MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
12
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

Free City: Τι θα κάνουμε δωρεάν το Σαββατοκύριακο 12-13/10;

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα δωρεάν.

Monopoli Team

1. Σταύρος Ξαρχάκος: Συναυλία στον Ιερό Ναό της Αφαίας στην Αίγινα με ελεύθερη είσοδο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, μέσα από μια σειρά συναυλιών, μας ταξιδεύει σε χώρους φωτός, χώρους Ιερούς, τοπόσημα της αρχαίας Ελλάδας, οι οποίοι αποτελούν έως σήμερα συμπαντικούς πόλους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής σημειολογικής διαδρομής – που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της METLEN Enegy & Metals, μιας εταιρείας που συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη και προστασία του ελληνικού πολιτισμού – σηματοδοτήθηκε με τη μεγάλη συναυλία στον Αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της Αφαίας στην Αίγινα, η οποία εδώ και δεκαετίες αποτελεί μια δεύτερη πατρίδα για τον Μαέστρο. Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο πολιτισμός της αρχαιότητας θα συνομιλήσει μουσικά με το σήμερα, ο Ιερός Ναός της Αφαίας θα πλημμυρίσει από τις αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου, με πολύτιμους συνοδοιπόρους του, τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα.
Σάββατο 12/10 στις 19:00
Ιερός Ναός της Αφαίας, Αίγινα
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το όνομα και το τηλέφωνό τους στο [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣταύρος Ξαρχάκος: Συναυλία στον Ιερό Ναό της Αφαίας στην Αίγινα με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

2. Τριήμερο προβολών στο Ινστιτούτο Goethe: Ντοκιμαντέρ με επίκεντρο τις ελληνογερμανικές διασταυρώσεις

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη σύσταση του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνουν ένα τριήμερο προβολών ντοκιμαντέρ που διαφωτίζουν τις σύνθετες, άλλοτε αντικρουόμενες και άλλοτε συμπληρωματικές, ελληνογερμανικές διασταυρώσεις. Πώς μεταβιβάζεται το διαγενεακό τραύμα σ’ έναν τόπο όπου οι εθνικοσοσιαλιστές διέπραξαν εγκλήματα; Πόσο επίκαιρο μπορεί να είναι το “Άσμα ασμάτων” σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη 79 χρόνια μετά την απελευθέρωση των ναζιστικών στρατοπέδων; Πώς νοηματοδοτούνται οι έννοιες της πατρίδας και της ξενιτιάς στις βιογραφίες των ανθρώπων που μετακινούνται όχι μόνο χωροχρονικά, αλλά και μεταξύ ιδεολογικοπολιτικών συστημάτων; Υπάρχουν διαφορετικές ελληνογερμανικές ταυτότητες και τι σημαίνουν για το άτομο που τις φέρει; Μπορεί η τέχνη να συνδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το τραύμα του Ολοκαυτώματος και πώς αυτό αλλάζει σε βάθος χρόνου; Θεματικές ενότητες: 12.10.2024 Διαμόρφωση μιας ελληνογερμανικής μνήμης, 13.10.2024 Συμφιλίωση με τις εβραϊκές κοινότητες
Σάββατο 12 και Κυριακή 13/10 στις 17:00
Ινστιτούτο Goethe, Ομήρου 14-16, Αθήνα

3. 4.47 / 4.49: Performances στο Ωδείο Αθηνών

Σπουδαστές και σπουδάστριες του Δ’ έτους της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών ξεκινούν δυναμικά το τελευταίο έτος της φοίτησής και παρουσιάζουν τις ατομικές τους performances, εμπνευσμένες από το έργο “4.48 Psychosis” της Sarah Kane, υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και του Ηλία Κουνέλα. Η Sarah Kane (1971–1999) ήταν μια επιδραστική Βρετανίδα θεατρική συγγραφέας. Τα έργα της αμφισβητούν τα όρια της θεατρικής μορφής και του περιεχομένου, αγγίζοντας με ωμότητα θέματα ταμπού και συχνά συνδέονται με το θεατρικό κίνημα “In-Yer-Face”. Παρά την σύντομη καριέρα της, η επίδρασή της στο σύγχρονο θέατρο παραμένει αδιαμφισβήτητη. Το “4.48 Psychosis”, το τελευταίο της έργο, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τον τραγικό θάνατό της το 1999 και αποτελεί μια βαθιά προσωπική εξερεύνηση των δικών της αγώνων με την ψυχική υγεία. Ο τίτλος αναφέρεται στην ώρα — 4:48 π.μ. — η ώρα που η συγγραφέας συνήθως ξυπνούσε και έγραφε. Το έργο είναι ανορθόδοξο στη δομή του, χωρίς ξεκάθαρη πλοκή ή χαρακτήρες, γραμμένο σαν ροή συνείδησης και ο τρόπος γραφής του φέρνει το κοινό σε άμεση επαφή με την ωμή ένταση του ψυχικού πόνου.
Σάββατο 12/10 στις 18:00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

