MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Ανησυχία των κτηνοτρόφων για την ευλογιά των προβάτων – Τι αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Μέχρι στιγμής από τη ζωονόσο ασθένεια έχουν θανατωθεί 13.000 ζώα, ενώ κρούσματα έχουν εντοπισθεί σε Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Μαγνησία, Κόρινθο και στη Μεσσηνία.

Monopoli Team

Συναγερμός έχει σημάνει από την εμφάνιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφικές μονάδες από τον Έβρο μέχρι την Κορινθία. Μέχρι στιγμής από τη ζωονόσο ασθένεια έχουν θανατωθεί 13.000 ζώα, ενώ κρούσματα έχουν εντοπισθεί σε Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Μαγνησία, Κόρινθο και στη Μεσσηνία.

Όπως μετέδωσε το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Γαρουφαλιάς, το πιο πρόσφατο κρούσμα εντοπίσθηκε στα Κανάλια Μεσσηνίας και είχε ως αποτέλεσμα να σφραγισθεί κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σίγουρο είναι ότι από το πρωί της Τετάρτης (23/10) θα υπάρξουν μέτρα πανώλης, δηλαδή 3 και 10 χιλιόμετρα, με δυο συγκεκριμένες ζώνες ελέγχου και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν τα ζώα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια πρώτη φορά πανώλη των αιγοπροβάτων στην χώρα μας – Τα συμπτώματα και πώς μεταδίδεται12.09.2018

Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι δειγματοληψίες από τις στάνες και αναμένεται τις επόμενες ώρες και μέρες να θανατωθούν τα ζώα της επίμαχης μονάδας. Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι το γάλα μπορεί να διατίθεται κανονικά με τα μέτρα απολύμανσης που προβλέπονται.

Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα