MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και εκθέσεις στην Αθήνα. Όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024.

@George Spanos
Monopoli Team

Θέατρο

ΛΑΒ (Luv): Η βραβευμένη κωμωδία του Μάρεϊ Σίσγκαλ στο Μικρό Παλλάς

«ΛΑΒ» (Luv), η βραβευμένη κωμωδία του Μάρεϊ Σίσγκαλ, παρουσιάζεται από τις 14 Οκτωβρίου, στο θεάτρο Μικρό Παλλάς, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε σκηνοθεσία Ευδόκιμου Τσολακίδη. Το «τρίγωνο» των πρωταγωνιστών αποτελούν οι: Ηλίας Βαλάσης, Ελισάβετ Μουτάφη και Γιώργος Πυρπασόπουλος. Πρόκειται για ένα έργο που σατιρίζει την κλίκα της διανόησης, αστειεύεται με τον εγωκεντρισμό της κουλτούρας μας, αγγίζει τα ευαίσθητα θέματα της μοναξιάς και της υπαρξιακής αγωνίας, σαρκάζει, αυτοσαρκάζεται και χαρίζει άφθονο και πηγαίο γέλιο.
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 Στοά Σπύρου Μήλιου Σύνταγμα

Ο δολοφόνος είναι… αναμεσά…μας, του Ευάγγελου Σαμιώτη στον Μικρό Κεραμεικό

Δεν φεύγει κανείς από το θέατρο μέχρι να βρεθεί ο ένοχος. Μια παράσταση που πρέπει να είσαι έτοιμος να κατέβεις επί σκηνής και να παίξεις ή να αποδείξεις την αθωότητα σου. Ένα δράμα μέσα στην κωμωδία ή μήπως μια κωμωδία μέσα στο δράμα; Ένας σκηνοθέτης, δύο ηθοποιοί, ένας ντετέκτιβ, το κοινό και μια, δύο, τρείς απόπειρες…Ποιος το έκανε; Γιατί το έκανε; Είναι ένας ή παραπάνω; Τι κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό; Ο φωτιστής γιατί έκλεισε τα φώτα; Καταλάθος; Επίτηδες; *Σκηνοθεσία-Κείμενο: Σαμιώτης Ευάγγελος. Παίζουν: Παύλος Κοντογιαννίδης, Σαμιώτης Ευάγγελος, Κωνσταντίνα Σιλεβρή, Γιώργος Αργυρόπουλος.
Παραστάσεις: Κάθε Τρίτη στις 21:15 και κάθε Σάββατο στις 12:00 μμ
Εισιτήρια: Early Bird: 12€ (έως 20/9), Μειωμένο: 8€ (ανέργων, ΑμεΑ, Δραμ.Σχολές), Προπώληση: 14€, Ταμείο: 16€, Ομαδικά άνω των 10 ατόμων: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Μικρός Κεραμεικός, Ευμολπιδών 13, Κεραμεικός. Τηλέφωνο: 2103454831. 

Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, του Γιάννη Κεντρωτά για 2ο χρόνο στο Θέατρο Olvio

Το «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» του Γιάννη Κεντρωτά, είναι ένα εκκεντρικό αστυνομικό θρίλερ, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, στην ειρωνεία και την τρυφερότητα, την αλήθεια και το ψέμα, το μακάβριο και τη φάρσα. Από τις 14 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου. Ήρωες που απέχουν ένα βήμα από την ηλιθιότητα και άλλο τόσο από το να χαρακτηριστούν «άνθρωποι της διπλανής πόρτας», ξεκινούν ένα «αθώο» όσο και επικίνδυνο παιχνίδι, που σύντομα θα εξελιχθεί σε ένα φαύλο κύκλο αίματος. Στο κέντρο του ένας καλοκάγαθος γίγαντας ο Γιοσίρου Γιαμαγκούσι, όπου μετά το θάνατο της μητέρας του, ψάχνει στη Λακκοσπηλιά, ένα απομονωμένο χωριό της ελληνικής επαρχίας, να βρει τον Ιάπωνα πατέρα του, ο οποίος τους είχε  εγκαταλείψει όταν ήταν μωρό. Πίσω απ’ όλα αυτά, ένας ολόκληρος κόσμος λάσπης, σιωπής και απόλυτης απάθειας. *Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Μαρία Μπαλούτσου, Σήφης Πολυζωΐδης, Φοίβος Συμεωνίδης.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. 
Εισιτήρια: Από 8€. Προπώληση: more.com
Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣύγχρονο Θέατρο: Νέες παραστάσεις και επιτυχημένες επαναλήψεις στο ρεπερτόριο της σεζόν 2024-2512.09.2018

