MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για Φάλαινα: «Είναι δύσκολη η μεταμόρφωση, αλλά το σημαντικό είναι το τι εκπροσωπεί ο ήρωας» (vid)

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για τη συγκίνηση που νιώθει όταν αντικρίζει τον ήρωα που υποδύεται στη Φάλαινα.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη Φάλαινα, ©Patroklos Skafidas
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στη Φάλαινα, ©Patroklos Skafidas
Monopoli Team

Πρεμιέρα έκανε χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η πολυαναμενόμενη παράσταση «Η Φάλαινα», σε σκηνοθεσία Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, στον Νέο Ακάδημο και μετά το φινάλε ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μίλησε για τον απαιτητικό αυτό ρόλο στους δημοσιογράφους.

«Ουσιαστικά περιγράφω έναν άνθρωπο ο οποίος για τον έρωτα αφήνει τα πάντα, μόνο και μόνο για να μπορεί να συγχωρεθεί από αυτά. Οι περισσότεροι δεν βοηθούν ο ένας τον άλλον. Εύχομαι η κοινωνία μας να μπορούσε να αλλάξει για να μπορέσουμε περισσότεροι να βοηθάμε», ανέφερε αρχικά για τα βασικά ζητήματα που θέτει το έργο.

«Πρακτικά έχει μία δυσκολία η μεταμόρφωση. Χρειάζεται να κάτσεις δύο ώρες ακίνητος. Το τι εκπροσωπεί αυτός ο ήρωας είναι το σημαντικό. Αυτό είναι λίγο μη υποφερτό ακόμα μέσα μου, συναισθηματικά, αλλά είναι μία πολύ ωραία ιστορία. Δυστυχώς ή ευτυχώς θεωρούμε δεδομένο ότι αύριο θα είμαστε εδώ, ενώ δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο, να παλεύουμε καθημερινά για αυτά που αγαπάμε. Αυτό κάνει και ο ήρωας, μόνο με τον αντίθετο τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠυγμαλίων Δαδακαρίδης: Νέες εικόνες από τη μεταμόρφωσή του για τη «Φάλαινα»12.09.2018

Όσο για το πώς ένιωσε όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό του στον καθρέφτη, μετά την μεταμόρφωσή του, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης απάντησε: «Περισσότερο συγκινήθηκα. Είναι δύσκολο να φαντάζεσαι ότι ένας άνθρωπος για την αγάπη μπορεί να φτάσει στο τέρμα με έναν τέτοιο τρόπο».

Περισσότερα από ShowBiz