MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και εκθέσεις στην Αθήνα. Όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον Θείο Βάνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει, από τις 18 Οκτωβρίου, το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καταλειφού. Το πιο «τσεχωφικό», όπως έχει χαρακτηριστεί, από τα έργα του Ρώσου συγγραφέα, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματολογίας. Η υπόθεση του έργου -που ο Τσέχωφ χαρακτηρίζει “σκηνές από τη ζωή στο χωριό σε τέσσερις πράξεις”- διαδραματίζεται σε μια αγροτική έπαυλη στη Ρωσία και εξετάζει τις ζωές ανθρώπων που νιώθουν παγιδευμένοι σε μια κατάσταση ματαιότητας και απογοήτευσης. *Παίζουν: Κλεοπάτρα Τολόγκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Δημήτρης Καταλειφός, Βαγγέλης Ρόκκος, Μενέλαος Χαζαράκης, Αμαλία Νίνου, Τζένη Θεωνά, Στέλλα Κρούσκα, Φοίβος Σαμαρτζής
Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή: 19.00. Πέμπτη & Παρασκευή: 20.30. Σάββατο 17.30 & 21.00
Εισιτήρια: 10€-35€. Προπώληση: more.com
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης», Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – Τηλ: 2104143310.

The Dumb Waiter, του Χάρολντ  Πίντερ στο Θέατρο Σημείο

Το «The Dumb Waiter», η «κωμωδία της απειλής» του Χάρολντ Πίντερ, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Σημείο σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη. Ο Μπεν και ο Γκας κλεισμένοι σε ένα υπόγειο δωμάτιο περιμένουν τις οδηγίες τους. Ο χρόνος κυλά, η ένταση πυκνώνει σε κάθε ανάσα, ενώ οι ήρωες μιλούν σοβαρά για πολύ καθημερινά θέματα: τα σακουλάκια του τσαγιού, το ποδόσφαιρο, τις ασήμαντες ειδήσεις της τρίτης σελίδας στην εφημερίδα.  Όμως, οι μυστηριώδεις και παράλογες παραγγελίες που έρχονται – κυριολεκτικά – άνωθεν, ανεβάζουν την ένταση, τεντώνουν τα νεύρα και δημιουργούν μιαν αίσθηση επικείμενης απειλής. Ο γνώριμος και οικείος κόσμος διαρρηγνύεται. Σαν κάποια δύναμη να παίζει ένα παιχνίδι. Με τους Αντώνη Καφετζόπουλο και Μιχάλη Τιτόπουλο.
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: Από 16€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Σημείο, Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα.

«The Doctor», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αμφι-Θέατρο

Το «The Doctor», ελεύθερα βασισμένο στο έργο «Καθηγητής Μπερνάρντι» (1912) του Άρτουρ Σνίτσλερ, ανεβαίνει και τη φετινή σεζόν στο Αμφι-Θέατρο, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού Λυκόφως, του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Στο πολυβραβευμένο θρίλερ ιδεών του Robert Icke, οι αντικρουόμενες οπτικές για τον εαυτό μας και τον κόσμο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όταν μία έφηβη μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ινστιτούτο Elizabeth μετά από μια αυτοσχέδια έκτρωση, η Καθηγήτρια Ρουθ Γουλφ (Στεφανία Γουλιώτη) αρνείται την είσοδο ενός ιερέα (Νίκος Χατζόπουλος) στο θάλαμο του κοριτσιού, διότι δεν διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της ασθενούς. Γύρω από αυτήν την απόφαση, ξεσπά ένα σκάνδαλο που σύντομα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. *Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μαριάννα Δημητρίου, Aurora Marion, Νίκη Σερέτη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Σταύρος Καλλιγάς, Μαρία Κοραχάη, Αλίκη Ανδρειωμένου και η Ζωή Ρηγοπούλου.
Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή: 19.00. Πέμπτη & Σάββατο: 20.30. Παρασκευή: 21.00
Εισιτήρια: 15€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Αμφι-Θέατρο, Α. Χατζημιχάλη 15 & Αδριανού 111, Πλάκα, Αθήνα. τηλ. 2110154559

Nachtland, του Μάριους φον Μάγενμπουργκ στο Θέατρο Αποθήκη

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το καινούργιο έργο του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, «Νάχτλαντ» (Nachtland), που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αποθήκη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης. Το «Νάχτλαντ» είναι μία καυστική σάτιρα για τις σύγχρονες σχέσεις (ερωτικές, συγγενικές), το χρήμα, την τέχνη, τον φασισμό, την άνοδο της νέας δεξιάς και τις αντιλήψεις που έχουμε καταχωνιασμένες βαθιά στο υποσυνείδητό μας. Σήμερα, κάπου στην Γερμανία. Δύο αδέρφια, η Νίκολα κι ο Φιλίπ τσακώνονται καθώς καθαρίζουν το σπίτι του νεκρού πατέρα τους. Μόλις βρίσκουν έναν παλιό πίνακα στη σοφίτα με την υπογραφή του καλλιτέχνη «Α. Χίτλερ» (!) τα πράγματα ζορίζουν… Η Νίκολα θέλει να τον πουλήσει, ο Φιλίπ θέλει να τον κρατήσει κι η σύζυγός του, Τζούντιθ, θέλει να τον κάψει. Η κατάσταση δεν θα αργήσει να βγει εκτός ελέγχου…*Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Κάτια Γκουλιώνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σπύρος Σταμούλης.
Παραστάσεις: Πέμπτη : 21:00, Παρασκευή : 21:00, Σάββατο: 18:00 και 21:00, Κυριακή : 19:00
Εισιτήρια: 16€-25€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Αθήνα.

Όπερα

O Κουρέας της Σεβίλλης στο Θέατρο Ολύμπια

Ο «Κουρέας της Σεβίλλης», η απόλυτη κωμική όπερα που ο Ροσσίνι έγραψε σε ηλικία μόλις 24 ετών, παραμένει ένα από τα αριστουργήματα του μπελ κάντο. Η μελωδική ευφυία του συνθέτη απογειώνει την ιστορία του Μπομαρσέ από τη δημοφιλή «Τριλογία του Φίγκαρο». Η όμορφη Ροζίνα ζει υπό τη στενή παρακολούθηση του κηδεμόνα της Ντον Μπάρτολο, ο οποίος σκοπεύει να την παντρευτεί με την ενηλικίωσή της. Ωστόσο, τη νεαρή κοπέλα θα ερωτευτεί ο κόμης Αλμαβίβα και μεταμφιεσμένος στον φτωχό φοιτητή Λιντόρο θα τη διεκδικήσει με τη βοήθεια του κουρέα Φίγκαρο, ο οποίος καταρρίπτει κάθε ρεκόρ ευρηματικότητας στην προσπάθειά του να βάλει τον κόμη στο σπίτι του Μπάρτολο για να δει την αγαπημένη του: τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς τα πάθη εντείνονται και οι επιθυμίες των πρωταγωνιστών έρχονται σε σύγκρουση, όμως το τέλος είναι αίσιο και η αγάπη θριαμβεύει, όπως άλλωστε και η απολαυστική μουσική του Ροσσίνι. Οξυδερκής και ανατρεπτικός, ο Βασίλης Παπαβασιλείου υπογράφει τη σκηνοθεσία, σε συνεργασία με τη Νικολέτα Φιλόσογλου. * Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Ζιάβρας. Ερμηνεύουν: Φίγκαρο: Γιώργος Ιατρού / Χάρης Ανδριανός | Κόμης Αλμαβίβα: Manuel Amati / Βασίλης Καβάγιας | Ροζίνα: Άρτεμις Μπόγρη / Μάρθα Σωτηρίου κ.α.
Παραστάσεις: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 20:00. Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 18:30. Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 20:00. Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2025 20:00. Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2025 20:00. Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2025 18:30
Εισιτήρια: 8€-50€. Προπώληση: ticketplus.gr
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «O τρόμος του κροκόδειλου» στο Θέατρο Νέου Κόσμου12.09.2018

Συναυλίες

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης και ο Σπύρος Γραμμένος στο Κύτταρο

Από την “Κυρά Κατίνα” μέχρι το “Ω να σου”, ο Δημήτρης Μητσοτάκης και ο Σπύρος Γραμμένος μας περιμένουν με όλες τις επιτυχίες τους στο Κύτταρο. Ο Δημήτρης Μητσοτάκης γεννήθηκε πιο παλιά και πρόλαβε να φτιάξει τους Ενδελέχεια, να βγάλει δεκατέσσερις δίσκους, να γράψει βιβλία, θεατρικά έργα, να κάνει παιδιά και πριν 13 χρόνια, να γνωρίσει το Σπύρο Γραμμένο που γεννήθηκε αργότερα, έγινε κομμωτής, τα παράτησε, έβγαλε έξι δίσκους, δύο βιβλία, κάνει ραδιόφωνο, θέατρο και τηλεόραση.
Παρασκευή 18/10, 21:00
Εισιτήρια: 13€. Προπώληση: more.com
Κύτταρο, Αχαρνών και Ηπείρου, Αθήνα 104 39, 2108224134

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο μυσταγωγικό ταξίδι του Σταύρου Ξαρχάκου στο φως12.09.2018

Εκθέσεις

«Wanderlust/All Passports»: Μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης καταλαμβάνει τους χώρους του Μεγάρου Σλήμαν

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «wanderlust (φιλαποδημία) / all passports» σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που θα πραγματοποιηθεί σε πολυάριθμους χώρους του εμβληματικού μεγάρου Σλήμαν – Μελά στην οδό Πανεπιστημίου 46 στην Αθήνα. 44 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες σύγχρονης τέχνης συνομιλούν με τον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Σλήμαν – Μελά και φέρουν στην επιφάνεια τις ιδέες της εσωτερικής εξερεύνησης, υπαρξιακής αναζήτησης και συναισθηματικής ανάτασης.
Χώρος: Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα.
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου | Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Είσοδος: Ελεύθερη Είσοδος
Ωράριο: Πέμπτη εώς Κυριακή: 15:30 – 20:30

Περισσότερα από Εκδηλώσεις