Συναυλίες

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης σε μια συναυλία στον Λυκαβηττό

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», ο Δήμος Αθηναίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο» και με τη συμμετοχή σπουδαίων εκπροσώπων τριών γενιών ερμηνευτών. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Τραγούδια τα οποία, μέσα σε αυτές τις πέντε δεκαετίες της δημοκρατίας, μίλησαν για αγωνίες, εξέφρασαν τη λαχτάρα για έναν καλύτερο κόσμο και κατάφεραν να μας ενώσουν γύρω από κοινά όνειρα. *Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες στη διάρκεια της δικτατορίας.
Τρίτη 15/10, 21:00
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: Προπώληση: 25€, Ταμείο: 30€, Β’ Ζώνη: Προπώληση: 20€, Ταμείο: 25€, Γ’ Ζώνη: Προπώληση: 15€, Ταμείο 20€, Φοιτητές/Άνω των 65/Άνεργοι 12€, ΑμεΑ 12€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός, Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο άλλο πρόσωπο του Τιάγκο Ροντρίγκες αποκαλύπτεται στη Στέγη12.09.2018

Εκθέσεις

The First Harvest: Έκθεση του Λιβανέζου ζωγράφου Gilbert Halaby στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας η ατομική έκθεση του εγκατεστημένου στη Ρώμη Λιβανέζου ζωγράφου Gilbert Halaby με τίτλο «The First Harvest», σε διοργάνωση του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας και επιμέλεια της αρχαιολόγου και ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού. Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 15 Νοεμβρίου, παρουσιάζονται 32 έργα του καλλιτέχνη, 13 από τα οποία για πρώτη φορά, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ένα μνημειακό εμβληματικό έργο οκτώ μέτρων, από το οποίο και η έκθεση αντλεί τον τίτλο της.
Χώρος: Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Επαρ.Οδ. Μανδρακίου-Μωλόυ, Ύδρα.
Διάρκεια Έκθεσης: 5 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2024 | Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, 19.00-21.00. Ωράριο: Δευτέρα εώς Κυριακή: 9.00-14.00, 19.30-21.30.

“Σπίτι Όσο Χωρείς και Χωράφι Όσο Θωρείς”: Έκθεση της Μάρως Φασουλή στην γκαλερί CAN Christina Androulidaki

Η γκαλερί CAN Christina Androulidaki παρουσιάζει την τρίτη ατομική έκθεση της Μάρως Φασουλή με τίτλο Σπίτι Όσο Χωρείς και Χωράφι Όσο Θωρείς. Η έκθεση εμβαθύνει στις έρευνες της Φασουλή γύρω από την παραδοσιακή υφαντική και την αρχιτεκτονική, αντλώντας έμπνευση από την ανώνυμη λαϊκή τέχνη και το άγριο, βραχώδες τοπίο στην Έξω Μεριά της Τήνου. Η καλλιτέχνιδα διερευνά την κατάρρευση των ορίων μεταξύ των φύλων, του ιδιωτικού και του δημόσιου χώρου, του ατομικού και του συλλογικού, μετασχηματίζοντας τον εκθεσιακό χώρο σε ένα συμβολικό σπίτι χωρίς τοίχους.

Η φράση “Σπίτι Όσο Χωρείς και Χωράφι Όσο Θωρείς” αποτελεί μια παραδοσιακή ελληνική έκφραση που αναφέρεται σε μια φιλοσοφία ζωής σχετικά με τον χώρο και την ιδιοκτησία.
Χώρος: CAN Christina Androulidaki Gallery, Αθήνα. Χαλκοκονδύλη 19, Αθήνα 10432 | [email protected]
Διάρκεια: 15 Οκτωβρίου 2024 – 23 Νοεμβρίου 2024
Ωράριο: Τρίτη εώς Παρασκευή: 11.00-15.00 και 17.00- 20.00. Σάββατο: 11.00-16.00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις