MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορεί η προσθήκη κανέλας στον καφέ σου να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος;

Μια νέα τάση του TikTok ισχυρίζεται ότι η προσθήκη κανέλας στον καθημερινό καφέ σας (και λίγο κακάο για να τον κάνει πιο εύγευστο) για μία εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος. Υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό;

Monopoli Team

Δύο τύποι κανέλας

Υπάρχουν δύο τύποι κανέλας, και οι δύο προέρχονται από το τρίψιμο του φλοιού του δέντρου κανέλας και μπορεί να περιλαμβάνουν αρκετά φυσικά ενεργά συστατικά.

Η κανέλα Cassia είναι το πιο κοινό είδος. Έχει πικρή γεύση και περιέχει υψηλότερα επίπεδα ενός από το ενεργό συστατικό κινναμαλδεΰδη, μια ένωση που δίνει στην κανέλα τη γεύση και την οσμή της. Περίπου το 95% της κανέλας κασσίας είναι κινναμαλδεΰδη.

Το άλλο είναι η κανέλα Κεϋλάνης , η οποία έχει πιο γλυκιά γεύση. Περιέχει περίπου 50-60% κινναμαλδεΰδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικά, η διαλειμματική νηστεία βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους;12.09.2018

Η κανέλα καίει λίπος; Τι λέει η έρευνα;

Μια ανασκόπηση 35 μελετών εξέτασε εάν η κατανάλωση κανέλας θα μπορούσε να επηρεάσει την περίμετρο της μέσης , η οποία συνδέεται με αυξημένα επίπεδα σωματικού λίπους. Βρήκε ότι δόσεις κανέλας κάτω από 1,5 γραμμάριο την ημέρα (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού) μείωσαν την περίμετρο της μέσης κατά 1,68 εκατοστά. Ωστόσο, η κατανάλωση άνω του 1,5g/ημέρα δεν είχε σημαντική επίδραση.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή