MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Θεατρικές πρεμιέρες, συναυλίες και εκθέσεις στην Αθήνα. Όσα αξίζει να βάλετε στην ατζέντα σας την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024.

Show What, με τον Πάνο Μουζουράκη ξανά στο Vox
Monopoli Team

Θέατρο

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Χορν

Ο εξαιρετικός μονόλογος Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου, παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Μικρό Χορν. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Σολωμού. Σκηνοθετεί η Φρόσω Λύτρα. Τρεις γυναίκες συνεργάζονται και παρουσιάζουν τη σύγχρονη δική τους Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., αυτή που ανήκει στο 2024, μέσα σε 90 λεπτά. Ένας μονόλογος-ειρωνικός σχολιασμός των πνιγηρών κλισέ της ζωής μας, των ανυπόφορων συμβάσεων που υπονομεύουν την ελευθερία μας, των καταπιεστικών «πρέπει» και των ξεπερασμένων «δήθεν». Γέλιο, γάργαρο και πικρό από μία αναπάντεχη και ξεχωριστή γυναίκα όπως αυτή που μένει δίπλα μας. Η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. γράφτηκε το 2009 κατόπιν παραγγελίας του Εθνικού Θεάτρου.
Παραστάσεις:  Δευτέρα και Τρίτη: 20:00
Εισιτήρια: VIP (1η σειρά) όλες τις ημέρες: 25 Ευρώ. Α’ Ζώνη: 20 Ευρώ. Β’ Ζώνη : 18 Ευρώ. Θέσεις περιορισμένης ορατότητας : 16 Ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών), Αμέα (χωρίς κινητικά προβλήματα) : 16 Ευρώ | Προπώληση: more.com
Θέατρο Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Aθήνα. Τηλέφωνο: 211.182.6479

Σπυριδούλες, της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Οι «Σπυριδούλες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, η παράσταση της θεατρικής ομάδας 4Frontal που συ-σκηνοθέτησαν οι Θανάσης Ζερίτης και Χάρης Κρεμμύδας, μετά από μία θριαμβευτική σειρά παραστάσεων στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2023 επιστρέφουν και επαναφέρουν στη σκηνή τις φωνές των γυναικών που υπήρξαν ψυχοκόρες και οικιακές εργάτριες, τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, παλεύοντας για την αυτοδιάθεσή τους. Αντλώντας στοιχεία από ιστορικά ντοκουμέντα και γυναικείες αφηγήσεις της εποχής, αλλά και από συνεντεύξεις γυναικών που εργάζονται σήμερα ως εσωτερικές οικιακές βοηθοί, η Νεφέλη Μαϊστράλη παραδίδει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, εμπνευσμένο από τη συγκλονιστική ιστορία της Σπυριδούλας. Με όχημα το έργο αυτό και υπό τους ελληνικούς και πανκ ήχους των Θραξ Πανκc επτά ηθοποιοί (Ελένη Βλάχου, Σταύρος Γιαννουλάδης, Τάσος Δημητρόπουλος, Αργυρώ Θεοδωράκη, Κατερίνα Λάττα, Αριστέα Σταφυλαράκη,  Ελένη Τσιμπρικίδου) δίνουν με συγκλονιστικό τρόπο σάρκα και οστά στην ιστορία.
Παραστάσεις: Τρίτη 22/10 στις 21:30 και κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 19:00
Εισιτήρια: 17€ (κανονικό), 14€ (φοιτητικό/ανέργων/ άνω των 65). Προπώληση: more.com

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Prima Facie έχει πείσει τους Λένα Παπαληγούρα και Γιώργο Οικονόμου πως η τέχνη αλλάζει τον κόσμο12.09.2018

Συναυλίες

Show What, με τον Πάνο Μουζουράκη ξανά στο Vox

Ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λευτέρης Ελευθερίου, ο Στράτος Λύκος και η Ηλιάνα Γαϊτάνη ξανά απαντούν στην πρόκληση να βρεθούν μαζί σε ένα σόου, που μόνο ευχάριστα απρόβλεπτες καταστάσεις μπορεί να φέρει, έχοντας ωστόσο έναν κεντρικό άξονα που περιλαμβάνει τραγούδι, σχόλια, γκαγκς από τραγουδιστές και ηθοποιούς παντός καιρού, σε μια παράσταση υψηλής αισθητικής και θετικής ενέργειας. Το “Show what…”, η παράσταση που παίχτηκε με επιτυχία πέρυσι, επιστρέφει από την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Vox. *Το Show What… είναι κατάλληλο για άνω των 18.
Κάθε Τρίτη (από 22 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2024) | 21:00
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη – Πλατεία Τραπέζια: 35€, Β’ Ζώνη- Πλατεία & 1ο Θεωρείο Τραπέζια: 30€, Γ’ Ζώνη- 1ο Θεωρείο Τραπέζια: 25€, Δ’ Ζώνη – 1ο Θεωρείο Τραπέζια (Π.Ο.): 20€, Ε’ Ζώνη – 2ο Θεωρείο Τραπέζια: 20€, Ζώνη όρθιων με ποτό Θεωρείο: 15€ | Προπώληση: more.com
Vox, Ιερά οδός 16, Αθήνα

Συναυλία στο σκοτάδι με την Ματούλα Ζαμάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τα “Σπουδαία Events” συνεχίζουν δυναμικά τις αγαπημένες “Συναυλίες στο σκοτάδι” αυτή την φορά με την μελωδική και πλούσια φωνή της Ματούλας Ζαμάνη στο μικρόφωνο. Η ανατρεπτική τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια θα βρίσκεται την Τρίτη 22 και 29 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δύο συναυλίες δίχως ίχνος φωτός, για την υποστήριξη της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος». Τα “Σπουδαία Events” είναι μία ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν ως όχημα την τέχνη και τις εκδηλώσεις για να εξυπηρετήσουν την οικονομική και επικοινωνιακή προβολή σπουδαίων σκοπών.
Τρίτη 22/10 και Τρίτη 29/10 στις 21:00
Εισιτήρια: 17€ Γενική είσοδος. 15€ Προπώληση. 13€ Μειωμένο (ΑμεΑ / Άνεργοι / Φοιτητές / Μαθητές). Κοινωνικό Εισιτήριο Δήμου. Μοσχάτου-Ταύρου: 1€ **. Προπώληση: ticketservices.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 2103418550.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Σπυριδούλες» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη12.09.2018

Εκθέσεις

Σκιές: Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον John Cassavetes στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στο πλαίσιο του 37ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου την έκθεση «Σκιές» ως φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη ελληνικής καταγωγής, John Cassavetes. Τέσσερεις νέοι εικαστικοί, ο Αλέξανδρος Βέργης, η Κατερίνα Χριστοπούλου, ο Βασίλης Παφίλης και η Βιργινία Αξιώτη, φωτίζουν με τα έργα τους έναν κόσμο σκιών, τον φιλμικό κόσμο του John Cassavetes, σε επιμέλεια του μεγάλου ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη. Η ταινία «Σκιές (1959)» του John Cassavetes, γίνεται αντικείμενο και πεδίο συνάντησης της ζωγραφικής με τον κινηματογράφο. Με την έκθεση αυτή γεννιέται ένας γόνιμος διάλογος της κινηματογραφικής μαυρόασπρης ατμόσφαιρας του τέλους του 1950 με την ζωντανή, πολύχρωμη εικαστική γλώσσας μίας νέας εποχής, της σημερινής. Καλλιτέχνης: Αλέξανδρος Βέργης, Κατερίνα Χριστοπούλου, Βασίλης Παφίλης, Βιργινία Αξιώτη
Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2024 
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 12:00–20:00, Σάββατο: 10:00–14:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #137: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις