MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Όσα θα κάνουμε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.

© Πάνος Δάβιος
Monopoli Team

Θέατρο

1. Και λέγε λέγε: Η παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση «Και Λέγε Λέγε», σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου, επανέρχεται για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου. Γιατί ο έρωτας είναι πάντα στην μόδα. Γιατί οι μόδες είναι πάντα γοητευτικές. Γιατί το τραγούδι του Στράτου συνεχίζει να εμπνέει τα πάθη μας. Γιατί στον Τσέχωφ δεν βλέπουμε τίποτα κλασικό και αιώνιο, αλλά μόνο το καθημερινό, το ποταπό, το φευγαλέο. Γιατί η περισπούδαστη σοβαρότητα έχει πεθάνει στο σήμερα. Γιατί ήρθε η ώρα να βάλουμε ξανά τα καλά μας ρούχα και το μακιγιάζ για να υμνήσουμε το ωραίο έτσι όπως το καταλαβαίνουμε εμείς: ανεπιτήδευτα, καψούρικα, λάθος. Γιατί προσωπικά δεν έχω αίσθηση για όλο αυτό που ζούμε. Αν είναι αλήθεια. Ή παραίσθηση. Παίζουν: Λένα Κιτσοπούλου, Τζένια Κονταράτου, Γιάννης Κότσιφας, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
16-20€
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2. Στρακαστρούκες, του Δημήτρη Σαμόλη σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή για 2η χρονιά στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια

Από σήμερα, 14 Οκτωβρίου, οι Στρακαστρούκες του Δημήτρη Σαμόλη σε σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή, επιστρέφουν στη σκηνή του Μικρού Γκλόρια για να κάνουν «μπαμ», κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Δημήτρης Σαμόλης στο πρώτο του θεατρικό έργο, βάζοντας στο μικροσκόπιο την «αγία ελληνική οικογένεια», τη ζωή στην επαρχία και τον εκφοβισμό ειδικά των νέων, δημιουργεί ένα συνταρακτικό μονόλογο-κατάθεση που προκαλεί δυνατή συγκίνηση. Οι Στρακαστρούκες είναι μια καθηλωτική ελεγεία αγάπης για την ανθρώπινη φύση αλλά και ένα φωτεινό βέλος σε αυτά που μας πόνεσαν βαθιά…
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
12-17€
Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Θέατρο Σταθμός συμπληρώνει οκτώ χρόνια πυκνής θεατρικής ζωής12.09.2018

Συναυλίες

3. Μες στους ανθισμένους κήπους: Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

Η Νατάσσα Μποφίλιου επιστρέφει στο Ηρώδειο για να παρουσιάσει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και εμβληματικό δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, σε ενορχηστρώσεις Θέμη Καραμουρατίδη. Συνδυάζοντας τους ήχους της Μεσογείου με το προσωπικό τους ύφος, ο Θέμης Καραμουρατίδης επιχειρεί μια διαφορετική ανάγνωση στο έργο του Θεοδωράκη και τις κορυφαίες στιγμές του. Επτά καλλιτέχνες (Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ηλίας Βαμβακούσης, Μυρτώ Βασιλείου, Βασίλης Προδρόμου, Μιχάλης Ατσάλης, Ματθαίος Μπουμπάρης, Γιάννης Δάφνος) μαζί με την Νατάσσα Μποφίλιου και τους μουσικούς, γίνονται το ερμηνευτικό σύνολο στη σκηνή, που παίζει και τραγουδά.
Δευτέρα 14/10 στις 20:30
15-20€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. «Δεν είσαι μόνη»: Συναυλία μνήμης για τα θύματα των γυναικοκτονιών στο Κατράκειο

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη όλων εκείνων των γυναικών που έφυγαν από τη ζωή από ενδοοικογενειακή βία, διοργανώνει σήμερα, στο Κατράκειο Νίκαιας, ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών «Ελπίδα Μάνας». Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά: Αιβαλιώτης Δημήτρης, Γιάννα Βασιλείου, Βελεσιώτου Φωτεινή, Βουλγαράκη Παυλίνα, Βουτσικάκης Θοδωρής, Ηρώ, Θωμαΐδης Κώστας, Λέκκας Βασίλης, Νέγκα Γιώτα, Παλιουδάκης Ηλίας, Παπαδοπούλου Ζωή, Παπάζογλου Σοφία, Τουμπανάκη Αγγελική.
Δευτέρα 14/10 στις 20:00
10€
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη, Νίκαια

Έκθεση

5. Ράχες: Έκθεση του Αναστάσιου Μπαμπατζιά στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η Αιμιλία Κουγιά επιμελείται και παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Ράχες» του Αναστασίου Μπαμπατζιά στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Όπως αναφέρει και ο εικαστικός Κώστας Παπαβλασόπουλος, «αν ο θεατής αφεθεί να περιηγηθεί στη χώρα των σχημάτων, χρωμάτων και υφών των έργων του Μπαμπατζιά, είναι αδύνατον να μη γοητευτεί και ταυτόχρονα κλονιστεί από την αέναη πάλη του σωματικού με το πνευματικό, του υλικού με το υπερβατικό, του αρχέγονου με το μοντέρνο, του διονυσιακού με το απολλώνιο, του μύθου με την πραγματικότητα. Νιώθεις να αναπτύσσεται μπροστά σου, παλλόμενη, η αγωνία του καλλιτέχνη να οργανώσει και τιθασεύσει το Χάος, δίνοντας μορφή σε κάτι νέο, κάτι αυθύπαρκτο, με δική του ζωή».
Καθημερινά, 08:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Καφέ, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 44, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις