MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Εξάψεις: Ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες εκτός από την εμμηνόπαυση

Το να έχετε εξάψεις σημαίνει ότι έχει ξεκινήσει η εμμηνόπαυση;

Monopoli Team

Όταν σκέφτεστε τις εξάψεις, μπορεί να σκεφτείτε αμέσως την εμμηνόπαυση και είναι αλήθεια ότι είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με αυτήν την περίοδο της ζωής. Αλλά οι εξάψεις μπορούν πραγματικά να ξεκινήσουν πολύ πριν μπείτε στην εμμηνόπαυση – όταν είστε στα χρόνια που προηγούνται της εμμηνόπαυσης, γνωστή ως περιεμμηνόπαυση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι βιταμίνες που είναι σημαντικό να μην μας λείπουν μετά τα 4012.09.2018

Έναρξη εμμηνόπαυσης

Βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση αφού έχετε περάσει ολόκληρους 12 μήνες χωρίς έμμηνο ρύση (υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη φαρμακευτική αγωγή ή ιατρική πάθηση που θα σας έκανε να μην έχετε περίοδο).

Η μέση ηλικία για την είσοδο στην εμμηνόπαυση είναι τα 51 έτη, με ένα τυπικό εύρος από 45 έως 55. Αλλά η περιεμμηνόπαυση μπορεί να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Τα συμπτώματα μπορεί στην πραγματικότητα να ξεκινήσουν μια δεκαετία πριν από την εμμηνόπαυση. Αλλά κατά μέσο όρο, η περιεμμηνόπαυση ξεκινά περίπου τέσσερα χρόνια πριν σταματήσει η περίοδός σας. Αυτό είναι όταν τα συμπτώματα που μοιάζουν με την εμμηνόπαυση – συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων – κάνουν την εμφάνισή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life