MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
VIDEO TALKS

Αλεξία Καλτσίκη: «Το συναρπαστικό που έχει το θέατρο είναι ότι προσαρμόζεται αδυσώπητα στην εποχή του» (vid)

Η Αλεξία Καλτσίκη – που αυτή την περίοδο απολαμβάνουμε στην σειρά της ΕΡΤ1, «Η παραλία» – βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και μίλησε μεταξύ άλλων για τον λόγο που ασχολήθηκε με το θέατρο, αλλά και γιατί θεωρεί πως τα 40 είναι από τις καλύτερες ηλικίες.

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Η Αλεξία Καλτσίκη αναφέρθηκε επίσης στο ψέμα και την αλήθεια. «Πολλές φορές κάποιος μπορεί να λέει την αλήθεια με την πραγματικότητά του, αλλά όχι με αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Το τι είναι ψέμα και αλήθεια όσον αφορά τη φύση του ανθρώπου είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Ο Μπιλ Κλίντον ήταν ειλικρινής αλλά δεν σημαίνει ότι ήταν αληθινός. Δυσκολεύομαι πολλές φορές να αντιληφθώ τη ζωή και το θέατρο με έχει βοηθήσει πολύ με αυτό. Το θέατρο ασχολείται με την επινόηση που είναι ένα ψέμα που μεταδίδει μια αλήθεια. Μου αρέσει το παραμύθι ιδίως όταν ήμουν μικρή. Το ψέμα, όμως, δεν μου αρέσει καθόλου».

«Το θέατρο είναι μια συναρπαστική, υπέροχη τέχνη, αλλά κι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. Το άλλο συναρπαστικό που έχει το θέατρο είναι που προσαρμόζεται αδυσώπητα στην εποχή του. Επειδή έχει να κάνει πολύ με το εδώ και τώρα, κι εσύ οφείλεις να το ακολουθείς», είπε στη συνέχεια η ηθοποιός.

«Θεωρώ ότι τα 40 είναι από τις καλύτερες ηλικίες. Είναι μια ηλικία στην οποία είσαι ακόμη νέος αλλά έχεις κατασταλάξει και λίγο στα πράγματα, ξέρεις τι θέλεις και πετάς τα περιττά. Στα 50 αρχίζουν να σε απασχολούν τα πιο υπαρξιακά, το οποίο έχει πολύ ενδιαφέρον».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είμαι κλειστός άνθρωπος, δυσκολεύομαι στην αρχή αλλά μετά είμαι φλύαρη. Μερικές περιόδους γκρινιάζω αλλά μετά είμαι πιο ήρεμη. Δεν ξέρω γιατί ασχολήθηκα με το θέατρο. Δεν μου ήταν τόσο ξεκάθαρο. Ήμουν στο σκοτάδι αλλά θεωρώ ότι ένας βασικός λόγος είναι ότι μου άρεσε να κάνω τους άλλους να γελάνε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚατερίνα Λέχου: «Στη γυναίκα υπάρχει μία αγωνία να μη γεράσει, ενώ ο άντρας στα 50 είναι σέξι» (vid)12.09.2018

Η Αλεξία Καλτσίκη, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες στο Θέατρο Προσκήνιο για το ανέβασμα του βραβευμένου με Πούλιτζερ, έργου «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Εκεί ερμηνεύει τον ρόλο της Μπλανς Ντιμπουά.

Περισσότερα από ShowBiz