MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μαμά Μου!, της Μάρτα Μπαρτσελό στο Θέατρο Μουσούρη

Το θεατρικό ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσελό, με τον ελληνικό τίτλο «Μαμά Μου!», παρουσιάζεται, στο Θέατρο Μουσούρη, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου.

Monopoli Team

Το θεατρικό ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσελό, με τον ελληνικό τίτλο «Μαμά Μου!», αποτυπώνει τη διαδρομή μιας σχέσης «μητέρας-κόρης», μετά την ανατρεπτική απόφασή τους να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Τις λεπτομέρειες των όρων του συμβολαίου θα τις ανακαλύψουμε στο θέατρο Μουσούρη , κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 12 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου.

Μαμά Μου!, της Μάρτα Μπαρτσελό στο Θέατρο Μουσούρη

Λίγα λόγια για το έργο

Πόσο εφικτό θα ήταν να «ενοικιάσεις» μια μάνα; «Ζητείται κόρη» ή «Ενοικιάζεται μάνα»! Θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια αγγελία; Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε δυο γυναίκες -άγνωστες μεταξύ τους- να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Θα ήταν ηθικό και νόμιμο να πληρώνει μια «κόρη» μια άγνωστη γυναίκα, μόνο και μόνο για να υποδυθεί τη «μάνα» της; Η συμφωνία υπήρξε. Το συμβόλαιο έγινε.

Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα.

Η Panik Theater Productions αναλαμβάνει την παραγωγή και την παρουσίαση του -εν λόγω- θεατρικού έργου. Το «Mαμά Μου!» επιλέχθηκε, γιατί το θέμα του εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά «αναγκαία», θα μπορούσαν να είναι «επιλογές». Και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα στα ειωθότα.

«Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου»;
«Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα»;

Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ «όρων». Η Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύει τον σπουδαίο ρόλο της μάνας, ενώ ο ανατρεπτικός ρόλος της κόρης αποδίδεται από την Νίκη Λάμη.

Η παράσταση

Η ελληνική μετάφραση έγινε από τη βραβευμένη μεταφράστρια-εξειδικευμένη στην ανακάλυψη ισπανικών και καταλανικών θεατρικών αριστουργημάτων- Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Την σκηνοθεσία και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της παράστασης επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, Νίκος Καραγέωργος.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο. Το σκηνικό που αντανακλά την ιδέα της κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι έργο της Μαίρης Τσαγκάρη. Τα κοστούμια επέλεξε η Σοφία Δριστέλα, με γνώμονα την επίτευξη  της συναισθηματικής εγγύτητας των δύο γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγαπητέ μ@λάκα: Μια γεύση από τη νέα παράσταση μέσα από το πρώτο stage reading12.09.2018

Τέλος, τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η Panik Records, ενώ το ομότιτλο τραγούδι, «Μαμά Μου», συνέθεσε ο σπουδαίος συνθέτης, Γιώργος Σαμπάνης στους στίχους της μοναδικής Ελένης Γιαννατσούλια, ενώ το ερμηνεύει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάρτα Μπαρτσελό
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμαννουήλ
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Σοφία Δριστέλα
Μουσική: Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού: Γιώργος Σαμπάνης. Στίχοι πρωτότυπου τραγουδιού: Ελένη Γιαννατσούλια
Φωτισμοί: Νίκος Καραγεώργος

Παίζουν: Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Λάμη

Διάρκεια: 75’ χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Εισιτήρια: €22 (1η, 2η , 3η σειρά πλατείας & 1η, σειρά εξώστη), €20 (γενική είσοδος πλατείας), €18 (εξώστης, περιορισμένης ορατότητας πλατείας), €15 (φοιτητικό, νεανικό έως 26 ετών, άνω των 65 ετών, ΑΜΕΑ ), €13 (ανέργων) | Ειδική προσφορά προπώλησης για την εβδομάδα 12 – 19/11 γενική τιμή εισιτηρίων: €15
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 12 Νοεμβρίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: Με χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας: www.ticketmaster.gr και Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938111 | Με μετρητά: Εκδοτήρια θεάτρου
Παραστάσεις: Δευτέρα – Τρίτη 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαρία Κραμποκούκη
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/_sen_2006881.html
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μουσούρη, Πλατεία Καρύτση, Αθήνα.
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Κέντρο
Μουσούρη
Απο 12/11/2024 εως 13/04/2025
Πλ. Καρύτση 7
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