MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV

Από την “Ηλέκτρα” του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη που σάρωσε βραβεία και διακρίσεις, μέχρι την υπερηρωική ταινία της Marvel με τον Τομ Χόλαντ στον ρόλο του Spiderman, αυτές είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουμε στο Home Cinema αυτού του ΣΚ.

Monopoli Team

Τ’ Απομεινάρια μιας Μέρας, στην EΡT2, Σάββατο 11/10 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι, Hθοποιοί: Άντονι Χόπκινς, Έμμα Τόμσον, Χιου Γκραντ, Κριστοφερ Ριβ, Τζέιμς Φοξ, Μπεν Τσάπλιν, Πίτερ Βόγκαν, κ.ά

Ο κόσμος των τρόπων και της ευπρέπειας του επικεφαλής μπάτλερ Στίβενς στο νοικοκυριό που διατηρεί δοκιμάζεται από την άφιξη της οικονόμου μις Κέντον, η οποία τον ερωτεύεται, στη Βρετανία, πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκτιμώντας πάνω απ’ όλα τη διακριτικότητα και την εξυπηρέτηση, ο Στίβενς συνειδητοποιεί, καθώς κοιτάζει πίσω στη ζωή του, ότι η ανυπόκριτη πίστη του στον λόρδο Ντάρλινγκτον του έχει κοστίσει ακριβά.

Βυθισμένος στην ενορχήστρωση των μεγάλων δεξιώσεων και συνεδρίων του εργοδότη του -που αποδεικνύεται ότι περιλαμβάνουν μια συμφωνία με τους Ναζί- αναγκάστηκε να παραμελήσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και να αρνηθεί τα συναισθήματά του για την ελκυστική νεαρή οικονόμο.

Υποψήφια για 8 Όσκαρ και βασισμένη στο βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Καζούο Ισιγκούρο, αυτή η αξιαγάπητη ιστορία εξελίσσεται σε μια βαθιά και συγκινητική μελέτη της προσωπικότητας, της τάξης και της κουλτούρας.

Ηλέκτρα, στην EΡΤ3, Σάββατο 11/10 στις 22:30

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης, Hθοποιοί: Ειρήνη Παππά, Γιάννης Φέρτης, Αλέκα Κατσέλη, Μάνος Κατράκης, Νότης Περγιάλης, Τάκης Εμμανουήλ

Η Ηλέκτρα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα της, Αγαμέμνονα, βασιλιά των Μυκηνών, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του, Κλυταιμνήστρα, και τον εραστή της, Αίγισθο. Η ευκαιρία παρουσιάζεται, όταν συναντά και πάλι τον αδερφό της Ορέστη. Και οι δυο μαζί θα θέσουν σε εφαρμογή το φονικό τους σχέδιο.

Το 1962 ο Μιχάλης Κακογιάννης παραδίδει με την «Ηλέκτρα» την πιο διαχρονική και ταυτόχρονα υποδειγματική μεταφορά αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στον κινηματογράφο. Το αττικό τοπίο γίνεται η λιτή σκηνή που εκσυγχρονίζει τον μύθο και τα προαιώνια στοιχεία της ελληνικής γης αναδεικνύουν τους χαρακτήρες και τις συγκρούσεις, που διαπερνούν δραματικά και ποιητικά την ελληνική ταυτότητα.

Η «Ηλέκτρα» είναι μία ιστορία για τους ανθρώπους, που δεν άγονται από τη θεϊκή μοιρολατρία, αλλά ζουν στο περιθώριο και πράττουν αυτοβούλως.
Η φυσιογνωμία της Ειρήνης Παππά, ταυτόσημη της ελληνικότητας, μεταμορφώνει μία κουρελιασμένη πριγκίπισσα, που μοιάζει με αγόρι, σε ένα εκδικητικό πλάσμα ζωώδους ενέργειας.

The Mortuary Collection, στο COSMOTE CINEMA 1HD, Σάββατο 11/10 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Ράιαν Σπίντελ , Ηθοποιοί: Τρίσταν Μπάιον, Ίντεν Κάμπελ, Χάνα Λόιντ

Πρεμιέρα. Ένας υπερήλικας νεκροθάφτης ξεναγεί στο νεκροτομείο μια κοπέλα που ενδιαφέρεται να εργαστεί ως βοηθός του. Ευθύς αμέσως, ξεκινά να αφηγείται την αλλόκοτη ιστορία της πόλης μέσα από μακάβριους μύθους που ζωντανεύουν στην οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η γλυκιά γοητεία ενός «Ατίθασου ρομπότ»12.09.2018

Spider-Man: Far From Home, στην ΕΡΤ1, Κυριακή 12/10 στις 21:45

Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς, Ηθοποιοί: Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Τζέικ Τζίλενχαλ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Μαρίζα Τομέι, Τζέικομπ Μπάνταλο

Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του, το επόμενο κεφάλαιο της σειράς ταινιών του Spider-Man. Ο σούπερ ήρωας της φιλικής μας γειτονιάς αποφασίζει να ακολουθήσει τους καλύτερους φίλους του, τον Νεντ, την MJ και την υπόλοιπη παρέα σε διακοπές στην Ευρώπη. Ωστόσο, τα σχέδια του Πίτερ να αφήσει πίσω τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις για μερικές εβδομάδες γρήγορα ακυρώνονται, όταν δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι να αποκαλύψει το μυστήριο αρκετών επιθέσεων στοιχειωδών πλασμάτων, που δημιουργούν χάος σε όλη την ήπειρο.

Το «Μακριά από τον Τόπο του» συνδυάζει άψογα το vibe μιας αμερικάνικης teen comedy με το είδος των υπερηρωικών ταινιών, βλέποντας τον Πίτερ ως ένα παιδί που έχει ερωτευτεί και ψάχνει να βρει τρόπο να το εκφράσει, αλλά παρεμπιπτόντως τυχαίνει να είναι ο Spider-Man που καλείται να αναλάβει νέα αποστολή.

Σιδερένια Γροθιά, στο COSMOTE CINEMA 1HD, Κυριακή 12/10 στις 21:00

Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν, Ηθοποιοί: Ζακ Έφρον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Χάρις Ντίκινσον

Πρεμιέρα. Blockbuster Zone. Έχοντας την καθοδήγηση του αυταρχικού πατέρα τους, τα αδέλφια Φον Έριχ γράφουν τη δική τους ιστορία στον ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης κατά τη δεκαετία του 1980. Μα το τίμημα είναι μεγάλο για την οικογένειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣιδερένια Γροθιά: Ο Zac Efron όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί με φόντο την τραγική ιστορία των αδερφών Von Erich12.09.2018

Περισσότερα από Cine News