MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Οκτωβρίου 2024

Όσα θα κάνουμε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Σπυριδούλες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Οι «Σπυριδούλες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, η παράσταση της θεατρικής ομάδας 4Frontal που συ-σκηνοθέτησαν οι Θανάσης Ζερίτης και Χάρης Κρεμμύδας, μετά από μία θριαμβευτική σειρά παραστάσεων στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2023 επιστρέφουν και επαναφέρουν στη σκηνή τις φωνές των γυναικών που υπήρξαν ψυχοκόρες και οικιακές εργάτριες, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, παλεύοντας για την αυτοδιάθεσή τους. Αντλώντας στοιχεία από ιστορικά ντοκουμέντα και γυναικείες αφηγήσεις της εποχής, αλλά και από συνεντεύξεις γυναικών που εργάζονται σήμερα ως εσωτερικές οικιακές βοηθοί, η Νεφέλη Μαϊστράλη παραδίδει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, εμπνευσμένο από τη συγκλονιστική ιστορία της Σπυριδούλας. Με όχημα το έργο αυτό και υπό τους ελληνικούς και πανκ ήχους των Θραξ Πανκc επτά ηθοποιοί (Ελένη Βλάχου, Σταύρος Γιαννουλάδης, Τάσος Δημητρόπουλος, Αργυρώ Θεοδωράκη, Κατερίνα Λάττα, Αριστέα Σταφυλαράκη,  Ελένη Τσιμπρικίδου) δίνουν με συγκλονιστικό τρόπο σάρκα και οστά στην ιστορία.
Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 19:00
17€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό/ανέργων/ άνω των 65)

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

2. Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Η σαρωτική κωμωδία του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού – στην ιστορική μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περσινή σεζόν, επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής. Μια γλυκόπικρη τραγική φάρσα για τους αντι-ήρωες του περιθωρίου της ξακουστής τραγωδίας του Άμλετ, που τα βάζουν με τα μεγαθήρια της Ιστορίας και καταλήγουν να έχουν το γνωστό ένδοξο-άδοξο τέλος. Ρομαντισμός, θλίψη και πικρό χιούμορ σε ένα καταιγιστικό έργο που μιλά για τον μοναχικό αγώνα που δίνει ο «μικρός» άνθρωπος για να επιβιώσει, όταν γύρω του συμβαίνουν «σημεία και τέρατα». Στους ομώνυμους ρόλους ο Βασίλης Ανδρέου και ο Νίκος Καρδώνης, συμπρωταγωνιστούν με έναν 10μελή εξαιρετικό θίασο: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Βασίλης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Κόικας, Φοίβος Μαρκιανός, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Στράτος Σωπύλης, Άρης Τρουπάκης.
Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 21:00
15-20€
Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαταλειφός, Ρήγος, Κουτλής, Ανδρεάδη: Όσα θα δούμε την νέα σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Συναυλίες

3. Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Μία μεγάλη συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» που θα ερμηνεύσει τα πιο αγαπημένα λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο. Στη συναυλία θα ακουσθούν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες. Τα τραγούδια της συναυλίας ερμηνεύουν: Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Παυλίνα Βουλγαράκη, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης, Μαριάννα Ζάχου. Συμμετέχει ο Λαογραφικός & Χορευτικός Όμιλος «Κρήτες».
Σάββατο 12/10 στις 20:00
VIP Ζώνη: 100€, Α’ Ζώνη: 70€, Β’ Ζώνη: 60€, Γ’ Ζώνη: 50€, Δ’ Ζώνη: 40€, Ε’ Ζώνη: 30€, ΣΤ’ Ζώνη: 20€, Ζώνη Περιορισμένης ορατότητας: 15€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Η Royal Philharmonic Orchestra υπό τον Vasily Petrenko στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ιστορικό βρετανικό σύνολο Royal Philharmonic Orchestra έρχεται για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με έργα Dvořák, Chopin και Bartók. Η Royal Philharmonic Orchestra είναι από τα σπουδαιότερα συμφωνικά σύνολα της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και έρχεται στη χώρα μας μαζί με τον κορυφαίο μαέστρο Vasily Petrenko στο πόντιουμ. Σε αυτή της την εμφάνιση στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με τον ανερχόμενο νοτιοκορεάτη πιανίστα Yunchan Lim, ο οποίος θα ερμηνεύσει το δημοφιλέστατο Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα του Frédéric Chopin. Ο νεαρός βιρτουόζος, που εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς με τη βαθιά μουσικότητα και την άψογη τεχνική του, κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση, όταν ανακηρύχθηκε ο νεαρότερος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Van Cliburn, το 2022, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Για τη συναυλία της στο Μέγαρο, η Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα επέλεξε από το πλούσιο ρεπερτόριό της γνωστά έργα ευρωπαίων μουσουργών, όπως την Εισαγωγή «Καρναβάλι» του Τσέχου Antonín Dvořák και το Κοντσέρτο για ορχήστρα του Ούγγρου Béla Bartók.
Κυριακή 13/10 στις 20:30
13-70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Ωνάση: 22 βραβευμένες «Μεγάλες Ταινίες Μικρού μήκους» κάνουν πρεμιέρα στις οθόνες σας12.09.2018

Έκθεση

5. Δήμητρα Μαλταμπέ – Time-lapse: Έκθεση στη FokiaNou Art Space

Στην ατομική της έκθεση “Time-Lapse”, η Δήμητρα Μαλταμπέ εξερευνά το παλίμψηστο των προσωπικών εμπειριών του τόπου και του χρόνου μέσα από τις γενιές, αναζητώντας σε ποιο βαθμό τα ίχνη αυτών των εμπειριών μεταφέρονται, μας διαμορφώνουν και μας επηρεάζουν. Η γιαγιά της, Αφροδίτη, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χωριό της Αρκαδίας, όπου έζησε μέχρι να παντρευτεί και να μετακομίσει στην Αίγυπτο. Η μητέρα της Θεώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάιρο, μέχρι να μετακομίσει στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε η καλλιτέχνις.

Η Μαλταμπέ εστιάζει πρώτα στη Γορτυνία, και συγκεκριμένα στην Κοντοβάζαινα όπου επισκέπτεται κάθε Αύγουστο από τότε που ήταν παιδί. Σε μια εγκατάσταση, το πλεκτό της γιαγιάς της προβάλλεται πάνω σε χάρτες, λειτουργώντας ως υπόμνημα ή κλειδί για την αποκωδικοποίησή τους. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα, όπου παρουσιάζει έργα σε εξέλιξη με την μορφή σχεδίων, σημειώσεων και άλλων υλικών, επιτρέποντας στον επισκέπτη να έχει μια ιδιαίτερη επαφή με την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η έκθεση “Time-Lapse” είναι μια ενδελεχής έρευνα στις συνδέσεις μεταξύ χρόνου και τόπων και των επιδράσεων τους στον άνθρωπο.
Εγκαίνια: Σάββατο 12/10 στις 18:00 *Πέμπτη με Σάββατο, 17:00 – 20:00
FokiaNou Art Space, Φωκιανού 24 (7ος όροφος), Παγκράτι, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις