MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ένα δισ. δολάρια συγκεντρώθηκαν για τον ΠΟΥ στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία – Πάνω από 20 εκατομμύρια από την Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα «κύκλος επενδύσεων» συνδιοργανώθηκε από τον ΠΟΥ και τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Νορβηγίας

Monopoli Team

Ένα δισεκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκαν χθες στο πλαίσιο του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα «κύκλου επενδύσεων» για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), ο οποίος διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία, υπό το σύνθημα «Όλοι για την Υγεία, Υγεία για Όλους».

Στόχος του ΠΟΥ για τον επόμενο κύκλο εργασιών του, κατά την περίοδο 2025-2028, είναι να σώσει 40 εκατομμύρια ζωές. Προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, ο Οργανισμός χρειάζεται επαρκή, σταθερή και προβλέψιμη χρηματοδότηση.

Ο χθεσινός «κύκλος επενδύσεων» συνδιοργανώθηκε από τον ΠΟΥ και τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Νορβηγίας, με την συμμετοχή και του Ιδρύματος Γκέιτς.

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ανακοίνωσε συνεισφορά ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, τονίζοντας την αφοσίωση της ΕΕ στο έργο του ΠΟΥ και διαβεβαιώνοντας ότι ο Οργανισμός μπορεί πάντα να βασίζεται στην ΕΕ, ως έναν αξιόπιστο εταίρο στην παγκόσμια δημόσια υγεία, στην παγκόσμια αλληλεγγύη και ευθύνη, «για ένα μέλλον που δεν αφήνει κανέναν πίσω».

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα