλαγονογένεση και έχει ενισχυθεί η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος.

Περισσότερα από The Art of Life