MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Υπάρχει φοβερή ημιμάθεια για τη σεξουαλικότητα και τις ταυτότητες φύλου» (vid)

Μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του Brokeback Mountain, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης μιλά για την επικαιρότητα του πρωτοποριακού αυτού έργου, σήμερα.

Μιχαήλ Ταμπακάκης, Φωτογραφία: Κατερίνα Τσατσάνη / Monopoli.gr
Μιχαήλ Ταμπακάκης, Φωτογραφία: Κατερίνα Τσατσάνη / Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 16/10, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Buongiorno», όπου μίλησε για την παράσταση, «Brokeback Mountain» που ανεβαίνει στις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Κνωσός, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ο ηθοποιός μίλησε για τα ομοφοβικά σχόλια που δέχτηκε η αφίσα της παράστασης, τα οποία και μοιράστηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εγώ ανέβασα [τα σχόλια] γιατί θεωρώ ότι αυτό ακριβώς είναι το θέμα του έργου και γι’ αυτό το κάνουμε. Αν πραγματικά τα είχαμε λύσει όλα, αν ζούσαμε σε μία ουτοπική κοινωνία, μάλλον θα κάναμε άλλο έργο, δεν θα ασχολιόμασταν με ένα έργο για μία κοινωνία που απαγορεύει σε κάποιον την αγάπη και τον έρωτα, τα πιο ωραία συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος. Και ακριβώς αυτή είναι η αναλογία στο σήμερα. Τότε βλέπουμε ότι οι άνθρωποι επηρεάζονταν από ένα σχόλιο που μπορεί να άκουγαν στον δρόμο και τώρα αυτή η συνθήκη έχει μεταφερθεί στο διαδίκτυο, όπως είδαμε με τα σχόλια», είπε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

«Πιστεύω ότι υπάρχει φοβερή ημιμάθεια σε σχέση με την σεξουαλικότητα και τις ταυτότητες φύλου, πιστεύουν ότι ένας gay άνθρωπος πρέπει να είναι «κάπως». Και ακριβώς αυτό αποδομεί και το έργο, γι’ αυτό και ήταν τόσο μπροστά για την εποχή του. Δεν έχει να κάνει η σεξουαλικότητα με το πώς είναι κάποιος, και πώς φαίνεται και υπάρχει. Έχουμε κάπως ταμπελοποιήσει τα πράγματα», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

«Υπάρχει ανάγκη να υπάρχει γυμνό σε αυτή την παράσταση. Πίστευα ότι το γυμνό στο θέατρο θα ήταν πιο δύσκολο. Αν θεωρούσαμε ότι δεν είναι αναγκαίο το γυμνό, δεν θα το υποστηρίζαμε. Όμως επειδή είναι τοποθετημένο έτσι, δεν είναι για να γίνει. Γίνεται γιατί όντως υπάρχει ανάγκη. Και είναι πάρα πολύ όμορφο, γιατί με την αισθητική του Ρήγου είναι σαν πίνακας ζωγραφικής» ανέφερε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης για την παράσταση.

Ο ηθοποιός έχει τοποθετηθεί ξανά υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Σε συνέντευξή του με τη Στέλλα Χαραμή, είχε αναφέρει με αφορμή την νομοθετική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών «Μου φαίνεται αδιανόητο πως ακόμα συζητάμε για την ελευθερία των ανθρώπων. Δεν καταλαβαίνω καν ποιο είναι το θέμα συζήτησης. Η ελευθερία του ατόμου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία ενός άλλου. Κι εφόσον δεν επηρεάζεται η δική μου ελευθερία, με ποια δικαιοδοσία θα εκφράσω αντίθετη γνώμη για την οικογενειακή κατάσταση ενός ανθρώπου – με τον οποίο, εξ ορισμού, είμαστε ισότιμοι; Ποιο αξίωμα πιστεύουν ότι έχουν οι ετερόφυλοι για να απαγορεύσουν από κάποιον να παντρευτεί και να ζήσει με εκείνον/η που επιθυμεί; Επίσης, ποιος ορίζει το σωστό ή το μοναδικό πρότυπο της οικογένειας; Γιατί θεωρούμε δεδομένο πως ένα παιδί θα είναι ευτυχισμένο σε μια συμβατική οικογένεια και όχι σε μιαν άλλη; Καμιά φόρμα οικογένειας δεν εγγυάται την ευτυχία ή την ασφάλεια ενός παιδιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜιχαήλ Ταμπακάκης: Είμαι πρώτα καλλιτέχνης και μετά ηθοποιός12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz