MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σε δημοπρασία η εμβληματική Ferrari 248 F1 του Σουμάχερ

Η θρυλική Ferrari 248 F1 του Μίχαελ Σουμάχερ πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο, και όλα δείχνουν ότι μπορεί να «πιάσει» πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια.

Monopoli Team

Με τη συγκεκριμένη Ferrari, ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, Μίχαελ Σουμάχερ, κατάφερε να πετύχει πέντε νίκες σε Γκραν Πρι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν στην εταιρία το 2006. Τότε ήταν και η χρονιά που διεκδικούσε τον όγδοο τίτλο του αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον στόχο αφού τελικά ηττήθηκε από τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Κάτω από το καπό της, η Ferrari 248 διέθετε έναν πανίσχυρο κινητήρα V8 2,4 λίτρων, ο οποίος εκτιμάται ότι απέδιδε 750 ίππους. Το αυτοκίνητο διέθετε επίσης προηγμένη αεροδυναμική και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το αυτοκίνητο αποκτήθηκε απευθείας από τη Ferrari από τον σημερινό ιδιοκτήτη του και κατέχει τη διακεκριμένη πιστοποίηση Ferrari Classiche, την οποία έλαβε το 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου: Απαγορεύει τα υγρά μετά τις επιθέσεις ακτιβιστών σε έργα τέχνης12.09.2018

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο RM Sotheby’s υπό τη μορφή «εμπιστευτικής» δημοπρασίας. Η εμπιστευτική διαδικασία υποβολής προσφορών γίνεται συχνά για σπάνια και πολύτιμα αντικείμενα, εξασφαλίζοντας μια αποκλειστική και διακριτική εμπειρία αγοράς για λίγους και VIP πιθανούς αγοραστές.

Το ενδιαφέρον της αγοράς για μονοθέσια της F1 του Σουμάχερ παραμένει υψηλό όλα αυτά τα χρόνια. Προηγούμενα μοντέλα από το 2001, το 2002 και το 2003 έχουν πωληθεί για σημαντικά ποσά, το καθένα από τα οποία ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια λίρες. Το ρεκόρ για το πιο ακριβό μονοθέσιο της F1 κατέχει η Mercedes-Benz W196R του 1954, η οποία πουλήθηκε για περίπου 29,6 εκατ. δολάρια το 2013. Πιο πρόσφατες πωλήσεις περιλαμβάνουν εκείνη της Ferrari F2001B, με εκτιμήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 8-10 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο του 2024.

Με πληροφορίες από Newsweek. 

Περισσότερα από ShowBiz