MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου: Απαγορεύει τα υγρά μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών σε έργα τέχνης

Εξαιρούνται μόνο τα βρεφικά γάλατα και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ οι επισκέπτες προτείνεται να έχουν μαζί τους «ελάχιστα αντικείμενα» και «όχι μεγάλες τσάντες».

Credits: Hanlin Sun / Unsplash
Monopoli Team

Η Εθνική Πινακοθήκη υου Λονδίνου ανακοίνωσε μια σειρά από νέα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αφότου η συλλογή της βρέθηκε στο στόχαστρο κινητοποιήσεων εκ μέρους οικολόγων και φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών και ειδικότερα μετά τις επιθέσεις σε έργα τέχνης, όπως τα Ηλιοτρόπια του Βίνσεντ βαν Γκογκ, το Κάρο του σανού του Τζον Κόνσταμπλ και την Αφροδίτη μπροστά στον καθρέφτη του Ντιέγκο Βελάσκεθ, τα τελευταία χρόνια.

Ήδη από σήμερα το πρωί της Παρασκευής 18/10 απαγορεύεται η είσοδος στην Πινακοθήκη με οποιοδήποτε υγρό, εκτός από βρεφικά γάλατα και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Σε όλες τις πύλες της Πινακοθήκης θα υπάρχουν ανιχνευτές μετάλλων και οι τσάντες των επισκεπτών θα ελέγχονται.

Επιπλέον, θα απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους της Πινακοθήκης σε «επιδεικτικά ή φορετά σύνεργα που θεωρούνται προσβλητικά ή συνδέονται με οργανώσεις που αποτελούν απειλή για τη συλλογή», καθώς και η διανομή οποιουδήποτε υλικού ακτιβιστικής καμπάνιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Met της Νέας Υόρκης επιστρέφει αρχαίο ελληνικό αγγείο στην Ιταλία12.09.2018

Σε σχετική δήλωση από τη μεριά της Πινακοθήκης αναφέρεται: «Μετά από τα πρόσφατα περιστατικά εντός της Πινακοθήκης, είναι πλέον απαραίτητο να επιβληθούν νέα, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των επισκεπτών, του προσωπικού αλλά και της ίδιας της συλλογής έργων τέχνης. Η ελεύθερη πρόσβαση στην Εθνική Πινακοθήκη επιτρέπει σε όλους να απολαύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Η συλλογή που διαθέτουμε είναι αναντικατάστατη και κάθε επίθεση μάς αναγκάζει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να θέσουμε περισσότερα εμπόδια μεταξύ των ανθρώπων και των έργων τέχνης έτσι ώστε να διατηρήσουμε αυτά τα ευαίσθητα αντικείμενα για τις μελλοντικές γενιές. Δυστυχώς, έχουμε φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου αναγκαζόμαστε να δράσουμε για να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, το προσωπικό και τη συλλογή μας. Λυπούμαστε που οι επισκέπτες δεν θα έχουν την υποδοχή που θα θέλαμε πολύ να τους προσφέρουμε, αλλά ελπίζουμε ότι καταλαβαίνουν γιατί είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό».

Την περασμένη εβδομάδα οι επικεφαλής των μεγαλύτερων μουσείων του Ηνωμένου Βασιλείου έγραψαν για το «τεράστιο άγχος των εργαζομένων σε κάθε επίπεδο του οργανισμού» αλλά και για τους «επισκέπτες που πλέον δεν αισθάνονται ασφαλείς», σε μια ανοιχτή επιστολή σχετικά με την πρόσφατη έξαρση των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Με πληροφορίες από Guardian. 

Περισσότερα από Εικαστικά