MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Έρημη Χώρα»: Eπιστρέφει με νέο συγκλονιστικό κύκλο – Βρεθήκαμε στην avant premiere

Βρεθήκαμε στην avant premiere του β’ κύκλου της «Έρημης Χώρας» και οφείλουμε πλέον να παραδεχτούμε πως η συνέχεια της σειράς που αγαπήσαμε μέσα από την πλατφόρμα του Ertflix ήταν ακριβώς όπως την είχαμε φανταστεί. Kαθηλωτική, ανατρεπτική και γεμάτη σασπένς και έντονα συναισθήματα.

Μιλένα Αργυροπούλου | 17.10.2024

Η ιστορία της μίνι σειράς «Έρημη Χώρα», όπως ξεδιπλώθηκε μέσα από τα πρώτα 8 επεισόδια του α’ κύκλου, διέθετε εξαρχής κάτι το πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας, καθότι τόλμησε να θίξει τα πιο ‘ευαίσθητα’ θα ‘λεγε κανείς κοινωνικά ζητήματα: το βάθος των ανθρώπινων σχέσεων και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζονται από τις προσωπικές εσωτερικές συγκρούσεις και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού που, όταν τραυματίζεται, είναι ικανός να οδηγήσει το άτομο στα πιο επικίνδυνα και ‘απόκρυφα’ μονοπάτια. Σε συνδυασμό μάλιστα με την υποβλητική του ατμόσφαιρα, τις συγκινητικές ερμηνείες, αλλά και την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία-που παραπέμπει σε κινηματογραφική δουλειά, έχοντας την υπογραφή του Γιώργου Γκικαπέππα– ο πρώτος κύκλος της «Έρημης Χώρας» κατόρθωσε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού, ξεπερνώντας τις 2.5 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ!

Ήταν συνεπώς αναμενόμενο να περιμένουμε με ανυπομονησία την έλευση του δεύτερου κύκλου, εφόσον μάλιστα το τέλος του πρώτου μας είχε αφήσει σε πολύ κομβικό σημείο αναφορικά με την τύχη των ηρώων. Bρεθήκαμε έτσι στην αποκλειστική προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων του β’ κύκλου-που αναμένεται να ανέβουν στο Ertflix την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μαζί με τα δύο επόμενα- στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, παρουσία του σκηνοθέτη, των ηθοποιών και των συντελεστών. Και δικαίως το τέλος της προβολής μας βρήκε να δίνουμε το πιο θερμό μας χειροκρότημα.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας μαζί με τους ηθοποιούς της σειράς «Έρημη Χώρα»

Όσα θα δούμε στον β’ κύκλο της σειράς

Και ενώ είχαμε μείνει στην ένοπλη σύγκρουση στο σπίτι του Λουκά (Γιώργος Κέντρος), με τον ίδιο να παλεύει για τη ζωή του στο νοσοκομείο και με το θέμα της επιμέλειας της Εύας (Άννα Μαρία Μαρινάκη) να μένει μετέωρο, τα πράγματα στον δεύτερο κύκλο έρχονται να ξεκαθαρίσουν. Ο Λουκάς συνεχίζει να χαροπαλεύει, μία απρόσμενη σύμπτωση θα ξαναφέρει κοντά τον Μάνο (Γιώργος Καραμίχος) με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), ενώ η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη) θα κληθεί να λογοδοτήσει για την απόφασή της να μείνει η Εύα με τον παππού της. Την ίδια ώρα τόσο η γιαγιά Ελένα (Carmen Ionescu) όσο και ο Μάρκος (Χρήστος Κοντογεώργης) επιθυμούν την επιμέλεια της Εύας. Τελικά πού θα καταλήξει όλο αυτό το παιχνίδι ευθυνών; Θα έρθει κάθε ήρωας αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του; Θα καταφέρει ο Λουκάς να βγει νικητής από τη μάχη του;

Η Άννα Μαρία Μαρινάκη στον ρόλο της Εύας

No description available.

Σοφία Σεϊρλή ως Ειρήνη (μητέρα της Μαρίνας), Γιώργος Καραμίχος ως Μάνος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη ως Χριστίνα, Νίκος Αρβανίτης ως Στέλιος και Αγγελική Μαρίνου ως Μάρθα

Την ίδια ώρα θα κάνουμε ένα flashback στο παρελθόν-12 χρόνια πριν-οπότε και το νήμα της ιστορίας μας αρχίζει να ξετυλίγεται. Θα φωτίσουμε έτσι άγνωστες πτυχές από τη ζωή των πρωταγωνιστών μας. Πώς γνωρίστηκαν Στράτος (Κωνσταντίνος Μαγκλάρας) και Ντανιέλα (Stefania Marola) και ήρθε στον κόσμο η Εύα; Ποιοι και γιατί απειλούσαν τον Λουκά και αφαίρεσαν τη ζωή της Μάρθας (Αγγελική Μαρίνου); Ευθύνονται μήπως και για την επίθεση στο αγρόκτημα; Υπομονή και όλα αυτά θα τα μάθουμε σε πολύ λίγο…

