MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ουτρέχτη: Το «μικρό Άμστερνταμ» που αξίζει να ανακαλύψετε

Μια γραφική ολλανδική πόλη για να βάλετε στη λίστα των ταξιδιών σας.

Monopoli Team

Αν έχετε ήδη επισκεφθεί το Άμστερνταμ, γιατί να μην γνωρίσετε και το «μικρό Άμστερνταμ»; Με χαριτωμένα σπίτια χτισμένα κατά μήκος των καναλιών, η Ουτρέχτη μοιάζει με μια μίνι εκδοχή της ολλανδικής πρωτεύουσας χωρίς τα πλήθη των τουριστών.

Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας είναι μια γοητευτική φοιτητούπολη (το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης ιδρύθηκε το 1636 και είναι το μεγαλύτερο της Ολλανδίας), η οποία διαθέτει πολλά πάρκα, κανάλια, μουσεία και ιστορικά κτήρια – μάλιστα, όλα αυτά συνδέονται με ποδηλατόδρομους, καθώς η Ουτρέχτη είναι μία από τις πιο bike friendly πόλεις στον κόσμο. Η πόλη απέχει μόλις 20 λεπτά με το τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ και είναι εξίσου προσβάσιμη από το Ρότερνταμ και τη Χάγη. Θέλετε κι άλλους λόγους για να την επισκεφθείτε;

Τι να κάνετε στην Ουτρέχτη

Βαρκάδα στο κανάλι Oudegracht

Πηγή: Shutterstock

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι, φυσικά, με μια βαρκάδα στα κανάλια. Το διάσημο παλιό κανάλι, το Oudegracht, που διασχίζει την καρδιά της πόλης, σφύζει από ζωή μέρα και νύχτα. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι οι αποβάθρες που βρίσκονται σχεδόν στο επίπεδο του νερού. Εκεί, τον 13ο αιώνα, ξεφόρτωναν τα πλοία εμπορεύματα από όλον τον κόσμο για να αποθηκευτούν στις αποβάθρες. Σήμερα, οι αποθήκες αυτές λειτουργούν ως ατμοσφαιρικά εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτή η πόλη ψηφίστηκε ως η πιο φιλική του κόσμου12.09.2018

Dom Tower και Pandhof Sinte Marie

Πηγή: Shutterstock

Σημαντικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός Dom στην ομώνυμη πλατεία. Ο ύψους 112 μέτρων πύργος που φιλοξενεί το καμπαναριό του είναι ο υψηλότερος της χώρας και προσφέρει την καλύτερη θέα της πόλης. Έχει 465 σκαλιά, αλλά αξίζει τον κόπο. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, από την άλλη πλευρά του Oudegracht, βρίσκεται η εκκλησία St Marie’s του 11ου αιώνα, της οποίας ο ανοιχτός κήπος είναι μια καταπράσινη όαση γεμάτη με λουλούδια και βότανα.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί