MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 12-13 Οκτωβρίου, περνάμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, στην πόλη, με παιδικές παραστάσεις, κινηματογράφο και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Monopoli Team

Θέατρο

Ροσσινιάδα: Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Η «Ροσσινιάδα», ένα μουσικό παραμύθι σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη που εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας, έρχεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρήαπό τις 13 Οκτωβρίου, και φέρνει με ευφάνταστο τρόπο τα παιδιά 4 έως 9 ετών σε επαφή με το έργο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες όπερας. Στην παράσταση ακούγονται κάποιες από τις πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα του Ροσσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τέλλος» και «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι» καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών όπως «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά., τα οποία ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου. *Παίζουν: Νίκος Ζιάζιαρης, Μαρία Κατριβέση, Μαρία Τσιρώνη και ο ηθοποιός/περφόρμερ/ακροβάτης Γιάννης Σμέρος | Μαέστρος και πιανίστα η Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη
Παραστάσεις: Κυριακή 13, 20, 27 Οκτωβρίου, 3, 10, 24 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου | 11.00-12.00
Εισιτήρια: Γενικό Εισιτήριο: 12€. Εισιτήριο για B&E Members: 10€. Ομαδικό Εισιτήριο (για ομάδες 10 ατόμων και άνω): 10€ ανά άτομο. Προπώληση: more.com
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Οδός Ερατοσθένους 13 Αθήνα. Τηλ: T. 210 72 52 895.

Σκιές στο Πεντάγραμμο – Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της Μουσικής, του Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο

O Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο Μέγαρο με πρόταση για παιδιά: μια παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μια νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά. Ο Ηλίας Καρελλάς μας ταξιδεύει στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής με πυξίδα τη μουσική. Η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συναντά τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη.
Παραστάσεις: 12.10.2024 έως 12.4.2025. Κάθε Σάββατο στις 18:00
Εισιτήρια: €10.00 Γενική είσοδος. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα.

«Ματίας ο Πρώτος», της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Αλίκη

«Ματίας ο Πρώτος», το έργο που διασκεύασε για το θέατρο η Άλκη Ζέη βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολωνού παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ παρουσιάζεται τη θεατρική περίοδο 2024-2025 στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Αλίκη» σε παραγωγή της καλλιτεχνικής εταιρείας «Μυθωδία» και σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου. Ο  μικρός «Ματίας», μοναδικός διάδοχος του θρόνου, μετά την απώλεια των γονιών του, στέφεται ο νεότερος βασιλιάς στην ιστορία. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον παραλογισμό του πολέμου, αλλά και όλου του κόσμου που του παραδόθηκε από τους ενήλικες, θα ανατρέψει τα πάντα, δίνοντας την εξουσία στα παιδιά. Έτσι, τώρα πια, οι ρόλοι αντιστρέφονται! «Τα παιδιά στην εξουσία, οι μεγάλοι στα θρανία». Ο πόλεμος σταματά, οι αδικίες τελειώνουν, το πολίτευμα αλλάζει, όμως μια σειρά από τρομερά ευτράπελα ξεκινούν και η “Παιδοκρατία” δοκιμάζεται… Για πόσο όμως; Παίζουν: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Καλλιόπη Ανταμπούφη, Θεοδώρα Γεωργακοπούλου, Γιώργος Γκίντζος, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Άννα Λουιζίδη, Δημήτρης Οικονομίδης, Μαριάμ Ρουχάτζε
Παραστάσεις: Από 13 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 11:30.
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα. Τηλ: 21 0321 0021

Η Πράσινη Ιτιά – Αογιάγκι, του Λευκάδιου Χερν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη

Ο Δημήτρης Δεγαΐτης και η Άνδρη Θεοδότου συνεχίζουν στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Βεάκη σε παραγωγή Γεράσιμου Σκαφίδα. Και φέτος, για ακόμη μια φορά, συστήνουν στους μικρούς θεατές ένα συγγραφέα μακρινό, αλλά και τόσο κοντινό.  H παράξενη ιστορία «Η Πράσινη Ιτιά – Αογιάγκι» του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα και ποιητή Λευκάδιου Χερν, κατά κόσμο Γιακούμο Κοϊζούμι, αποτελεί μέρος του έργου «Καϊντάν», μιας συλλογής ιστοριών και παραμυθιών για την Ιαπωνική παράδοση και τους θρύλους της Άπω Ανατολής. *Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Χρήστος Καπενής, Αγγελική Νοέα, Γιώργος Γιαννάκης, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Ηρώ Χαλκίδη, Χριστιάνα Τόκα Ματέλσκα, Δημήτρης Κακαρόντζας.
Παραστάσεις:  Κάθε Κυριακή στις 12:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0522 3522

