MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μονόκερως: Ένα σύγχρονο παραμύθι για την τοξική αρρενωπότητα στο Red Jasper Cabaret Theater

Η παράσταση, «Μονόκερως» σε σκηνοθεσία Απόστολου Καμιτσάκη, που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Off-Off Athens 2023, επιστρέφει στο Red Jasper και μέσα από την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, διερευνά το θέμα της τοξικής αρρενωπότητας.

Monopoli Team

Η ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μικρό αγόρι δεν άντεξε το χαμό του γατιού του και άθελα του, από βαθιά στεναχώρια, σκότωσε τους γονείς του και πήγε να ζήσει με τον παππού του. Ανήσυχος ο παππούς για το πόσο ευαίσθητος ήταν ο εγγονός του και πόσο βαριά τα έπαιρνε τα πράγματα, του αφηγήθηκε ένα παραμύθι για να τον βοηθήσει να ενηλικιωθεί, να σκληρύνει και να γίνει άντρας.

Ένα παραμύθι με ένα βασιλιά, ένα μάγο, μία παρθένα, ένα τζέντερ ριβίλ, έναν ιεροεξεταστή, ένα βοσκό, πολλούς φρουρούς, δύσκολες αποφάσεις, ένα δημόσιο αποκεφαλισμό και ένα ροζ πόνι μονόκερω. Μέσα από την ιστορία του νεαρού αγοριού, η παράσταση διερευνά το θέμα της τοξικής αρρενωπότητας.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ο Μονόκερως είναι ένα παραμύθι κάπως διαφορετικό από τα άλλα παραμύθια. Δεν υπάρχουν πριγκιποπούλες που περιμένουν τον πρίγκιπα να παντρευτούν, ούτε περιμένουν να τις σώσει κάποιος γενναίος ιππότης. Για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου πριγκίπισσες η ιστορία μας. Δεν έχει παλικάρια που κυνηγάνε θησαυρούς και περιπέτειες, δράκους να σκοτώσουν και κοπέλες να φιλήσουν στον ύπνο τους. Έχει ένα μικρό πριγκιπόπουλο παρέα με ένα ροζ πόνι μονόκερω που είναι ευτυχισμένο και έχει ροδαλά μάγουλα. Ένα παραμύθι για την τοξική αρρενωπότητα και την πατριαρχία και πώς την βιώνει ένα νεαρό αγόρι. Ένα έργο devised που ερευνά την ανδρική ταυτότητα. Μια κωμωδία άβολη, που εκφράζει την ανάγκη μας να μην παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά. Αυτό.
Α.Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χορός των εραστών: Ο Τιάγκο Ριντρίγκες σκηνοθετεί Νίκο Καραθάνο και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη Στέγη12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ομάδα
Σκηνοθεσία: Απόστολος Καμιτσάκης

Σκηνικά: Ομάδα
Κοστούμια: Δέσποινα Μοσχόφη
Μουσική: Ομάδα
Χορογραφία: Απόστολος Καμιτσάκης

Παίζουν: Απόστολος Καμιτσάκης, Χρήστος Καραβέβας, Δάφνη Νικητάκη

Διάρκεια: 70'
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€, Μειωμένο (Φοιτητικό, Ανέργων – ΑΜΕΑ) : 8€
Πληροφορίες: Προπώληση στο more.com, Πληροφορίες/ κρατήσεις: Τηλ.: 21 0882 2551
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/monokeros/
Πληροφορίες Χώρου: Κεφαλληνίας 18, 2108822551
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπουγάς, Χρήστος Καραβέβας (Δημιουργία κολάζ αφίσας), Κωνσταντίνα Ζιάκα (Σχεδιασμός αφίσας)
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κυψέλη
Red Jasper Theater
Απο 04/11/2024 εως 09/12/2024
Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη
Δευτέρα: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