MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

5+1 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτή την εβδομάδα (14-18/10)

Συναυλίες, προβολές, παραστάσεις, εκθέσεις και όλα όσα κάνουμε, με ελεύθερη είσοδο, από τη Δευτέρα 14 έως τη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. The Art of Sound and Silence: The Early Music Group of Kiili στο Ωδείο Νάκας

Η συναυλία “The art of sound and silence” – Μουσική από τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση (13ος-16ος αιώνας) παρουσιάζεται από ταλαντούχους νέους μουσικούς, με τη συμμετοχή του βαρύτονου και σολίστ τσέλου Marten Meibaum και θα κλείσει με τη σύμπραξη της Χορωδίας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Στο σύνολο “The Early Music Group of Kiili” συμμετέχουν συνολικά δέκα μουσικοί, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία. Το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής του Kiili έχει καθιερωθεί στον χώρο της παλαιάς μουσικής, με έντονη παρουσία στην Ευρώπη και συνεργασίες με κορυφαίους ερμηνευτές του είδους. Το ρεπερτόριό του καλύπτει έργα της Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής περιόδου, από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα, προσφέροντας στο κοινό μια αυθεντική αναβίωση της μουσικής παράδοσης της εποχής.
Δευτέρα 14/10 στις 19:00
Αίθουσα συναυλιών Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα

2. Αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα στον κινηματογράφο New Star

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου πραγματοποιείται εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και
η βιβλιοπαρουσίαση του “Ernesto Che Guevara Οικογενειακό Άλμπουμ” από τις εκδόσεις New Star, που θα παρουσιάσει η κόρη του θρυλικού Επαναστάτη, Aleida Guevara March στο Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής, ΤΚ 112 5. Ομιλητές:Aleida Guevara-March., Aramis Fuentes Hernandez, Πρέσβης της Κούβας., Νίκος Καρανδρέας, Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, Σεμίνα Διγενή, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Μπάμπης Ζαφειράτος, Ποιητής – Μεταφραστής, Βελισσάριος Κοσσυβάκης, Εκδότης New Star. Mουσικό Πρόγραμμα: Στέφανος Γανωτής (Λύρα – Τραγούδι), Γιάννης Ζαχαρέλης (Κιθάρα – Τραγούδι), η Χορωδία Περπερούνα Χορωδία Chorus Vivendi ερμηνεύει διεθνιστικά τραγούδια, Διεύθυνση Γιάννης Βρυζάκης, Πηνελόπη Καρολίδη (Πιάνο)
Δευτέρα 14/10 στις 19:00
Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33 & Σπάρτης, Πλατεία Αμερικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV12.09.2018

3. Δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση space of togetherness στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση “space of togetherness” του ΝΕΟΝ, με τις βοηθούς επιμελήτριες Γαλήνη Νόττι και Μαρία Ταυλαρίου. Η έκθεση θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως ένα χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η έκθεση space of togetherness θα διερευνήσει πώς υφαίνονται στην καθημερινή μας ζωή προκαθορισμένες ιδέες για τον ρατσισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τα δικαιώματα των μεταναστών και πώς ενυπάρχει η αίσθηση του ανήκειν, η συνύπαρξη, μέσα από τη διαφορετικότητα της τάξης, της φυλής, του φύλου.
Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 18:00
Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου,Πειραιώς 52, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔημιουργώντας έναν χώρο συνύπαρξης: Space of Togetherness από το ΝΕΟΝ12.09.2018

4. Διάλεξη “Νιχόνγκα: Η ιαπωνική ζωγραφική” στο Μουσείο Γουναροπούλου

Το πρόγραμμα των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου ανοίγει φέτος με τον ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ, ιαπωνολόγο, Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο, και τη διάλεξη του Νιχόνγκα: Η ιαπωνική ζωγραφική την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 19:00-20:30.Η Νιχόνγκα (Nihonga) είναι ένα από τα πιο γοητευτικά ρεύματα της νεότερης και σύγχρονης ιαπωνικής ζωγραφικής. Ξεκίνησε ως αντίδραση στην εισροή της δυτικής ζωγραφικής, την οποία εξέφρασε χρησιμοποιώντας παραδοσιακά στοιχεία με έναν ανανεωμένο τρόπο. Για ένα διάστημα υπηρέτησε αυτό τον σκοπό, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα αυτόνομο, αναγνωρίσιμο ρεύμα, που συνδυάζει το ιαπωνικό πνεύμα με το προσωπικό όραμα των δημιουργών της.
Τετάρτη 16/10 στις 19:00
Γουναροπούλου 6, Αθήνα

5. Αθήνα – Βερολίνο, τα αντάρτικα τραγούδια: Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ

Ο άνθρωπος μέσα από τη μουσική και γενικότερα μέσα από την τέχνη αναπτερώνει το ηθικό του, γαληνεύει την ψυχή του, αποκτά μια χαραμάδα ελπίδας στο αύριο. Ετσι και την σκοτεινή εποχή της κατοχής μέσα από το τραγούδι, οι άνθρωποι έκαναν αντίσταση, έδιναν πληροφορίες, ένιωθα ότι υπάρχει ένας σύντροφος που μπορούσαν μοιραστούν τον πόνο και τις δυσκολίες. Μέσα στον τρόμο, την απελπισία και τη σκοτεινιά υπήρξαν τραγούδια που έχουν ταυτιστεί με την εποχή 1940-1944 και μέχρι σήμερα μας διηγούνται ιστορίες ανθρώπων, μας θυμίζουν τη φρίκη του πολέμου και τη σημασία της ειρήνης. Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τραγούδια που ακούγονταν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τραγούδια που ταυτίστηκαν με την αντίσταση αλλά κ ρεμπέτικα τραγούδια που περιέγραψαν της δύσκολη εκείνη περίοδο. Παίζουν και τραγουδούν τα μέλη της έντεχνης και της ρεμπέτικης ορχήστρας του πολιτιστικού κέντρου εργαζομένων ΟΤΕ Ν Αττικής.
Παρασκευή 18/10 στις 20:00
3ης Σεπτεμβρίου 108-110, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Ιφιγένειες» του Γκλουκ: Ένας μουσικός μαραθώνιος από τη Λυρική Σκηνή12.09.2018

6. Το Cine Club του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Ο κύκλος προβολών Ciné-Club του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος επιστρέφει ανανεωμένος και δίνει για ένα τρίμηνο, Λευκή κάρτα σε μία διακεκριμένη προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία προτείνει τρεις αγαπημένες ταινίες.Για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2024, η Λευκή κάρτα δίνεται στην Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Εύα Στεφανή. Οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές με ελεύθερη είσοδο, δίνουν την ευκαιρία στους σινεφίλ να ανακαλύψουν ή να ξαναδούν κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με ελληνικούς υπότιτλους. Η πρώτη προβολή της Λευκής κάρτας στην Εύα Στεφανή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, 20:00, όπου θα δούμε την ταινία Η Αταλάντη (L’Atalante), του Jean Vigo (1934).
Παρασκευή 18/10 στις 20:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Η γλυκιά γοητεία ενός «Ατίθασου ρομπότ»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις