MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Beatles ’64: Νέο ντοκιμαντέρ για τους Beatles από τον Μάρτιν Σκορσέζε

Το ντοκιμαντέρ, που θα είναι διαθέσιμο τον Νοέμβριο στο Disney+, θα καταγράφει την Beatlemania στο απόγειό της

Monopoli Team

Το ταξίδι των Beatles στην Αμερική το 1964 θα καταγραφεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ από τον παραγωγό Martin Scorsese και τον σκηνοθέτη David Tedeschi.

Με τίτλο «Beatles ’64», η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Disney+ στις 29 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει υλικό που δεν έχει ξαναδεί ποτέ το συγκρότημα και τις λεγεώνες των νεαρών θαυμαστών του στο απόγειο της Beatlemania. Περιλαμβάνει επίσης νέες συνεντεύξεις με τους δύο επιζώντες Beatles, τον Paul McCartney και τον Ringo Starr.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον McCartney, τον John Lennon, τον George Harrison και τον Starr καθώς προσγειώνονται στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 1964 και εδραιώνουν τη θέση τους ως το μεγαλύτερο συγκρότημα στον κόσμο. Το «Beatles ’64» υπόσχεται να αφηγηθεί «μια πιο προσωπική ιστορία πίσω από τα παρασκήνια» των Fab Four καθώς κάνουν το ντεμπούτο τους στο «The Ed Sullivan Show» σε περισσότερους από 73 εκατομμύρια θεατές, το οποίο τότε ήταν το τηλεοπτικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση όλων των εποχών.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σπάνιο υλικό που κινηματογράφησαν οι ντοκιμαντερίστες Albert και David Maysles, το οποίο αποκαταστάθηκε σε 4K από την Park Road Post στη Νέα Ζηλανδία.

Παραγωγοί μαζί με τον Σκορτσέζε είναι οι Margaret Bodde, McCartney, Starr, Olivia Harrison, Sean Ono Lennon, Jonathan Clyde και Mikaela Beardsley, ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Jeff Jones και Rick Yorn.

Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα του Σκορτσέζε να μας δώσει μία εικόνα από τη ζωή των Beatles. Το 2011, σκηνοθέτησε το «George Harrison: Living in the Material World», ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του κιθαρίστα και τα ταξίδια του στην Ινδία. Ο Σκορτσέζε έχει επίσης σκηνοθετήσει μουσικά ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Ντίλαν.

Μια εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, στις 22 Νοεμβρίου, επτά άλμπουμ των Beatles θα επανεκδοθούν σε μια συλλογή βινυλίου με τίτλο «The Beatles: 1964 U.S. Albums in Mono». Το boxed set περιλαμβάνει άλμπουμ που έχουν εξαντληθεί σε βινύλιο από το 1995, όπως τα «Meet The Beatles!», «The Beatles“ Second Album», «A Hard Day’s Night (Original Motion Picture Sound Track)», «Something New», «The Beatles” Story (2LP)», «Beatles ’65» και «The Early Beatles».

Περισσότερα από Cine News