MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΟΡΦΙΑ

Μήπως τα skincare συστατικά που εφαρμόζεις στο πρόσωπο προκαλούν ξηρότητα στα χέρια σου;

Κάνε τα χέρια σου να αισθανθούν ξανά όμορφα και απαλά, ακόμα και σε μια περίοδο όπου εφαρμόζεις ρετινόλη στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Monopoli Team

Τα χέρια μας είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία στο σώμα μας και είναι αυτά που χρησιμοποιούμε αμέτρητες φορές μέσα στη μέρα για να φέρουμε εις πέρας κάθε μικρή ή μεγάλη κίνηση μέσα στη μέρα. Από το να φάμε, να δουλέψουμε στον υπολογιστή ή να πάρουμε αγκαλιά τον σύντροφο ή το παιδί μας, μέχρι να απλώσουμε την κρέμα το πρωί στο πρόσωπό μας, τα χέρια μας μάς είναι πολύτιμα. Επομένως, δεν είναι περίεργο που νιώθουμε άβολα όταν αρχίσουν να αισθάνονται τραχιά, ξηρά ή να σκάνε. Αυτό συμβαίνει όταν για οποιονδήποτε λόγο διαταράσσεται ο φραγμός του δέρματος, γεγονός που οδηγεί τελικά σε απώλεια υγρασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι θεραπείες ομορφιάς που δρουν όσο εσύ κοιμάσαι12.09.2018

Τι προκαλεί την ξηρότητα των χεριών

Η τραχύτητα στην επιδερμίδα των χεριών προκαλείται από έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών συνθηκών και προσωπικών συνηθειών, καθώς και από την έλλειψη επαρκούς ενυδάτωσης. Οι πιο συχνοί «ένοχοι» είναι: τα υγρά σαπούνια και τα απορρυπαντικά, ο υπερβολικός καθαρισμός τους, οι χειρονακτικές εργασίες, ο ξηρός αέρας, το έκζεμα, καθώς και από τα ισχυρά ενεργά συστατικά που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Αναφερόμαστε φυσικά σε αυτά που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, όπως για παράδειγμα η ρετινόλη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά