MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 19-20 Οκτωβρίου 2024

Όσα θα κάνουμε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 19-20 Οκτωβρίου 2024.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Το χρονικό ενός δυσλεκτικού, του Γιάννη Πάσχου στο Θέατρο 104

Μετά τις sold-out περσινές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο καθηλωτικός μονόλογος βασισμένος στην πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Πάσχου, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο 104. Ο Ντίνος Ψυχογιός σκηνοθέτησε τον Δημήτρη Μαμιό σε μια δύσκολη ιστορία ενηλικίωσης με χιούμορ και τρυφερότητα, ρίχνοντας φως σε ένα λεπτό αλλά διαχρονικά σημαντικό ζήτημα. Ο συγγραφέας δεν ασχολείται με την δυσλεξία ως επιστήμονας αλλά ως άνθρωπος που αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή για να μπορέσει να “υπάρχει” σε έναν κόσμο αφιλόξενο για νευροδιαφορετικούς.
Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:15
Γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένη είσοδος(Φοιτητών/Ανέργων): 12 ευρώ
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

2. Περσεφόνη, του Γιάννη Ρίτσου για 2η σεζόν στο Θέατρο Φούρνος

Η «Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Άσπας Τομπούλη την περασμένη σεζόν, ανεβαίνει για β’ σεζόν σε παραγωγή της Θεατρικής Εταιρείας Όψεις στο Θέατρο Φούρνος. Η «Περσεφόνη» είναι ένα ακόμα κείμενο του Γιάννη Ρίτσου από την Τέταρτη Διάσταση -κορυφαίο έργο του ποιητή από 17 δραματικούς μονολόγους σμιλεμένους πάνω σε αυθεντικό τραγικό υλικό- που παρουσιάζουν οι Όψεις και η Άσπα Τομπούλη μετά από την «Ισμήνη» (2010 και 2012). Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του Ρίτσου, καθώς το θέμα -η αρπαγή της ηρωίδας από τον Πλούτωνα και η κάθοδός της στον Άδη- δίνει την ευκαιρία στον ποιητή να ανατρέψει τον μύθο και να γράψει ένα τολμηρό κείμενο για την απελευθέρωση του ανθρώπου μέσα από την εκπλήρωση της ερωτικής επιθυμίας. Παίζουν:Άντρια Ράπτη , Μιράντα Ζησιμοπούλου.
Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
14€ (κανονικό), 10€ (φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65 ετών, αμεα, ομαδικό άνω των 6 ατόμων), 8€ (άνεργοι, ατέλειες ΣΕΗ, ΠΕΣΥΘ)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

3. Ο Δημήτρης Καταλειφός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον Θείο Βάνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, «Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καταλειφού. Το πιο «τσεχωφικό», όπως έχει χαρακτηριστεί, από τα έργα του Ρώσου συγγραφέα, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματολογίας. Η υπόθεση του έργου -που ο Τσέχωφ χαρακτηρίζει “σκηνές από τη ζωή στο χωριό σε τέσσερις πράξεις”- διαδραματίζεται σε μια αγροτική έπαυλη στη Ρωσία και εξετάζει τις ζωές ανθρώπων που νιώθουν παγιδευμένοι σε μια κατάσταση ματαιότητας και απογοήτευσης. Παίζουν: Κλεοπάτρα Τολόγκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Δημήτρης Καταλειφός, Βαγγέλης Ρόκκος, Μενέλαος Χαζαράκης, Αμαλία Νίνου, Τζένη Θεωνά, Στέλλα Κρούσκα, Φοίβος Σαμαρτζής
Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 20:30, Σάββατο στις 17:30 & 21:00
10-35€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης», Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

4. The Doctor, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Αμφι-Θέατρο

Το «The Doctor», ελεύθερα βασισμένο στο έργο «Καθηγητής Μπερνάρντι» (1912) του Άρτουρ Σνίτσλερ, ανεβαίνει και τη φετινή σεζόν στο Αμφι-Θέατρο, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και παραγωγή του πολιτιστικού οργανισμού Λυκόφως, του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Στο πολυβραβευμένο θρίλερ ιδεών του Robert Icke, οι αντικρουόμενες οπτικές για τον εαυτό μας και τον κόσμο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Όταν μία έφηβη μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ινστιτούτο Elizabeth μετά από μια αυτοσχέδια έκτρωση, η Καθηγήτρια Ρουθ Γουλφ (Στεφανία Γουλιώτη) αρνείται την είσοδο ενός ιερέα (Νίκος Χατζόπουλος) στο θάλαμο του κοριτσιού, διότι δεν διαθέτει επαρκείς πληροφορίες για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της ασθενούς. Γύρω από αυτήν την απόφαση, ξεσπά ένα σκάνδαλο που σύντομα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Χατζόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μαριάννα Δημητρίου, Aurora Marion, Νίκη Σερέτη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Σταύρος Καλλιγάς, Μαρία Κοραχάη, Αλίκη Ανδρειωμένου και Ζωή Ρηγοπούλου.
Tετάρτη & Κυριακή στις 19:00, Πέμπτη & Σάββατο στις 20:30, Παρασκευή στις 21:00
15-20€
Αμφι-Θέατρο, Α. Χατζημιχάλη 15 & Αδριανού 111, Πλάκα, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Κωνσταντίνου: Είχα την τύχη ό,τι έκανα να είναι πιο μπροστά από την εποχή του12.09.2018

Συναυλίες

5. Η Monika στο Ωδείο Αθηνών για ένα φιλανθρωπικό κοντσέρτο για τα παιδιά της «Μέριμνας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, στις 12 Οκτωβρίου 2024, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα, που εδώ και 29 χρόνια παρέχει φροντίδα και στήριξη σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, σε συνεργασία με το σωματείο Φίλοι της Μέριμνας και την Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, διοργανώνει ένα κονσέρτο αγάπης με τη Monika στο Ωδείο Αθηνών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και νέα και παλιότερα, αγαπημένα τραγούδια από τα προηγούμενά της άλμπουμ, αλλά με διαφορετικές ενορχηστρώσεις.
Σάββατο 19/10 στις 21:00
Από 20€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

6. «Ας ερχόσουν για λίγο»: Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μία συναυλία-αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ διοργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου και πολλών ακόμη καλλιτεχνών. Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά. Το πλήρες και ιδιαίτερα πλούσιο αρχείο του μάλιστα φυλάσσεται, μετά από δωρεά της οικογένειάς του το 2010, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό. Ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια αυτού του μοναδικού είδους παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα σε μια συναυλία που ζωντανεύει τη μαγική ατμόσφαιρα μιας της εποχής. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.
Κυριακή 20/10 στις 19:00
Aπό 8 έως 33€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWanderlust, στο Μέγαρο Σλήμαν-Μελά: Περιπλάνηση στον χωροχρόνο12.09.2018

Έκθεση

7. «Wanderlust/All Passports»: Μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης καταλαμβάνει τους χώρους του Μεγάρου Σλήμαν

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Wanderlust/All Passports», σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου που πραγματοποιείται σε πολυάριθμους χώρους του εμβληματικού μεγάρου Σλήμαν – Μελά στην οδό Πανεπιστημίου 46 στην Αθήνα. 44 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες σύγχρονης τέχνης συνομιλούν με τον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Σλήμαν – Μελά και φέρουν στην επιφάνεια τις ιδέες της εσωτερικής εξερεύνησης, υπαρξιακής αναζήτησης και συναισθηματικής ανάτασης.
Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου – 17 Νοεμβρίου | Πέμπτη έως Κυριακή 15:30 – 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Μέγαρο Σλήμαν-Μελά, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

8. Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Basilicata – Θησαυροί που έρχονται στο φως στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει (έως και τις 26 Ιανουαρίου 2025) την έκθεση «Οι αρχαίοι πολιτισμοί της Basilicata. Θησαυροί που έρχονται στο φως» στην Αίθουσα των Περιοδικών του Εκθέσεων. Πρόκειται για τον καρπό συνεργασίας πολλών επιστημόνων που εδώ και χρόνια προσπαθούν να αναδείξουν τον πολιτισμό μιας περιοχής στη νότια άκρη της Ιταλίας, στο κέντρο του κόλπου του Τάραντα, της Οινωτρίας γης, της σημερινής Basilicata. Μέσα από αυτήν την έκθεση, ο επισκέπτης θα γνωρίσει τον πολιτισμό που συνάντησαν οι Έλληνες από την Πελοπόννησο και τη νησιωτική αρχαία Ελλάδα στα μεγάλα ταξίδια τους για εγκατάσταση στη γη της Ιταλίας και της Σικελίας, κυρίως στο μέρος αυτό που ονομάστηκε αργότερα Μεγάλη Ελλάδα. Περιλαμβάνει πάνω από 300 αντικείμενα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου της Σιρίτιδας, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου του Μεταποντίου και των Εθνικών Μουσείων της Matera, τα περισσότερα από τα οποία φυλάσσονταν στις αποθήκες και έτσι, μέχρι τώρα, ήταν «αόρατα» στο κοινό.
Δευτέρα 09:00 – 17:00, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 09:00 – 17:00, Παρασκευή 09:00 – 22:00
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις