MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
28
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
AΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 υπέροχα δάση της Ελλάδας για να απολαύσετε τη φθινοπωρινή φύση

Από τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο, σας παρουσιάζουμε πέντε πανέμορφα ελληνικά δάση για φθινοπωρινές βόλτες, χαλάρωση και δραστηριότητες στη φύση.

Monopoli Team

Αν έπρεπε να διαλέξουμε την καλύτερη εποχή για βόλτες στο δάσος, αυτή ασυζητητί θα ήταν το φθινόπωρο. Τα χρυσαφένια τοπία των βουνών, τα μονοπάτια με τα πεσμένα φύλλα, η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος και το κελάρυσμα των τρεχούμενων νερών στήνουν το καλύτερο αγχολυτικό σκηνικό για όσους θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση.

Από την Πελοπόννησο μέχρι την Ήπειρο και τη Μακεδονία, πανέμορφα δάση της Ελλάδας μάς περιμένουν αυτή την εποχή για ατελείωτες βόλτες, πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες στη φύση. Ακολουθήστε μας σε μια αναζωογονητική φθινοπωρινή βόλτα σε πέντε από τα ωραιότερα ελληνικά δάση.

Βάλια Κάλντα: Η «ζεστή κοιλάδα» της Πίνδου

Πηγή: Shutterstock

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή της οροσειράς της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους και παρθένους δρυμούς της Ελλάδας. Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα («ζεστή κοιλάδα» στα βλάχικα), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 περίπου μέτρων και περιτριγυρίζεται από τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι μέχρι και τις κορυφές του βουνού Αυγό.

Πηγή: Shutterstock

Την κοιλάδα διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το Αρκουδόρεμα, το οποίο αποτελεί παραπόταμο του Αώου. Ο Εθνικός Δρυμός έχει πέντε βασικές εισόδους, περίπου όσα και τα χωριά που βρίσκονται στην περίμετρό του: Βωβούσα, Μηλιά, Κρανιά, Περιβόλι και Μικρολίβαδο. Κάθε χρόνο εκατοντάδες περιηγητές επισκέπτονται την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα για να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά και αξέχαστα τοπία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠήλιο: 5 υπέροχα χωριά για το φθινόπωρο12.09.2018

Δάσος Στενής: Ένα παραδεισένιο τοπίο στην καρδιά της Εύβοιας

Πηγή: Shutterstock

Το Αισθητικό Δάσος Στενής βρίσκεται στη νότια πλαγιά του Όρους Δίρφυς, κοντά στη Στενή Δίρφυος. Είναι ένα από τα 19 ελληνικά αισθητικά δάση και αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000. Έχει συνολική έκταση 6.740 στρέμματα, ενώ η προστατευόμενη περιοχή καλύπτει μία έκταση 13.600 στρέμματα, σε υψόμετρα 432 – 1740 μ. Το φυσικό περιβάλλον θα σας κόψει την ανάσα: ρυάκια, φαράγγια, διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών, μικρά άγρια ζώα και σπάνια πουλιά συνθέτουν ένα παραδεισένιο τοπίο. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια, ιδανικά για φυσιολάτρες, που καταλήγουν σε κρυστάλλινες πηγές. Μετά την πεζοπορία, σας περιμένει η Στενή, ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, με τις φημισμένες ταβέρνες που προσελκύουν τους λάτρεις του καλού φαγητού.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί