MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Πήλιο: 5 υπέροχα χωριά για το φθινόπωρο

Πέντε χωριά ιδανικά για βόλτες στα καλντερίμια και τη φθινοπωρινή φύση του Πηλίου.

Monopoli Team

Είναι μαγευτικό το φθινόπωρο στα ορεινά χωριά του Πηλίου. Οι πλατείες με τα αιωνόβια πλατάνια και την άπλετη θέα, τα γραφικά καλντερίμια, τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τα χρυσαφένια δάση φτιάχνουν μια ονειρική ατμόσφαιρα. Αν είστε λάτρεις των ορεινών αποδράσεων, ακολουθήστε μας στο βουνό των Κενταύρων και σε πέντε υπέροχα χωριά που είναι ιδανικά για φθινοπωρινές αποδράσεις.

Πορταριά

Πηγή: Shutterstock

Τρεχούμενα νερά, περίτεχνες κρήνες, πέτρινα αρχοντικά και υπέροχη θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο από ύψος 650 μέτρων. Η ομορφιά στην Πορταριά είναι παντού και κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή. Μπορεί να είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά χωριά του Πηλίου, σε απόσταση μόλις 12 χλμ. από το Βόλο, ωστόσο η Πορταριά διατηρεί αναλλοίωτη την πηλιορείτικη ταυτότητά της. Ξεχωριστό χρώμα δίνουν στο χωριό τα αποκατεστημένα αρχοντικά (στο διώροφο Αρχοντικό Ζούλια του 1864 στεγάζεται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο), η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (με χρυσοποίκιλτο τέμπλο και ωραίο καμπαναριό), το εκκλησάκι της Παναγίας Πορταρέας (σε αυτό οφείλεται το όνομα του χωριού) και οι τρεις όμορφες πλατείες (Μελίνας Μερκούρη, Αδάμενας, Ταξιαρχών). Τους φυσιολάτρες προσελκύει το Μονοπάτι των Κενταύρων, μια σηματοδοτημένη διαδρομή 3 χλμ. που κάνει το γύρο του οικισμού: ξεκινάει από το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, περνάει από ρεματιές, παλιές εκκλησίες και αρχοντικά και καταλήγει στην πηγή Μάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ7 ιδέες για εκδρομές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου12.09.2018

Άγιος Λαυρέντιος

Πηγή: Shutterstock

Μόλις 20 χλμ. μακριά από τον Βόλο, ο Άγιος Λαυρέντιος είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά του Πηλίου. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά του βουνού των Κενταύρων, σε υψόμετρο 600 μ., αυτό το μικρό και γοητευτικό χωριό διατηρεί ανέπαφο το αγνό πηλιορείτικο χρώμα του με αναπαλαιωμένα αρχοντικά, πολλές εκκλησίες, βρύσες και γραφικά καλντερίμια. Ολόκληρος ο οικισμός μοιάζει με ζωντανό μνημείο πηλιορείτικης τέχνης. Το χωριό οφείλει την ονομασία του στη Μονή του Αγίου Λαυρεντίου που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό (η θέα από εκεί είναι από μόνη της ένας καλός λόγος για να την επισκεφθείτε). Η καρδιά του χωριού χτυπάει στη θαυμάσια κεντρική πλατεία του, που είναι μία από τις ωραιότερες του Πηλίου. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακά μαγαζιά, καφενεδάκια και ταβέρνες με καλό παραδοσιακό φαγητό. Αξίζει να περπατήσετε στα καλντερίμια του χωριού, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, για να θαυμάσετε τα υπέροχα αρχοντικά (του Γκλαβάνη, του Κανταρτζή, του Παπαθανασίου κ.ά.).

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr 

Περισσότερα από Προορισμοί