MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
16
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και εκθέσεις στην Αθήνα. Όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Goodbye, Lindita: Η βραβευμένη παράσταση του Μάριο Μπανούσι επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο

Η βραβευμένη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου Goodbye, Lindita σε σκηνοθεσία Μάριο Μπανούσι, μετά τα διαδοχικά sold out που σημείωσε τις τελευταίες δυο θεατρικές σεζόν, επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου, πλέον στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην Αθήνα, ενώ συνεχίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία της. Το Goodbye, Lindita εστιάζει σε μια αρχέγονη ανθρώπινη εμπειρία, αυτή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Σε ένα σπίτι, μια οικογένεια πενθεί βυθισμένη στη σιωπή, ώσπου μια σειρά από παράδοξα γεγονότα ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο όπου η ανάμνηση μπλέκεται με τη φαντασίωση και η πραγματικότητα με το όνειρο. *Παίζουν: Χρυσή Βιδαλάκη, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Εριφύλη Κιτζόγλου, Κατερίνα Κρίστο, Μάριο Μπανούσι, Βασιάνα Σκοπετέα, Αλεξάνδρα Χασάνι. 
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2024 έως 3 Νοεμβρίου 2024. Τετάρτη έως Σάββατο 20:30 και Κυριακή στις 18:00.
Εισιτήρια: Σάββατο, Κυριακή: Διακεκριμένη Ζώνη 25€, Α’ Ζώνη 22€, Β’ Ζώνη (Α’ Εξώστης) 18€, Γ’ Ζώνη (Β’ Εξώστης) 10€, Τετάρτη & Πέμπτη: Διακεκριμένη Ζώνη 19€, Α’ & Β’ Ζώνη 17€, Α’ Εξώστης 15€, Παρασκευή: Γενική είσοδος 14€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Εθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια. 

Η Φάλαινα, του Σάμιουελ Ντι Χάντερ σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο θέατρο Νέος Ακάδημος

Η Happy Productions εξασφάλισε τα δικαιώματα και παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα, τo αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ “Η Φάλαινα” (The Whale) σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Νέος Ακάδημος. Το συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό δράμα ενός ανθρώπου που βυθίζεται απ’ το σκοτάδι του στο φως. Ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός, παχύσαρκος μέχρι νοσηρότητας, καθηγητής αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, «βουλιάζει» μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. *Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργος Μπένος, Ασημένια Βουλιώτη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου. Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00
Εισιτήρια: Ζώνη VIP 30€, Ζώνη Α 20€ – 25€, Ζώνη Β 15€ – 20€, Θέσεις σε extra Καρέκλα 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο, 210-0080900 & 210-3625119

Demons σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Το “Demons”, το συνταρακτικό δράμα του Λαρς Νόρεν, έρχεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με τον Ιωάννη Παπαζήση, την Ιωάννα Παππά, τον Γιάννη Κουκουράκη και την Μαρίζα Τσάρη. Την παραμονή μιας κηδείας, δύο ζευγάρια συναντιούνται για “χαλαρό” ποτό, σε ένα υπέροχο αστικό loft της Στοκχόλμης. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται και υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να προβάλλουν τις απογοητεύσεις για τη ζωή τους, δοκιμάζοντας σταδιακά όλο και πιο σουρεαλιστικά και μοχθηρά κοινωνικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τη ρήξη με τους προσωπικούς τους δαίμονες.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου. Κάθε Τετάρτη στις 20:00 και απο Πέμπτη έως Σάββατο στις 21:00
Εισιτήρια: Ζώνη Α: 23€, Ζώνη Β: 20€, Ζώνη Γ: 15€ έως 17€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, 2103636144.

Η άνοδος του Αρτούρο Ούι, του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Θέατρο ARK

Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη,«Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», επιστρέφει από τις 16 Οκτωβρίου, στο Θέατρο ΑRK σαν σκοτεινή υπόμνηση της σύγχρονης ανόδου του φασισμού και μας προσκαλεί για άλλη μια χρονιά σε ένα αλληγορικό ταξίδι στον κόσμο της εξουσίας, της διαφθοράς και της ανθρώπινης αδυναμίας. Το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι», ένα αριστουργηματικό μείγμα σάτιρας, πολιτικού σχολιασμού και σκοτεινού χιούμορ, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Ο χαρακτήρας του Αρτούρο Ούι είναι εμπνευσμένος από τη φιγούρα του Αδόλφου Χίτλερ. Και οι δύο άντρες ξεκίνησαν από τα βάθη της κοινωνίας, εκμεταλλεύτηκαν τις κοινωνικές αναταραχές και τον φόβο των ανθρώπων, χρησιμοποίησαν τη ρητορική και τη διαφήμιση για να κερδίσουν την εξουσία και, τελικά, κατέστρεψαν εκατομμύρια ζωές. *Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Άρης Κασαπίδης, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Δαυίδ Μαλτέζε, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Μαρία Παρασύρη, Αλεξία Σαπρανίδου, Φοίβος Συμεωνίδης.
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου. Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο 18.15 και 21.00, Κυριακή 20.00
Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 18€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: more.com
Θέατρο ARK, Δροσοπούλου 197, Κυψέλη

«Ο Άσχημος» του Marius Von Mayenburg για δεύτερη χρονιά στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

Η σαρδόνια, σκοτεινή κωμωδία «Ο Άσχημος» του Marius Von Mayenburg, μετά τη θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών, έχοντας πετύχει το απόλυτο sold-out, συνεχίζει για 2η χρονιά στο Νέο Θέατρο Βασιλάκουαπό την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου. Ο Λέττε είναι άσχημος. Πολύ άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Όταν, εξαιτίας προβλημάτων στη δουλειά του, όλοι γύρω του αναγκάζονται να του εξομολογηθούν την απερίγραπτη έκταση της ασχήμιας του, αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Να αλλάξει πρόσωπο. Η εγχείρηση πηγαίνει υπερβολικά καλά και πλέον το ανείπωτα όμορφο πρόσωπό του, θα γίνει το διαβατήριό του για μια νέα ζωή – μια ζωή γεμάτη γυναίκες, δόξα, λεφτά… Όταν όμως το πρόσωπό του γίνεται προϊόν προς πώληση, τα πράγματα θα πάρουν μια πραγματικά άσχημη τροπή… *Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιάννης Κλίνης, Μαίρη Μηνά, Κωνσταντίνος Πλεμμένος
Παραστάσεις: Από 16 Οκτωβρίου 2024. Κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00.
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη 25€, Β’ Ζώνη 17€-20€. Προπώληση: more.com
Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Θέατρο Σταθμός συμπληρώνει οκτώ χρόνια πυκνής θεατρικής ζωής12.09.2018

Συναυλίες

Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε και Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης στο Μέγαρο

Ανάμεσα στους έλληνες σολίστ, η Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε και ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης ξεχωρίζουν για τις απαστράπτουσες και εμβριθείς ερμηνείες τους, που αναγνωρίζονται σταθερά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Έχοντας και οι δύο στενή σχέση με την κλασική και ρομαντική γερμανική μουσική, επέλεξαν τρεις σπουδαίες σονάτες από το ρεπερτόριο για βιολί και πιάνο. Η Έβδομη του Μπετόβεν και η Τρίτη του Μπραμς είναι έργα βαθιάς πνευματικότητας και δραματικότητας, διάθεσης επαναστατικής στην ουσία, αλλά ταυτόχρονα κατασταλαγμένης και νηφάλιας. Πλάι τους, αξίζει να απολαύσει κανείς την Τρίτη του Μπετόβεν, που αν και ακούγεται σπανιότερα στις αίθουσες συναυλιών, είναι έργο εκρηκτικό, γεμάτο φρεσκάδα και ζωντάνια.
Τετάρτη 16/10, 20:30
Εισιτήρια: €8.00 (Εκπτωτικό) – €18.00. Προπώληση: megaron.gr 
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 μέρες γεμάτες τέχνη στην Αθήνα – Το Platforms Project μέσα από τα μάτια μιας εθελόντριας12.09.2018

Εκθέσεις

«Wanderlust/All Passports»: Μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης καταλαμβάνει τους χώρους του Μεγάρου Σλήμαν

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «wanderlust (φιλαποδημία) / all passports» σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του εμβληματικού μεγάρου Σλήμαν – Μελά στην οδό Πανεπιστημίου 46 στην Αθήνα. 44 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες σύγχρονης τέχνης συνομιλούν με τον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Σλήμαν – Μελά και φέρουν στην επιφάνεια τις ιδέες της εσωτερικής εξερεύνησης, υπαρξιακής αναζήτησης και συναισθηματικής ανάτασης.
Χώρος: Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου | Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Πέμπτη εώς Κυριακή: 15:30 – 20:30

Περισσότερα από Εκδηλώσεις