4. Platforms Project 2024: Η ανεξάρτητη εικαστική σκηνή καταλαμβάνει το Καπνεργοστάσιο

Τo Platforms Project 2024 – Independent Art Fair θα παρουσιαστεί από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024 στο εμβληματικό κτίριο του Καπνεργοστάσιου (Λένορμαν 218, 104 43) με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops. Φέτος, τo Platforms Project 2024 θα παρουσιαστεί στο ιστορικό κτίριο του Καπνεργοστάσιου, που έχει συνδεθεί με σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και που αναμορφώθηκε με σκοπό να αποτελέσει έναν ανοιχτό σε όλους σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, ένα κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών. Αποτελεί γι’ αυτό το λόγο ιδανικό χώρο φιλοξενίας του Platforms Project 2024, που για δωδέκατη συνεχή χρονιά δημιουργεί τις συνθήκες και τον τόπο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και θεωρητικούς από όλο τον κόσμο στις εικαστικές και όχι μόνο τέχνες. Στο Platforms Project 2024 θα συμμετέχουν 62 εικαστικές πλατφόρμες με περισσότερους από 900 καλλιτέχνες επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο που οικοδομείται και επικοινωνεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
Από τις 10 έως 13 Οκτωβρίου
Βιβλιοθήκη Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο), Λένορμαν 218, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌσα ζήσαμε στο διήμερο takeover του Saske στον Λυκαβηττό12.09.2018

5. Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας art4more στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας art4more, της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ”, με θεματική “One Health 4 All” σας προσκαλεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” για ένα ταξίδι ανακάλυψης στην σχέση μεταξύ ανθρώπου φύσης και ζώων. Μέσα από βιωματικές καλλιτεχνικές δράσεις, θα εξερευνήσετε την διασύνδεση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος και θα κατανοήσετε βαθύτερα την έννοια του One Health. Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι αποξενώνονται όλο και πιο πολύ από το φυσικό τους περιβάλλον, ζώντας κυρίως μέσα σε αστικοποιημένες περιοχές. Όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τα καταπράσινα δάση, τα ανθισμένα λιβάδια και τα ήρεμα ποτάμια, τόσο πιο βαθιά βυθιζόμαστε σε μια θάλασσα από άγχος. Η επαφή με τα ζώα μας βοηθά να ανακαλύψουμε νέες πτυχές του εαυτού μας, να συνδεθούμε με την ανθρώπινη φύση και να βρούμε μια βαθύτερη κατανόηση του κόσμου γύρω μας.
Σάββατο 12 και Κυριακή 13/10 στις 11:00-21:00
Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η γλυκιά γοητεία ενός «Ατίθασου ρομπότ»12.09.2018

6. Εκδήλωση Μουσικής και Λογοτεχνίας “Παλίμψηστο της Αθήνας” στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών

Το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών- Ίδρυμα Βούρου -Ευταξία τιμώντας την επέτειο των ογδόντα χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 1944, διοργανώνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 στις 20:00 μια ξεχωριστή εκδήλωση Μουσικής και λογοτεχνίας με τίτλο Παλίμψηστο της Αθήνας. Κείμενα των: Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Γιώργου Θεοτοκά, Άλκης Ζέη, Βασίλη Αλεξάκη και ποίηση των : Κωστή Παλαμά, Άγγελου Σικελιανού, Οδυσσέα Ελύτη συνδυάζονται με μουσική των: Ludwig van Beethoven, Igor Stravinsky, Claude Debussy, καθώς και με τραγούδια των: Αττίκ, Κώστα Γιαννίδη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Κουρουπού, Λένας Πλάτωνος και Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου, προσκαλώντας το κοινό σε έναν νοητό περίπατο στον χρόνο και στον χώρο αυτής της μοναδικής πόλης, της Αθήνας. Τραγούδι: Άρτεμις Μπόγρη, Πιάνο: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, Αφήγηση: Ιουλίτα Ηλιοπούλου
Σάββατο 12/10 στις 20:00
Παπαρρηγοπούλου 5-7 Τηλέφωνο: 2103231397
Απαιτείται κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2103231397

7. Το Φεστιβάλ Μωβ Μέδουσες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το λογοτεχνικό διαθεματικό φεστιβάλ «Μωβ Μέδουσες» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, αναγνώσεις, stand up, θεατρικά δρώμενα, έκθεση βιβλίου νοστιμιές και ροφήματα για μικρούς και μεγάλους.
Σάββατο 12 Οκτωβρίου – 15:00-22:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο πρόγραμμα της Στέγης φωτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις12.09.2018

8. Κυψέλη Beat στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το καθιερωμένο, ολοήμερο social event που συνδυάζει DJ sets, aperitivo, street food, δίσκους βινυλίου και άλλα pop-up stores, πάντα με ελεύθερη είσοδο. DJs: Mister Kentro, Andreas Mitrelis, Σούπερ Μάριο, Royal Jelly, Φαγητό: Tacos by Μυστικός Κήπος, Βινύλια και merch: MONO Record Store, Veego Records
Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 13:00-23:00
Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις