MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και εκθέσεις στην Αθήνα. Όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο τρόμος του κροκόδειλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Ο «Τρόμος του κροκόδειλου», μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία εκδίκησης της Μέγκαν Τάιλερ, φτιαγμένη με τα υλικά ενός δράματος, που βάζει στο στόχαστρο την πατριαρχία, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμουαπό τις 17 Οκτωβρίου 2024, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ταυτόχρονα το έργο είναι ένας ύμνος στους γυναικείους δεσμούς. Βρισκόμαστε στη Βόρεια Ιρλανδία το 1989, εποχή συγκρούσεων με τον βρετανικό στρατό. Η θεοσεβούμενη Αλάννα κρατάει το σπίτι καθαρό, τρίβοντας σχολαστικά τον νεροχύτη με οδοντόβουρτσα και κρύβοντας τις αμαρτίες της –τσιγάρα και πατατάκια– μακριά από αδιάκριτα μάτια. Σπάζοντας το τζάμι της κουζίνας, εισβάλλει μέσα στο σπίτι η αδερφή της Φιάννα, που λείπει χρόνια, έχοντας καταδικαστεί σε φυλάκιση για εμπρησμό, που στοίχισε τη ζωή της μητέρας τους. Άκουσε πως ο κακοποιητικός πατέρας τους πέθανε, όμως δεν είναι αλήθεια. Ο τύραννος κοιμάται πάνω, ο κροκόδειλος που ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν. *Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Σύρμω Κεκέ, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Θοδωρής Λαμπρόπουλος.
Παραστάσεις: Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή 21:15 (Κυριακές έως τις 27/10 στις 20:00) | Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήρια: από 17,00 €. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 210 9212900.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «O τρόμος του κροκόδειλου» στο Θέατρο Νέου Κόσμου12.09.2018

H Καρδιά του Σκύλου, του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο Θέατρο Κιβωτός

H “Καρδιά του Σκύλου” της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη που μετά την ευρεία αποδοχή της από κοινό και κριτικούς – η παράσταση σημείωσε αλλεπάλληλα sold out- θα συνεχίσει να χτυπά δυνατά για δεύτερη χρονιά από τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Κιβωτός φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό και με τα πιο βαθιά και υπαρξιακά ερωτήματα. Η πλοκή του έργου περιστρέφεται γύρω από ένα επιστημονικό πείραμα που έχει ως στόχο να μεταμορφώσει έναν αδέσποτο σκύλο σε άνθρωπο. Ο Ρώσος καθηγητής Πρεομπραζένσκι, ένας αριστοκράτης επιστήμονας, επιχειρεί αυτή την τολμηρή διαδικασία, αλλά τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα. Το πείραμα δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση, καθώς ο σκύλος Σάρικ μετατρέπεται σταδιακά σε άνθρωπο αγροίκο που διαλύει τη γαλήνη της καθημερινότητας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση του δημιουργού του αντικατοπτρίζοντας τα χειρότερα χαρακτηριστικά της “νέας” κοινωνίας. *Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σπύρος Δέτσικας
Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 20:00
Εισιτήρια: Α Ζώνη: 25€, Β Ζώνη 20€ , Β Ζώνη 18€ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω 65 ετών. Προπώληση: more.com
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0342 7426

Αγγέλα Παπάζογλου: Η παράσταση-σταθμός με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο

Είναι κάποιες παραστάσεις που θεωρούνται σταθμοί στα θεατρικά μας πράγματα. Ανάμεσα σε αυτές, δικαίως, μπορούμε να κατατάξουμε και την «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου με την Άννα Βαγενά, σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα. Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου, ο οποίος και τις κατέγραψε. Μέσα από τις αφηγήσεις της περνά η ιστορία της Σμύρνης, τότε που οι Έλληνες κυριαρχούσαν στη ζωή της, με τις μαγευτικές ομορφιές της.
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 20;00
Εισιτήρια: 15,00€ και μειωμένο 12,00€ (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι άνω των 65ετών, πολύτεκνοι, μέλη ΟΠΣΕ). Προπώληση: more.com
Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Αθήνα, τηλ.: 210 5234382.

Συναυλίες

Ο Άλκης Νίλεντ και η μπάντα του στο Half Note Jazz Club

Ο κιθαρίστας και συνθέτης Άλκης Νίλεντ και το εξαιρετικό γκρουπ του, παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο “Televised Dream” σε μία μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Half Note Jazz Club. Τα κομμάτια που απαρτίζουν το “Televised Dream” γράφτηκαν κατά την περίοδο φοίτησής του στην Κέρκυρα και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη διπλωματική του συναυλία τον Ιούνιο του 2023. Η απόφαση να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν ως άλμπουμ, πάρθηκε το ίδιο μόλις βράδυ, αμέσως μετά την συναυλία. Ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2023 και κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου του 2024 από την PKmusik του μπασίστα, παραγωγού και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη.
Πέμπτη 17/10, 21:30
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 μέρες γεμάτες τέχνη στην Αθήνα – Το Platforms Project μέσα από τα μάτια μιας εθελόντριας12.09.2018

Εκθέσεις

«Wanderlust/All Passports»: Μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης καταλαμβάνει τους χώρους του Μεγάρου Σλήμαν

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «wanderlust (φιλαποδημία) / all passports» σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του εμβληματικού μεγάρου Σλήμαν – Μελά στην οδό Πανεπιστημίου 46 στην Αθήνα. 44 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες σύγχρονης τέχνης συνομιλούν με τον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Σλήμαν – Μελά και φέρουν στην επιφάνεια τις ιδέες της εσωτερικής εξερεύνησης, υπαρξιακής αναζήτησης και συναισθηματικής ανάτασης.
Χώρος: Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου | Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Πέμπτη εώς Κυριακή: 15:30 – 20:30

Περισσότερα από Εκδηλώσεις