Όσα μας είπαν οι συντελεστές

Το καλωσόρισμα στην avant premiere πραγματοποιήθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία σημείωσε ότι «για την ΕΡΤ η επένδυση σε παραγωγές υψηλών προδιαγραφών δεν αποτελεί απλώς στρατηγική επιλογή, αλλά δέσμευση προς το ελληνικό κοινό», ενώ τόνισε την επιτυχία που γνωρίζει η πλατφόρμα του ertflix, που «παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο 84,5% σε σχέση με πέρυσι και συγκρίνεται με διεθνείς κολοσσούς, όπως το netflix, βρισκόμενη στο top 10 των πλατφορμών της Ευρώπης». Τέλος η κυρία Κασκανιώτη ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και δήλωσε αναφερόμενη στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς: «Ο Γιώργος Γκικαπέππας, με τη διεισδυτική σκηνοθετική του ματιά, καταπιάνεται με σημαντικά κοινωνικά θέματα, και τα προσεγγίζει με βάθος και ευαισθησία, χτίζοντας πραγματικούς χαρακτήρες. Τον ευχαριστώ θερμά για το όραμά του και την κατάθεση ψυχής του».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας και ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Γιάννης Παπαδόπουλος

Με τη σειρά του ο Γιώργος Γκικαπέππας μίλησε μετά το τέλος της προβολής για την εμπειρία της συγγραφής και σκηνοθεσίας αυτής της τόσο καλοδουλεμένης παραγωγής. «Πριν από 20 μήνες που την πρωτοπαρουσίασα, δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι αυτή η δουλειά θα έχει αυτό το μεγάλο ταξίδι. Τίποτα φυσικά δεν θα είχε γίνει χωρίς αυτήν την υπέροχη ομάδα. Αυτό που εισέπραξα από τους ηθοποιούς ήταν ότι αγάπησαν αυτό που έκαναν και αυτό ήταν για μένα ένα πολύ μεγάλο δώρο. Γράφοντας την Έρημη Χώρα, ταξίδεψα βαθιά μέσα μου και νιώθω ότι έγινα πιο δίκαιος άνθρωπος. Σκηνοθετώντας την Έρημη Χώρα, έμαθα ότι το να σπουδάζεις ξανά τη δουλειά σου είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Λίγο έμεινε λοιπόν και ο μαγικός κόσμος της «Έρημης Χώρας» θα ανοιχτεί και πάλι μπροστά μας. Ας μείνουμε συντονισμένοι για να τον ανακαλύψουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρημη Χώρα: Backstage φωτογραφίες πριν από την πρεμιέρα στο ERTFLIX12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα στο ERTFLIX την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Παίζουν: Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Νίκος Αρβανίτης (Στέλιος), Γιώργος Γιαννόπουλος (Σερίφης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Στέλλα), Φιντέλ Ταλαμπούκας (Πέτρος Ιωαννίδης), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογεώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Δημήτρης Αριανούτσος (Ανδρέας), Στέλιος Ξανθουδάκης (Χρήστος), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος), Stefania Marola (Ντανιέλα), Carmen Ionescu (Ελένα), Mihai Dinvale (Βλαντ), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (εισαγγελέας Σεραφείμ), Σοφία Σεϊρλή (Ειρήνη, μητέρα Μαρίνας), Άλκης Παναγιωτίδης (Ιωσήφ Ιωαννίδης), Στάθης Κόκκορης (Νικόλας), Άννα Καλαϊτζίδου (Άννα, δικηγόρος Λουκά), Αγγελική Μαρίνου (Μάρθα), Βάλια Καράγιωργα (νοσηλεύτρια Λουκά), Λαέρτης Μαλκότσης (χειρουργός), Νίκος Γκέλια (γιατρός), Ιώβη Φραγκάτου (Κατερίνα), Στάθης Συμεών (Bogdan), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Lazar), Κωνσταντίνος Καβακιώτης (Armando), Νικολίτσα Ντρίζη (βοηθός Ιωαννίδη), Πηνελόπη Μαρκοπούλου (δικαστής), Αριστέα Μαρμάρου (διερμηνέας Ελένα), Ειρήνη Χατζηνίκου (παιδοψυχίατρος)

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Φωτογραφία: Eric Giovon
Μοντάζ: Σταύρος Σπανός
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Ενδυματολόγος: Aisha Diri
Ηχολήπτης: Θεόφιλος Μποτονάκης
Sound Mix & Design: Γρηγόρης Γαλάνης
Β. Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Γιαννοθανάση
Camera Operator: Βάιος Μπάστος
Casting: Σοφία Δημοπούλου, Φραγκίσκος Ξυδιανός
Διεύθυνση παραγωγής: Αργυρώ Δελιζόνα
Οργάνωση παραγωγής: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου
Εκτέλεση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη – NEEDaFIXER
Παραγωγή: ERTFLIX

Περισσότερα από Cine News