MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Ένας Ήρωας με Παντούφλες: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Λάκη Λαζόπουλο στη θρυλική κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα ανέβει, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στη σκηνή του Θεάτρου Βέμπο, για να ερμηνεύσει, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπέζου, τον θρυλικό «Ήρωα με τις Παντούφλες».

enas iroas me pnatoufles bezos lazopoulos sto theatro vembo
Monopoli Team

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Λάκη Λαζόπουλο στη θρυλική ελληνική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Ένας Ήρωας με Παντούφλες».

Ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβαίνει και φέτος στη σκηνή του Θεάτρου Βέμπο, για να ερμηνεύσει, για πρώτη φορά στο θέατρο, έναν ρόλο από κλασική κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου. Πρόκειται για τον θρυλικό «Ήρωα με τις παντούφλες», που ενσάρκωσε μοναδικά στην μεγάλη οθόνη ο Βασίλης Λογοθετίδης, αφήνοντας ως παρακαταθήκη μια ιστορική ερμηνεία, που έθεσε τις βάσεις της ελληνικής κωμωδίας και αποτελεί ορόσημο για τις επόμενες γενιές κωμικών.

Υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου, πρώτου διδάξαντα των κωμικών της γενιάς του, ο Λάκης Λαζόπουλος θα φορέσει της παντούφλες του και θα εξορμήσει ηρωικά στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα.

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Ένας ήρωας με παντούφλες» γράφτηκε από τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο το 1947, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Αποτελεί μια γενναία απόπειρα των συγγραφέων να αναδείξουν την ευγενική πλευρά της πατρίδας, που κρύβεται μέσα στο σκοτάδι της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Σχολείο των Γυναικών: Η κωμωδία παρεξηγήσεων του Μολιέρου έρχεται στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Και… ας μην μας παγιδεύει η κινηματογραφικη εκδοχή. Η θεατρική μας δείχνει ότι το έργο παραμένει πεισματικά παρόν.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα