MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

65ο ΦΚΘ: Ζιλιέτ Μπινός και Ρέιφ Φάινς στη Θεσσαλονίκη – Θα τιμηθούν με Χρυσό Αλέξανδρο

Η Ζιλιέτ Μπινός και ο Ρέιφ Φάινς θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμμετοχή και τη βράβευσή τους στο 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Monopoli Team

Δύο μύθοι του παγκόσμιου σινεμά, η λαμπερή Ζιλιέτ Μπινός, βραβευμένη με Όσκαρ και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, και ο αγαπημένος Ρέιφ Φάινς, υποψήφιος για δύο Όσκαρ και με διαπρεπή καριέρα στο βρετανικό θέατρο, θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ θα απονείμει στους δύο σταρ τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο στην προβολή της αριστουργηματικής ταινίας Ο Άγγλος ασθενής (1996) του Άντονι Μινγκέλα, η οποία είχε χαρίσει Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου στη Ζιλιέτ Μπινός και υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου στον Ρέιφ Φάινς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο 65ο ΦΚΘ υποδέχεται μεγάλα ονόματα της μουσικής και των τηλεοπτικών σειρών12.09.2018

Παράλληλα, στο πλαίσιο του 65ου ΦΚΘ το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία Η επιστροφή (2024), όπου οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί ενώνουν δυνάμεις για τρίτη φορά στην καριέρα τους –μετά τις ταινίες Ανεμοδαρμένα ύψη και Ο Άγγλος ασθενής– σε μια προβολή όπου θα παρευρεθεί και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ουμπέρτο Παζολίνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ65o ΦΚΘ: Αφιέρωμα και τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος στον σκηνοθέτη Πάνο Χ. Κούτρα12.09.2018

«Η Επιστροφή» σε σκηνοθεσία του Παζολίνι, αντλεί έμπνευση από την επική ιστορία του γυρισμού του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Η επίσημη περιγραφή της ταινίας αναφέρει: «Μετά από 20 χρόνια απουσίας ο Οδυσσέας αποφασίζει να επιστρέψει. Ο βασιλιάς επέστρεψε επιτέλους στο σπίτι του, αλλά πολλά έχουν αλλάξει στο βασίλειό του από τότε που έφυγε για να πολεμήσει στον Τρωικό πόλεμο».

Περισσότερα από Cine News