MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
14
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

50 Χρόνια Spiros & Vasilis: Μια ξεχωριστή βραδιά γαστρονομίας και παράδοσης

Το εστιατόριο Spiros & Vasilis, ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς στη γαλλική κουζίνα στην Αθήνα, γιόρτασε 50 χρόνια.

Photo credits: Studio Panoulis
Photo credits: Studio Panoulis
Monopoli Team

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του εστιατορίου Spiros & Vasilis, ενός διαχρονικού σημείου αναφοράς στη γαλλική κουζίνα στην Αθήνα.

Η δεξίωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στον καταπράσινο κήπο του εστιατορίου, όπου εκλεκτοί φίλοι, πελάτες, εκπρόσωποι των media και συνεργάτες απόλαυσαν μία ιδιαίτερη “Apéro” βραδιά. Στη γαστρονομική αυτή εμπειρία, συνδυάστηκαν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά με εκλεπτυσμένα γαλλικά εδέσματα, όπως Tartare, Foiegras, SalmonBlinis, SaintJacques, TetedeMoine και άλλα εκλεκτά πιάτα.

Ο σεφ, Δημήτρης Φύτρος, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του εστιατορίου για περισσότερα από 30 χρόνια, φρόντισε να δημιουργήσει πιάτα που αναδείκνυαν τη γαστρονομική κληρονομιά του SPIROS & VASILIS, με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα που το χαρακτηρίζουν.

Γιώργος Πολυμέρης (ιδιοκτήτης εστιατορίου Spiros & Vasilis) με τον Chef Δημήτρη Φύτρο, photo credits: Studio panoulis

Ο χώρος ζωντάνεψε με τη γαλλική παράδοση και τη ζεστή ατμόσφαιρα που το SPIROS & VASILIS καλλιεργεί με αγάπη και φροντίδα από το 1974.

Η εκδήλωση αποτέλεσε τόπο συνάντησης για πολλούς πιστούς φίλους του εστιατορίου, που έχουν συνδέσει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές τους με το SPIROS & VASILIS όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του, το εστιατόριο SPIROS & VASILIS στηρίζει το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα & Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου. Με κάθε παραγγελία του διάσημου πιάτου Πάπια με πορτοκάλι και Grand Marnier («Magret de canard à l’orangeet Grand Marnier»), το εστιατόριο δωρίζει 1,00€ στο Ίδρυμα.

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα & Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου, photo credits: Studio Panoulis

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα & Υποτροφίες για τη Θεραπεία και Πρόληψη του Καρκίνου, photo credits: Studio Panoulis

Λίγα λόγια για το εστιατόριο

Το SPIROS & VASILIS αποτελεί ένα από τα ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας, παραμένοντας από το 1974 αφοσιωμένο στις αξίες της κλασικής γαλλικής κουζίνας. Σε ένα κομψό περιβάλλον, πίσω από την Αμερικανική Πρεσβεία, το εστιατόριο συνεχίζει να προσφέρει αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες, εμπνευσμένες από την Προβηγκία.

Ιδρυτές του είναι ο Βασίλης και ο αδερφός του Σπύρος Πολυμέρης, που με πάθος για την υψηλή γαλλική γαστρονομία δημιούργησαν αυτόν τον εμβληματικό χώρο. Σήμερα, η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται από τον γιο του Βασίλη, Γιώργο Πολυμέρη, ο οποίος μεριμνά ώστε η ποιότητα και η αυθεντικότητα να παραμένουν ακλόνητες, καθιερώνοντας το SPIROS & VASILIS ως σημείο αναφοράς για τη γαλλική κουζίνα στην πόλη.

Οι διαχρονικές σπεσιαλιτέ του εστιατορίου περιλαμβάνουν την αυθεντική Entrecôte Café de Paris, σπιτικό Pâté Foie Gras, Μπουτάκια Βατράχων και Σαλιγκάρια Βουργουνδίας, προσφέροντας μια πραγματική γευστική απόδραση στη Γαλλία.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλεται στον κ. Γιώργο Κυριακόπουλο για τα επιλεγμένα γαλλικά τυριά που προσφέρθηκαν από την Provence deli, καθώς και στον κ. Κώστα Άνθιδη για τις εκλεκτές ετικέτες κρασιών από την κάβα ΦΟΙΝΙΞ, που συνόδευσαν υπέροχα την εκδήλωση.

Περισσότερα από Γεύση