The Bath: Το πρώτο ελληνικό μεγάλο Bubble Show στο Ρεκτιφιέ

Το «The Bath» είναι το πρώτο ελληνικό, μεγάλο Bubble Show που ξεκινάει από Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στο νέο θέατρο Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μεικτών Παραστατικών Τεχνών. Πρόκειται για μια θεαματική παράσταση με σαπουνόφουσκες για θεατές από 3 έως 103 ετών. Οι μετρ του bubble show στην Ελλάδα, το καλλιτεχνικό ζευγάρι της Πολυδραστικής Ομάδας Τέχνης Fabrica Athens, οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζουν το πρώτο ελληνικό, μεγάλο Bubble Show. Οι θεατές θα απολαύσουν ένα μοναδικό στο είδος του θέαμα για όλη την οικογένεια, μια παράσταση με σαπουνόφουσκες, στην οποία έχουν ενσωματωθεί έντεχνα το θέατρο και το τσίρκο – θέαμα. *Παίζουν: Νατάσσα Αραμπατζή, Έλενα Αρτυμάτη, Φάνης Κατέχος, Τζοβαννα Μιχαλιάδη Σάρτι.
Παραστάσεις: Από 13 Οκτωβρίου έως 1η Δεκεμβρίου.  Κυριακή στις 12:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ. Προπώληση: more.com
Ρεκτιφιέ – Κέντρο Έρευνας Μικτών Παραστατικών Τεχνών, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 119, Αθήνα. Τηλέφωνο: 698 187 1669

Κλειώ – μια καλόκαρδη γαϊδούρα, του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Άβατον

Η γαϊδουρίτσα η Κλειώ και όλα τα ζώα της φάρμας μεταμορφώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Θέατρο Άβατον σε μια χρωματιστή φάρμα γεμάτη γέλιο και τραγούδια και υποδέχονται όλα τα παιδιά από 3 έως και 9 ετών για να τους πουν μια υπέροχη ιστορία. Η παράσταση του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει από τις 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 13:30. *Παίζουν: Ειρήνη Αμπουμόγλι, Λάζαρος Βαρτάνης, Χρήστος Γαβριηλίδης, Σταύρος Μόσχης.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 13:30 | Καθημερινές για σχολεία.

Εισιτήρια: € 9 (κανονικό), € 7 (ανέργων/πολυτέκνων/ΑμεΑ). Προπώληση: more.com
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός – Μετρό Κεραμεικός. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3412689.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ: Η νέα παράσταση του Γιώργου Τζαβάρα ξυπνάει το παιδί μέσα μας12.09.2018

Κινηματογράφος

Το ατίθασο ρομπότ

H DreamWorks Animation παρουσιάζει μία νέα κινηματογραφική μεταφορά βασισμένη στο αγαπημένο, βραβευμένο και #1 στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, Το “The Wild Robot” του συγγραφέα Πίτερ Μπράουν. Η επική περιπέτεια ακολουθεί το ταξίδι ενός ρομπότ -σειρά ROZZUM μονάδα 7134, εν συντομία Ρόζι- που ναυαγεί σε ένα ακατοίκητο νησί και πρέπει να προσαρμοστεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, ενώ σταδιακά χτίζει σχέσεις με τα ζώα στο νησί και γίνεται ο θετός γονιός ενός ορφανού χηνόπουλου. Η ταινία είναι μία δυνατή ιστορία αυτογνωσίας, μία συναρπαστική μελέτη της σχέσης ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση και μία συγκινητική εξερεύνηση του τι σημαίνει να είσαι ζωντανός και συνδεδεμένος με όλα τα έμβια όντα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Κρις Σάντερς
*Κριτική και Αίθουσες προβολής εδώ.

Μικροί ήρωες σε δράση

Από τους σκηνοθέτες της παιδικής ταινίας «Μούμιες» και τους σεναριογράφους της παιδικής ταινίας «Tad, Ο Χαμένος Εξερευνητής», ένα ακόμη παιδικό γουέστερν animation έρχεται στις αίθουσες από την The Film Group. Η Μαίρη και ο Τομ, είναι δύο αχώριστα ορφανά αδέρφια από την Ιρλανδία, που φτάνουν στην Νέα Υόρκη και ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με τρένο διασχίζοντας την Άγρια Δύση, όπου θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστό καινούριο φίλο, που θα τους αλλάξει την ζωή για πάντα. Με συμμάχους την περιέργειά, την ομαδική δουλειά και την φιλία, θα έρθουν αντιμέτωποι με τρομερούς αντιπάλους, θα συναντήσουν απρόσμενους φίλους, απροσδόκητους ήρωες και θα μπλέξουν σε απίστευτες περιπέτειες στην αναζήτησή τους για ένα νέο σπίτι.
*Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

Γάτος δεκάψυχος

O Μπέκετ, ένας παραχαϊδεμένος γάτος, θεωρεί δεδομένη την καλή του τύχη: τον έχει διασώσει και αγαπήσει η Ρόουζ, μία ευγενική και παθιασμένη φοιτήτρια που θέλει να σώσει τις μέλισσες. Αλλά όλα θα αλλάξουν, όταν χάνει την τελευταία ζωή του. Έτσι, ο Μπέκετ θα μεταμορφωθεί από εγωκεντρικό κατοικίδιο σε έναν ήρωα που θυσιάζεται για τους άλλους. Καμία φορά πρέπει να ακολουθήσεις πολλές διαδρομές μέχρι να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή σου.
*Αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Τα παιδιά οραματίζονται βιώσιμες πόλεις σε μια σειρά πρωτότυπων δράσεων12.09.2018

Δράσεις

The Ellinikon Experience Park: Τα παιδιά οραματίζονται βιώσιμες πόλεις σε μια σειρά πρωτότυπων δράσεων

Η LAMDA Development, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί, σε συνεργασία με τη SciCo, το πρόγραμμα «Smart City Innovators: Έξυπνες Πόλεις για ένα Βιώσιμο μέλλον», με στόχο την ενημέρωση μαθητών/ριών γύρω από τις έννοιες των «πράσινων», «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων. Για 3 σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου, στο The Ellinikon Experience Park η εξειδικευμένη ομάδα της SciCo, θα βοηθήσει τους «μικρούς επιστήμονες», να ανακαλύψουν την σημασία της «έξυπνης» πόλης και να οραματιστούν, μέσα  από πρωτότυπες ομαδικές δράσεις και βιοκλιματικές πρακτικές, τη νέα πόλη που ήδη δημιουργείται στο The Ellinikon. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Β, του The Ellinikon Experience Park και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 8  έως 12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
*Πρόγραμμα: Σάββατο 12, 19, 26 & Κυριακή 13, 20, 27 Οκτωβρίου | 11:00 – 17:00

3ο Παιδικό Φεστιβάλ: «Μαζί… και στο Παιχνίδι!» στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο

Το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι» για παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 10:00-19:00 στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο (έναντι Ζαππείου). Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι, μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, με πολλά παιχνίδια, δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια, μουσική. Με ένα unplugged live act, οι MEΛΙSSES, το no1 συγκρότημα της χώρας, θα κάνουν το ιδανικό «κλείσιμο» μιας ημέρας γεμάτης παιχνίδι, δράση, χαρά, εκπλήξεις και ενθουσιασμό για μικρούς και μεγάλους. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μοναδικά παιχνίδια, να απολαύσουν δημιουργικές δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια, να γνωρίσουν τα σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί», μέσα από δραστηριότητες, που απευθύνονται σε μεικτό πληθυσμό παιδιών με τυπική και άτυπη ανάπτυξη.
Κυριακή 13/10, 10:00 – 19:00
Εισιτήρια: 10€, 12€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Eθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, έναντι Ζαππείου – Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 6, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη: Οι παιδικές παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Οκτώβριο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες