MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: Τι κάνουμε με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο 19-20/10;

Συναυλίες, παραστάσεις, φεστιβάλ και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα δωρεάν.

Monopoli Team

1. ”Αλυσίδα” του Γιάννη Γαλανόπουλου στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας των “Υπερφωτισμένων” Γιάννης Γαλανόπουλος και η ομάδα του θα παρουσιάσουν στο κοινό τη μαύρη κωμωδία Αλυσίδα που τα επιμέρους στοιχεία της συνθέτουν ένα συναισθηματικό και υφολογικό παζλ, το οποίο σε συνδυασμό με τη μουσική επένδυση σε κρατά μονίμως σε εγρήγορση, μη γνωρίζοντας από που θα έρθει η επόμενη έκπληξη… Παίζουν: Σοφία Γκαραβέλα (Σταυρούλα), Βίκυ Δημητρακοπούλου (Μαρίνα), Εύα Καρονίδου (Σωτηρία), Μάριαν Κατσίγιαννη (Ελισάβετ), Σπύρος Μαυρής (Φρέντυ), Νίκη Πλαβούκου (Μαρία), Μέσω φωνών: Οδυσσέας Χριστοδουλάκης (Αχιλλέας), Κωνσταντίνος Κοσμάς (Έντρι), Γιάννης Γαλανόπουλος (Θοδωρής).
Σάββατο 19/10 στις 20:00
Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης, Λητούς και Λεωφ. Κύμης

2. PÖ: Συναυλία στο Ινστιτούτο Goethe

Credit Romain Guede

Συνδυάζοντας την ηλεκτρονική dance μουσική και τη δυτικοαφρικανική ποπ, τον πειραματικό ηλεκτρονικό ήχο με τη μοναδική χροιά της φωνής της, η τραγουδίστρια, μουσική παραγωγός, DJ και ηθοποιός με καταγωγή από τη Γαλλία και την Γκάνα PÖ θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Goethe-Institut. Ο εκρηκτικός μουσικός κόσμος της και η εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία ζωντανεύουν ηλεκτρονικούς ήχους δανεισμένους από τη rap, τη δυτικοαφρικανική ποπ, τη folk, την ambient και την ψυχεδελική new age μουσική. Γνωστή ως μουσικός που δοκιμάζει τα όριά της, τόσο ως δημιουργός όσο και ως περφόρμερ, η PÖ θα παρουσιάσει ένα μοναδικό κράμα πειραματικού ήχου και λέξεων όπου οι στιγμές θορύβου συνομιλούν με απροσδόκητα ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα προσφέροντας στο κοινό μια καθηλωτική θορυβώδη ηχητική εμπειρία.
Σάββατο 19/10 στις 21:00
Ινστιτούτο Goethe, Ομήρου 14-16

3. “Η Αθήνα χορεύει την ελευθερία της” στο Κέντρο Τεχνών του ΟΠΑΝΔΑ

Στο πλαίσιο της μεγάλης ιστορικής έκθεσης “1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της” που αποτελεί το επίκεντρο των ομότιτλων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις επετείους των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και των 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε επαγγελματικές ομάδες, χορογράφους και δημιουργούς σύγχρονου χορού για τη δημιουργία του ένθετου χορού με τίτλο “Η Αθήνα χορεύει την ελευθερία της” με έμπνευση από τη θεματική της έκθεσης. Το Σάββατο 19/10 θα παρακολουθήσουμε την παράσταση “The possibility of democracy” της ομάδας Creo Dance Company. Την Κυριακή 20/10 θα δούμε την παράσταση “Re-Volver” από την Κατερίνα Δελακούρα.
Σάββατο 19/10 και Κυριακή 20/10 στις 15:00 και 17:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

4. Δύο συζητήσεις για τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και την ηχητική τέχνη στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ, προσκαλεί το κοινό σε ένα διήμερο πανόραμα σύγχρονης μουσικής όπου θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια γεύση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας σήμερα.
Σάββατο 19/10 στις 16:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονικά δελτία εισόδου δύο εβδομάδες πριν την εκδήλωση, ή την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο της Αίθουσας, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOn the Go: Το ξέφρενο φεμινιστικό queer road movie που θα δούμε στο 65ο ΦΚΘ12.09.2018

5. Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2024 – Η αποκατάσταση ενός διατηρητέου αστικού κτηρίου: Ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας στο Θησείο

Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων. Η «οικία Μπάρλα» στο Θησείο, χτίστηκε μεταξύ 1891-1906 και ακολουθεί τις αρχές του όψιμου ελλαδικού κλασικισμού. Οι εξωτερικές όψεις του κτιρίου κοσμούνται από περίτεχνα μεταλλικά κιγκλιδώματα και μαρμάρινα φουρούσια, ενώ εσωτερικά οι τοίχοι έχουν ζωγραφικό διάκοσμο στις στέψεις και στις οροφές τους. Η συντήρηση και η αποκατάσταση του διακόσμου έκρυβε πολλές προκλήσεις, λόγω των αλλεπάλληλων μετατροπών που είχε δεχτεί το κτήριο, των σημαντικών βλαβών από τον σεισμό του 1999, καθώς και τις αλλαγές που προβλέπονται προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη μελλοντική του χρήση ως παράρτημα της βιβλιοθήκης της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Τόπος: Λυκομιδών και Ακταίου 37-39, Θησείο, Αθήνα
Σάββατο 19/10 στις 10:00 – 11:00 και 11:00 – 12:00
Δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε ομάδες έως 15 ατόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαιρός: Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο12.09.2018

6. Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2024 – «Τομή ’74. Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία»: Συντηρώντας την σύγχρονη ιστορία στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Στην έκθεση «Τομή ’74. Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία», σπάνια αντίτυπα βιβλίων, ιστορικές εκδόσεις και αρχειακό υλικό, συνδιαλέγονται με το κοινό ως μάρτυρες της πρόσφατης συλλογικής μνήμης. Η Συντήρηση γίνεται κομμάτι της έκθεσης, καθώς επιλεγμένα τεκμήρια απομακρύνονται από τις προθήκες, συντηρούνται επιτόπου και επανέρχονται στη διάθεση του κοινού. Βρείτε τους συντηρητές για να δείτε στην πράξη τη συντήρηση των τεκμηρίων και να τους συμβουλευτείτε για τη φροντίδα και τη διάσωση της δικής σας κληρονομιάς!
Κυριακή 20/10 στις 10:30 – 12:00 και 12:30 – 14:00
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Δήλωση συμμετοχής στον ιστότοπο της ΕΒΕ www.nlg.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ξανά χαμός με νέες ταινίες στις αίθουσες12.09.2018

7. Φθινοπωρινό Meet Market στην Τεχνόπολη

Φρέσκια διάθεση, παλιοί αγαπημένοι και νέοι δημιουργοί, μοναδικά χειροποίητα προϊόντα θα είναι η αφορμή για να ανταμώσουμε ξανά το Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις δύο πλατείες της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού του Meet Market. Μια γιορτή δημιουργικότητας, καινοτομίας και τοπικού ταλέντου με περισσότερα από 160+ ελληνικά brands – που συναντούμε κάθε φορά στο Meet Market αλλά και πολλά πρωτοεμφανιζόμενα -, συμπεριλαμβανομένων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών. Με ελεύθερη είσοδο και DJs να παίζουν ασταμάτητα από νωρίς το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσεις μερικούς από τους καλύτερους δημιουργούς της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο φθινοπωρινό Meet Market στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

8. Βασικό μάθημα Tai Chi στο ΚΠΙΣΝ

Το Τai Chi, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, προσφέρει στους ασκούμενους/στις ασκούμενες εσωτερική ηρεμία και δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία τους και μειώνει το στρες. Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς, με ήπιο ρυθμό εναλλαγής, και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος.
Σάββατο 19/10 και κάθε Σάββατο στις 08.30-09.45
Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις