ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα Παιδί, από την ομάδα Patari Project στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κνωσός
Σοφία Πάσχου και ομάδα Patari Project μετατρέπουν για την παιδική σκηνή του Θεάτρου Κνωσσός την αγαπημένη ιστορία του Πήτερ Παν σε ένα σύγχρονο θέαμα γεμάτο κωμικές καταστάσεις και συγκίνηση.
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανακοινώνει την συνεργασία του με την Σοφία Πάσχου και τους Patari Project για την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κνωσός με την παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί», διασκευή του κλασικού παραμυθιού, που κάνει πρεμιέρα στις 3 Νοεμβρίου.
«ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί»: Λίγα λόγια για το έργοΜπορούμε να μεγαλώσουμε χωρίς να χάσουμε το παιδί μέσα μας;
Ο Πήτερ προσγειώνεται στη Χώρα του Ποτέ, έναν κόσμο ονειρεμένο όπου μπορεί να κρυφτεί από τα προβλήματά του. Εκεί είναι παντοδύναμος, έχει πολλούς φίλους, συναντά πειρατές, γοργόνες, κροκόδειλους και ζει ανεπανάληπτες περιπέτειες. Βέβαια, στη Χώρα του Ποτέ κατοικεί και ο φοβερός Κάπτεν Χουκ, ο προαιώνιος εχθρός της χαράς και της αθωότητας. Η σύγκρουση μεταξύ τους θα είναι αναπόφευκτη αλλά και …λυτρωτική. Ο Πήτερ, πετώντας μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, θα ανακαλύψει τον εαυτό του.
Oι Patari Project που ξεχωρίζουν από το ξεκίνημα τους για την αχαλίνωτη φαντασία τους και το υποκριτικό τους ταλέντο, επιστρέφουν διασκευάζοντας την αγαπημένη ιστορία του Πήτερ Παν. Μετά το «Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο» και τους «Χιονάνους» η πρωτοποριακή σκηνοθετική ματιά της βραβευμένης Σοφίας Πάσχου (βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή 2019 ως καλύτερη νέα σκηνοθέτις) μεταμορφώνει ακόμα ένα κλασικό παραμύθι σε σύγχρονο θέαμα με πολλά επίπεδα ανάγνωσης, γεμάτο κωμικές καταστάσεις και συγκίνηση.
Οι Patari Project συνδυάζουν για πρώτη φορά την τεχνική της πλατφόρμας με την τεχνολογία και κάνοντας χρήση video mapping και video-προβολών δημιουργούν επί σκηνής νέους εντυπωσιακούς χώρους, τοπία και επίπεδα πρόσληψης.
Τα ευρηματικά́ σκηνικά́ και κοστούμια και τα πρωτότυπα ζωντανά τραγούδια, συμπληρώνουν τον πλούσιο κόσμο μέσα στον οποίο θα βυθιστούν οι θεατές. Οι ηθοποιοί θα διηγηθούν μέσα σε αυτόν την ιστορία με κύριο όχημα τα σώματα και τις φωνές τους και θα την εξελίξουν προκειμένου να αναδειχθεί η αξία του ελάχιστου, του ουσιαστικού, “του ανθρώπινου”.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αθήνα